5 exerciții care te scapă de durerea musculară!

portret copy
Veronica Perciun,
Instructor Unica Sport

După ce ai făcut un set de exerciţii pentru fese sau coapse de pe Exerciţii la domiciliu, ai nevoie de întindere. Exercițiile de extindere a mușchilor sunt foarte importante pentru menținerea unui corp sănătos. Acestea cresc capacitatea de relaxare fizică și mintală, reduc riscul de accidentare la nivelul articulațiilor, tensiunea și durerea musculară după efort. Instructorul Unica Sport, Veronica  Perciun , îți prezintă 5 exerciții de întindere a mușchilor. Nu fă aceste exerciţii de extindere, dacă nu ai încălzit bine muşchii picioarelor.

Extinderea taliei

 1. Începe exercițiul așezată pe fese, cu picioarele depărtate lateral, cu genunchii extinși și cu vârfurile degetelor orientate în sus. Ține mâinile pe talie.
 2. Din această poziție, înclină-te lateral, extinzând o mână în față, iar cealaltă deasupra capului, până ajungi cu mâna la picior. Revino la poziția inițială și repetă mișcarea în cealaltă direcție.

Repetă acest exerciţiu alternând de 10 ori în tempou lent. Inspiră pe nas în poziţia iniţială şi expiră pe gură când extinzi muşchii. Vei simţi întinderea muşchilor oblici ai taliei şi muşchii spatelui.

1


Întinderea coapselor

 1. Începe exercițiul așezată pe fese. Extinde un picior în față, iar pe celălalt flexează-l astfel încât să ajungi cu talpa la cealaltă coapsă. Extinde mâinile deasupra capului.
 2. Din această poziție inspiră pe nas şi apleacă-te anterior pe expiraţie, cuprinzând talpa piciorului. Revino la poziția inițială și repetă mișcarea.

Repetă acest exerciţiu de 10 ori în tempou lent, apoi schimbă piciorul şi efectuează încă 10 repetări. Vei simţi extinderea muşchilor coapsei posterioare.

2


Extinderea muşchilor coapsei posterioare

 1. Începe exercițiul culcată pe spate, sprijinindu-te pe antebrațe. Ține un picior extins, iar celălalt flexat.
 2. Din această poziție, flexează piciorul extins ajungând cu calcaneul la genunchi.
 3. În continuare, extinde-l sus astfel încât talpa să fie orientată în pod. Apoi revino la poziția inițială.

Repetă acest exerciţiu de 10 ori în tempou lent, apoi schimbă piciorul şi efectuează încă 10 repetări. Vei simţi extinderea muşchilor coapselor. Când eşti relaxată inspiră pe nas şi când extinzi muşchii expiră pe gură.

3


Extinderea coapsei posterioare şi interne

 1. Începe exercițiul așezată pe fese, cu ambele picioare flexate. Ține-te cu mâinile de tălpi.
 2. Din această poziție, extinde un picior lateral. Revino la poziția inițială, apoi extinde celălalt picior.

Alternează de 10 ori lent. Simte întinderea muşchilor coapsei posterioare şi interne. Respiră calm şi profund. Când eşti relaxată inspiră pe nas şi când extinzi muşchii expiră pe gură.

4


Întinderea taliei

 1. Începe exercițiul stând pe fese și sprijinindu-te în palme. Ține un picior extins și celălalt flexat, cu talpa fixată după coapsă.
 2. Din această poziție, du cotul la genunchi corespondent, astfel încât să simți întinderea muşchilor taliei.

Efectuează exerciţiu în tempou lent într-o direcţie şi reţien poziţia câteva secunde, apoi în cealaltă parte. Vei simţi întinderea muşchilor taliei şi spatelui. Când eşti relaxată inspiră pe nas şi când extinzi muşchii expiră pe gură.

5

Sfecla roșie, alimentul cu proprietăți miraculoase

Există legende în care sfecla roșie este supranumită “alimentul minune”, datorită proprietăților vindecătoare miraculoase în tratarea bolilor de sânge și a celor hepatice. Unul din avantajele sfeclei este posibilitatea de a fi consumată pe tot parcursul anului, fiind utilizată atât în stare crudă, cât și gătită.

Sfecla roșie este alimentul cu un conținut bogat de vitamina B, mangan, potasiu, fibre, fier, fosfor, dar și vitamina C. Este una dintre cele mai benefice legume pentru sănătatea ficatului, iar sucul de sfeclă roșie este o sursă vastă de antioxidanți și nitrați naturali.

Așadar, consumul regulat de sfeclă este o modalitatea eficientă de a consuma nutrienții și cantitatea de fibre necesare organismului. De asemenea, sfecla roșie face parte din grupul alimentelor alcaline. Mai multe moduri de a o consuma și prepara puteți afla din meniurile din Cabinetul Personal, de pe platforma www.galinatomas.com .

Iată 3 motive pentru care trebuie să consumi sfecla roșie:

 • Protejează ficatul și contribuie la regenerarea acestuia, chiar și în cazul hepatitelor. Betaina, substanță din compoziția sfeclei stimulează funcția celulelor hepatice și protejează ficatul împreună cu conductele biliare. Consumul regulat de sfeclă, datorită fibrelor, ajută și la detoxifierea ficatului.
 • Menține buna funcționare a sistemului sanguin, preîntâmpinând depunerea colesterolului pe pereții vaselor de sânge și previne formarea cheagurilor.
 • Combate anemia. Datorită conținutului ridicat de fier, magneziu și vitamina B6, sfecla roșie stimulează procesul de formare a globulelor roșii și astfel ajută la combaterea anemiei. Este recomandată o cură timp de o lună de zile cu 150 de g de sfeclă, o dată la două-trei zile.

Sfecla roșie este o legumă versatila și poate fi preparată într-o varietate de moduri. O puteți consuma crudă, coaptă, la abur și murată. Poate fi elementul principal al unor supe, borșuri sau salate, de asemenea poate fi servită alături de brânză în cadrul unor aperitive. Toate aceste rețete le puteți găsi în meniurile din Cabinetul Personal de pe platforma www.galinatomas.com .

Iată o rețetă pe baza sfeclei, care te va convinge cât de gustoasă poate fi această legumă.

Legume cu pastă din Sfeclă roșie

Pasta din Sfeclă roșie

 1. Spală bine sfecla și cartoful și fierbe-le cu tot cu coajă în apă (sau le pregătești la aburi).
 2. Când sunt gata se decojesc, se lasă la răcit, apoi se taie cuburi.
 3. Le pui în blender împreună cu o lingură de tahini și le amesteci până obții o pastă.

Bețe din legume

 • Curăță și spală legumele ( alege legumele la preferință), de exemplu: ardei, morcov, castraveți.
 1. Legumele se taie în jumătate, apoi în fâșii longitudinale.
 2. Se servesc legumele cu pasta din sfeclă roșie.

Poftă Bună! Vrei mai multe rețete sănătoase și gustoase? Le găsești în meniurile personalizate din Cabinetul Personal. Dacă nu ai un abonament acitv, accesează link-ul  și cere o consultație, iar unul din ambasadorii noștri te vor contacta cu mai multe detalii.

5 motive pentru care să participi în ediția a 17-a a proiectului ,,Galina Tomaș îți cumpără kilogramele”

Centru Online de Nutriție și Sport a dat startul unei noi ediții a proiectului ,,Galina Tomaș îți cumpără kilogramele”, ediția a 17-a. Acum ai posibilitatea să vinzi kilogramele slăbite atât în ediție, cât și pe durata pauzei dintre ediții, prețul unui kilogram este de 5 euro. 

Fii și tu parte din acest proces frumos, care te ajută să adoți stilul sănătos de viață. Participă în ediția a 17-a pentru ca: 

– să te bucuri de meniuri personalizate în fiecare zi, 

– să poți face antrenamente corecte la orice oră și oriunde, 

– să ai alături de tine o sursă bogată de motivație și ghidare. 

FOARTE IMPORTANT!!! 

Doar fiind participant în proiect, profiți de cele mai noi instrumente din Cabinet: 

✓ Instrumentul de antrenamente YOGA și PILATES online

✓ Instrumentul combinațiiloralimentare

Centru Online de Nutriție și Sport ajută toți doritorii să adopte stilul sănătos de viață în mai mult de 84 de țări, iar în ultimii 3 ani au fost slăbite peste 27 mii de kilograme. 

Poți accesa Cabinetul Personal de oriunde și oricând, la doar un clic distanță ai parte de informația valoroasă, ce te va ajuta să obții scopul în remodelarea corporală. 

Te așteptăm să parcurgem împreună drumul spre scopul propus alături de Centru Online de

Nutriție și Sport. Apasă pe butonul particip în Cabinetul Personal, iar dacă nu ai un abonament activ, accesează link-ul și unul din ambasadori te va contacta pentru o consultație gratuită.

Salată de sezon din ardei copți. Săracă în calorii

         Salata din ardei copți poate fi compusă doar din ardei și condimente sau fiind servită în combinații inedite. Ardeii copți sunt un deliciu, ce pot fi păstrați la congelator sau în borcan, iar apoi utilizați după necesitate. 

Mod de preparare: 

Se coc ardei foarte bine pe toate părțile la cuptor sau pe aragaz. Separat, facem un amestec de sare, ulei și oțet, condimente după preferință, ajustăm cantitățile după preferință. Tocăm ardeii în felii sau cuburi mari și punem amestecul peste ei. Adăugam semirondele de ceapă roșie și usturoi tocat mărunt. 

Servim cu brânză sărată și verdeață! 

Bogat în nutrieți și sărac în calorii. Ardeiul gras este o sursă importantă de vitamina A, complexul B, vitamina C și minerale (fier, cupru, zinc, potasiu, mangan, magneziu, seleniu). Activează metabolismul și facilitează ardere caloriilor în exces.

Vrei să ai parte de mai multe REȚETE sănătoase? Acum este momentul, te așteptăm în Ediția a 17-a a proiectului Galina Tomaș îți cumpără kilogramele! În Cabinetul Personal găsești meniuri sănătoase personalizate pentru fiecare abonat. 

Accesează link-ul și unul din Ambasadori te va contacta pentru o consultație GRATUITĂ.

Și-a dat unghiile cu pastă de dinți. Trebuie să vezi ce i s-a întâmplat!
Articolul anterior
Motivul surprinzător pentru care cei mai mulți oameni fac cancer
Articolul următor