4 exerciții care topesc “colăceii” din jurul taliei

portret
Elena Luca,
Instructor Unica Sport

Te numeri printre femeile cărora sezonul rece le aduce kilograme în plus și colăcei în jurul taliei? Să știi că și iarna te poți bucura de o talie bine conturată și un abdomen plat. Trebuie doar să nu lipsești de la antrenamentele după metoda Unica. Dacă nu ai timp să vii la sport, instructorul Unica Sport, Elena Luca, îți prezintă 4 exerciții pe care le poți face acasă dacă vrei talia de vis.

Talie reliefată

  1. Începe exerciţiul în poziţia ortostatică, cu picioarele depărtate la nivelul umerilor și brațele extinse lateral, paralel solului.
  2. În continuare, înclină trunchiul lateral unind mâinile deasupra capului şi simte extinderea taliei. Revino în poziția inițială și repetă exercițiul în cealaltă direcție.

Nu reţine respiraţia, inspiră pe nas în poziţia initială şi expiră pe gură la înclinare. Oxigenul este esenţial dacă vrei să slăbeşti. Repetă exerciţiul de 20 de ori alternând direcţiile.

1


Talie subțire și coapse interne fără grăsime

  1. Începe exercițiul cu sprijin pe un picior, iar pe celălalt extinde-l lateral cu degetele la podea. Ţine o mână pe talie, iar celălaltă- extinsă deasupra capului.
  2. Din această poziție, concomitent flexează mâna și piciorul, ducând cotul spre coapsă. Revino în poziţia iniţială.

Acest exerciţiu este destinat muşchilor oblici abdominali. Realizează 10 repetări într-o direcţie, apoi 10 în cealaltă. Pe tot parcursul exerciţiului menţine abdomenul în tensiune, altfel nu vei ţine echilibrul.

2


Abdomen plat

  1. Începe exercițiul în poziția laterală. Mână de la saltea extinde-o anterior, iar pe cealaltă flexeaz-o după cap. Îndoaie piciorul de la saltea, ducând calcaneul la genunchiul piciorului celuilalt. Ai grijă ca bazinul să fie înclinat spre anterior.
  2. În continuare, ridică picioarele şi trunchiul, contractând mușchii oblici. Revino în poziţia iniţială.

Atunci când muşchii sunt relaxaţi, inspiră pe nas, iar când aceştia sunt contractaţi, expiră pe gură. Repetă mișcarea de 20 ori, apoi schimbă cealaltă parte şi fă tot 20 de repetări. Pe tot parcursul exerciţiului menţine abdomenul încordat şi bazinul fixat.
3


Talie subțire

  1. Începe exercițiul în poziția laterală. Extinde anterior mâna de pe saltea, iar pe cealaltă flexeaz-o după cap. Ține piciorul de la saltea extins, iar pe celălalt ușor ridicat. Ai grijă ca bazinul să nu fie înclinat spre posterior.
  2. În continuare, flexează piciorul și ridică trunchiul concomitent, sprijinindu-te pe cot. Orientează cotul mâinii flexate spre genunchi. Între coapsă și gambă trebuie să formezi un unghi de 90 de grade. Revino în poziţia iniţială.

Inspiră pe nas şi expiră pe gură. Nu reţine respiraţia, insuficienţa de oxigen generează dureri de cap şi ameţeli.  Realizează 20 de mișcări, după care schimbă partea. Acest exerciţiu îţi modelează talia. 

4

Rochii de mireasă cu dantelă! Ce se poartă în 2014
Articolul anterior
5 alimente care îți distrug somnul
Articolul următor
Alte articole interesante