5 exerciții pentru coapse ferme!

portret
Elena Ivancișina,
instructor Unica Sport

Coapsele sunt prima parte a corpului care atrag atenția bărbaților. Așadar, trebuie să depui toate eforturile pentru a avea această parte a siluetei tonifiată și fără celulită. Elena Ivancișina, instructor Unica Sport, te va ajuta să obții coapsele perfecte, care vor stârni admirația bărbaților și invidia femeilor.

Coapse sculptate

 1. Începe exercițiul în poziţia laterală cu suport pe braț şi sprijină capul în palmă. Cealaltă mână fixată în față. Ține piciorul de sprijin uşor flexat, iar celălalt extinde-l perpendicular solului.
 2. Din această poziție, flexează piciorul în posterior. Apoi revino la poziția inițială.

Acest exerciţiu este destinat antrenării coapsei. Repetă exercițiul de 20 de ori cu un picior, apoi schimbă poziția şi lucrează cu celălalt picior. Nu mișca bazinul și trunchiul în timpul efectuării lui. Inspiră pe nas la relaxarea muşchilor şi expiră pe gură la contracţia acestora.

1


Coapse tonifiate

 1. Începe exercițiul în poziţia laterală, sprijinindu-te pe antebraţ, iar cealaltă mână fixeaz-o în față. Ține piciorul de sprijin ușor flexat, iar pe celălalt extinde-l perpendicular solului.
 2. Din această poziție, du piciorul în față, paralel solului. Apoi revino la poziția iniţială.

Repetă exercițiul de 20 de ori, apoi schimbă poziția şi efectuează aceeași mișcare cu celălalt picior. Acest exercițiu antrenează toţi muşchii coapsie. Inspiră pe nas când piciorul este extins sus şi expiră pe gură când îl cobori.

2


Coapse fără celulită

 1. Începe exerciţiul în poziţia laterală, sprijinindu-te pe antebraţ cu ambele picioare extinse.
 2. Din această poziție, flexează piciorul anterior astfel încât să formezi între gambă și coapsă un unghi de 90 de grade. Apoi revino la poziția inițială.
 3. În continuare ridică piciorul sus. Apoi revino în poziţia iniţială.

Repetă exercițiul de 20 de ori cu un picior, după care cu celălalt. Inspiră pe nas la relaxarea muşchilor şi expiră pe gură la contracţia acestora.

3


Coapse ferme

 1. Începe exerciţiul în poziţia laterală, sprijinindu-te pe antebraţ. Piciorul de la sol este puţin flexat, iar celălalt – extins sus.
 2. Din această poziție, flexează piciorul în față, astfel încât să duci genunchiul la podea. Apoi revino la poziția inițială și repetă exerciţiul.

Vei antrena cele mai problematice zone ale picioarelor: coapsa laterală şi fesele. Efectuează acest exerciţiu de 20 de ori, apoi schimbă poziția şi efectuează mișcarea la fel cu celălalt picior. Nu mișca bazinul și trunchiul în timpul efectuării lui. Inspiră pe nas când piciorul este extins sus şi expiră pe gură când îl îndoi în faţă.

4


Fesieri dezvoltați

 1. Începe exerciţiul în poziţia patrupedă cu palmele fixate la nivelul umerilor. Ai grijă să ţii spatele drept şi abdomenul încordat. Extinde un picior posterior, paralel solului.
 2. În continuare, flexează piciorul extins şi coboară-l, ducând genunchiul după genunchi. Apoi ridică din nou piciorul și repetă mișcarea.

Acest exercițiu antrenează muşchii fesieri. Repetă-l de 20 de ori cu un picior apoi cu celălalt. Inspiră pe nas la relaxarea muşchilor şi expiră pe gură la contracţia acestora.

5

Sfecla roșie, alimentul cu proprietăți miraculoase

Există legende în care sfecla roșie este supranumită “alimentul minune”, datorită proprietăților vindecătoare miraculoase în tratarea bolilor de sânge și a celor hepatice. Unul din avantajele sfeclei este posibilitatea de a fi consumată pe tot parcursul anului, fiind utilizată atât în stare crudă, cât și gătită.

Sfecla roșie este alimentul cu un conținut bogat de vitamina B, mangan, potasiu, fibre, fier, fosfor, dar și vitamina C. Este una dintre cele mai benefice legume pentru sănătatea ficatului, iar sucul de sfeclă roșie este o sursă vastă de antioxidanți și nitrați naturali.

Așadar, consumul regulat de sfeclă este o modalitatea eficientă de a consuma nutrienții și cantitatea de fibre necesare organismului. De asemenea, sfecla roșie face parte din grupul alimentelor alcaline. Mai multe moduri de a o consuma și prepara puteți afla din meniurile din Cabinetul Personal, de pe platforma www.galinatomas.com .

Iată 3 motive pentru care trebuie să consumi sfecla roșie:

 • Protejează ficatul și contribuie la regenerarea acestuia, chiar și în cazul hepatitelor. Betaina, substanță din compoziția sfeclei stimulează funcția celulelor hepatice și protejează ficatul împreună cu conductele biliare. Consumul regulat de sfeclă, datorită fibrelor, ajută și la detoxifierea ficatului.
 • Menține buna funcționare a sistemului sanguin, preîntâmpinând depunerea colesterolului pe pereții vaselor de sânge și previne formarea cheagurilor.
 • Combate anemia. Datorită conținutului ridicat de fier, magneziu și vitamina B6, sfecla roșie stimulează procesul de formare a globulelor roșii și astfel ajută la combaterea anemiei. Este recomandată o cură timp de o lună de zile cu 150 de g de sfeclă, o dată la două-trei zile.

Sfecla roșie este o legumă versatila și poate fi preparată într-o varietate de moduri. O puteți consuma crudă, coaptă, la abur și murată. Poate fi elementul principal al unor supe, borșuri sau salate, de asemenea poate fi servită alături de brânză în cadrul unor aperitive. Toate aceste rețete le puteți găsi în meniurile din Cabinetul Personal de pe platforma www.galinatomas.com .

Iată o rețetă pe baza sfeclei, care te va convinge cât de gustoasă poate fi această legumă.

Legume cu pastă din Sfeclă roșie

Pasta din Sfeclă roșie

 1. Spală bine sfecla și cartoful și fierbe-le cu tot cu coajă în apă (sau le pregătești la aburi).
 2. Când sunt gata se decojesc, se lasă la răcit, apoi se taie cuburi.
 3. Le pui în blender împreună cu o lingură de tahini și le amesteci până obții o pastă.

Bețe din legume

 • Curăță și spală legumele ( alege legumele la preferință), de exemplu: ardei, morcov, castraveți.
 1. Legumele se taie în jumătate, apoi în fâșii longitudinale.
 2. Se servesc legumele cu pasta din sfeclă roșie.

Poftă Bună! Vrei mai multe rețete sănătoase și gustoase? Le găsești în meniurile personalizate din Cabinetul Personal. Dacă nu ai un abonament acitv, accesează link-ul  și cere o consultație, iar unul din ambasadorii noștri te vor contacta cu mai multe detalii.

5 motive pentru care să participi în ediția a 17-a a proiectului ,,Galina Tomaș îți cumpără kilogramele”

Centru Online de Nutriție și Sport a dat startul unei noi ediții a proiectului ,,Galina Tomaș îți cumpără kilogramele”, ediția a 17-a. Acum ai posibilitatea să vinzi kilogramele slăbite atât în ediție, cât și pe durata pauzei dintre ediții, prețul unui kilogram este de 5 euro. 

Fii și tu parte din acest proces frumos, care te ajută să adoți stilul sănătos de viață. Participă în ediția a 17-a pentru ca: 

– să te bucuri de meniuri personalizate în fiecare zi, 

– să poți face antrenamente corecte la orice oră și oriunde, 

– să ai alături de tine o sursă bogată de motivație și ghidare. 

FOARTE IMPORTANT!!! 

Doar fiind participant în proiect, profiți de cele mai noi instrumente din Cabinet: 

✓ Instrumentul de antrenamente YOGA și PILATES online

✓ Instrumentul combinațiiloralimentare

Centru Online de Nutriție și Sport ajută toți doritorii să adopte stilul sănătos de viață în mai mult de 84 de țări, iar în ultimii 3 ani au fost slăbite peste 27 mii de kilograme. 

Poți accesa Cabinetul Personal de oriunde și oricând, la doar un clic distanță ai parte de informația valoroasă, ce te va ajuta să obții scopul în remodelarea corporală. 

Te așteptăm să parcurgem împreună drumul spre scopul propus alături de Centru Online de

Nutriție și Sport. Apasă pe butonul particip în Cabinetul Personal, iar dacă nu ai un abonament activ, accesează link-ul și unul din ambasadori te va contacta pentru o consultație gratuită.

Salată de sezon din ardei copți. Săracă în calorii

         Salata din ardei copți poate fi compusă doar din ardei și condimente sau fiind servită în combinații inedite. Ardeii copți sunt un deliciu, ce pot fi păstrați la congelator sau în borcan, iar apoi utilizați după necesitate. 

Mod de preparare: 

Se coc ardei foarte bine pe toate părțile la cuptor sau pe aragaz. Separat, facem un amestec de sare, ulei și oțet, condimente după preferință, ajustăm cantitățile după preferință. Tocăm ardeii în felii sau cuburi mari și punem amestecul peste ei. Adăugam semirondele de ceapă roșie și usturoi tocat mărunt. 

Servim cu brânză sărată și verdeață! 

Bogat în nutrieți și sărac în calorii. Ardeiul gras este o sursă importantă de vitamina A, complexul B, vitamina C și minerale (fier, cupru, zinc, potasiu, mangan, magneziu, seleniu). Activează metabolismul și facilitează ardere caloriilor în exces.

Vrei să ai parte de mai multe REȚETE sănătoase? Acum este momentul, te așteptăm în Ediția a 17-a a proiectului Galina Tomaș îți cumpără kilogramele! În Cabinetul Personal găsești meniuri sănătoase personalizate pentru fiecare abonat. 

Accesează link-ul și unul din Ambasadori te va contacta pentru o consultație GRATUITĂ.

Poze noi cu cel mai urât model din lume! Apare nud pe coperta unei reviste
Articolul anterior
Iaurtul este sănătos, dar şi periculos
Articolul următor