5 exerciții pentru o talie sculptată!

portret
Irina Barcovțova,
Instructor Unica Sport

Fiecare femeie visează să ajungă la parametrii ideali. Iar cea mai mare problemă pentru ele este să dea jos grăsimea de la mijloc.

Dacă vrei și tu să scapi de colăcei și să-ți sculptezi o talie de viespe și un abdomen plat, instructorul Unica Sport, Irina Barcovțova, îți prezintă 5 exerciții pe care le poți face acasă.

Talie subțire

  1. Începe exercițiul în poziție ortostatică, cu picioarele la nivelul umerilor și cu mâinile flexate la mijloc.
  2. Din această poziție, extinde o mână deasupra capului. Simte extinderea taliei.
  3. Apoi, extinde aceeași mână în cealaltă direcție, paralel solului.
  4. În continuare, du mâna spre picior. Nu flexa genunchii pentru a simți și extinderea coapsei posterioare. Revino în poziția inițială și repetă exercițiul cu cealaltă mână.

Nu reţine respiraţia, inspiră pe nas şi expiră pe gură pe tot parcursul efectuării exerciţiului. Oxigenul este esenţial dacă vrei să slăbeşti. Aceste mişcări îţi antrenează muşchii oblici ai taliei. Repetă exerciţiul de 20 de ori în ambele direcții.

1


Talie fină

  1. Începe exercițiul în poziție ortostatică, cu picioarele la nivelul umerilor și cu mâinile flexate la mijloc.
  2. Din această poziție, extinde o mână deasupra capului. Simte extinderea taliei.
  3. În continuare, du aceeaşi mâna în cealaltă direcţie și flexeaz-o. Concomitent ridică piciorul flexat, ducând cotul spre coapsă. Simte mușchii taliei. Revino în poziția inițială și repetă exercițiul cu cealaltă mână.

Acest exerciţiu este destinat muşchilor oblici abdominali. Fă 20 de repetări într-o direcție, apoi în alta. Pe tot parcursul exerciţiului menţine abdomenul şi coapsele contractate. Nu uita să respiri calm şi profund, insuficienţa de oxigen te împiedică să obții rezultatele dorite.

2


Talie de viespe

  1. Începe exercițiul culcată pe spate, cu mâinile extinse lateral și cu picioarele flexate astfel încât între coapse și gambe să formezi un unghi de 90 de grade. Încordează abdomenul și nu ridica spatele de pe saltea.
  2. Din această poziție inspiră pe nas şi pe expiraţie du picioarele flexate într-o direcție. Revino la poziția inițială şi du picioarele în cealaltă direcție.

Inspiră pe nas în poziţia inițială şi expiră pe gură atunci când duci picioarele în părți. Repetă exercițiul de 20 de ori, alternând direcțiile, ca să extinzi muşchii taliei.

3


Abdomen plat

  1. Începe exercițiul în poziția laterală. Mână de la saltea extinde-o anterior, iar pe cealaltă flexeaz-o după cap. Îndoaie piciorul de la saltea, ducând calcaneul la genunchiul celuilalt picior. Ai grijă ca bazinul să fie înclinat spre anterior.
  2. În continuare, sprijinindu-te pe antebraț, ridică concomitent trunchiul și picioarele, orientând cotul spre genunchi asimetric.

Atunci când muşchii sunt relaxaţi, inspiră pe nas, iar când aceştia sunt contractaţi, expiră pe gură. Simte muşchii oblici abdominali. Repetă mișcarea de 20 ori, apoi schimbă cealaltă parte şi fă tot 20 de repetări. Pe tot parcursul exerciţiului menţine abdomenul încordat.

4


Oblici reliefați

  1. Începe exercițiul în poziția laterală. Mâna de la saltea extinde-o anterior, iar pe cealaltă flexeaz-o după cap. Ține picioarele extinse și încrucișate astfel încât cel de la podea să fie poziționat posterior, iar celălalt- anterior.
  2. Din această poziție, sprijinindu-te pe antebraț, ridică trunchiul și picioarele, orientând asimetric cotul spre genunchi, iar celălalt picior rămâne extins.

Inspiră pe nas atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură atunci când sunt contractați. Acest exerciţiu este destinat pentru antrenamenrea muşchilor oblici ai abdomenului. Repetă mișcarea de 20 ori pe o parte și de 20  pe alta.

5

Sfecla roșie, alimentul cu proprietăți miraculoase

Există legende în care sfecla roșie este supranumită “alimentul minune”, datorită proprietăților vindecătoare miraculoase în tratarea bolilor de sânge și a celor hepatice. Unul din avantajele sfeclei este posibilitatea de a fi consumată pe tot parcursul anului, fiind utilizată atât în stare crudă, cât și gătită.

Sfecla roșie este alimentul cu un conținut bogat de vitamina B, mangan, potasiu, fibre, fier, fosfor, dar și vitamina C. Este una dintre cele mai benefice legume pentru sănătatea ficatului, iar sucul de sfeclă roșie este o sursă vastă de antioxidanți și nitrați naturali.

Așadar, consumul regulat de sfeclă este o modalitatea eficientă de a consuma nutrienții și cantitatea de fibre necesare organismului. De asemenea, sfecla roșie face parte din grupul alimentelor alcaline. Mai multe moduri de a o consuma și prepara puteți afla din meniurile din Cabinetul Personal, de pe platforma www.galinatomas.com .

Iată 3 motive pentru care trebuie să consumi sfecla roșie:

  • Protejează ficatul și contribuie la regenerarea acestuia, chiar și în cazul hepatitelor. Betaina, substanță din compoziția sfeclei stimulează funcția celulelor hepatice și protejează ficatul împreună cu conductele biliare. Consumul regulat de sfeclă, datorită fibrelor, ajută și la detoxifierea ficatului.
  • Menține buna funcționare a sistemului sanguin, preîntâmpinând depunerea colesterolului pe pereții vaselor de sânge și previne formarea cheagurilor.
  • Combate anemia. Datorită conținutului ridicat de fier, magneziu și vitamina B6, sfecla roșie stimulează procesul de formare a globulelor roșii și astfel ajută la combaterea anemiei. Este recomandată o cură timp de o lună de zile cu 150 de g de sfeclă, o dată la două-trei zile.

Sfecla roșie este o legumă versatila și poate fi preparată într-o varietate de moduri. O puteți consuma crudă, coaptă, la abur și murată. Poate fi elementul principal al unor supe, borșuri sau salate, de asemenea poate fi servită alături de brânză în cadrul unor aperitive. Toate aceste rețete le puteți găsi în meniurile din Cabinetul Personal de pe platforma www.galinatomas.com .

Iată o rețetă pe baza sfeclei, care te va convinge cât de gustoasă poate fi această legumă.

Legume cu pastă din Sfeclă roșie

Pasta din Sfeclă roșie

  1. Spală bine sfecla și cartoful și fierbe-le cu tot cu coajă în apă (sau le pregătești la aburi).
  2. Când sunt gata se decojesc, se lasă la răcit, apoi se taie cuburi.
  3. Le pui în blender împreună cu o lingură de tahini și le amesteci până obții o pastă.

Bețe din legume

  • Curăță și spală legumele ( alege legumele la preferință), de exemplu: ardei, morcov, castraveți.
  1. Legumele se taie în jumătate, apoi în fâșii longitudinale.
  2. Se servesc legumele cu pasta din sfeclă roșie.

Poftă Bună! Vrei mai multe rețete sănătoase și gustoase? Le găsești în meniurile personalizate din Cabinetul Personal. Dacă nu ai un abonament acitv, accesează link-ul  și cere o consultație, iar unul din ambasadorii noștri te vor contacta cu mai multe detalii.

5 motive pentru care să participi în ediția a 17-a a proiectului ,,Galina Tomaș îți cumpără kilogramele”

Centru Online de Nutriție și Sport a dat startul unei noi ediții a proiectului ,,Galina Tomaș îți cumpără kilogramele”, ediția a 17-a. Acum ai posibilitatea să vinzi kilogramele slăbite atât în ediție, cât și pe durata pauzei dintre ediții, prețul unui kilogram este de 5 euro. 

Fii și tu parte din acest proces frumos, care te ajută să adoți stilul sănătos de viață. Participă în ediția a 17-a pentru ca: 

– să te bucuri de meniuri personalizate în fiecare zi, 

– să poți face antrenamente corecte la orice oră și oriunde, 

– să ai alături de tine o sursă bogată de motivație și ghidare. 

FOARTE IMPORTANT!!! 

Doar fiind participant în proiect, profiți de cele mai noi instrumente din Cabinet: 

✓ Instrumentul de antrenamente YOGA și PILATES online

✓ Instrumentul combinațiiloralimentare

Centru Online de Nutriție și Sport ajută toți doritorii să adopte stilul sănătos de viață în mai mult de 84 de țări, iar în ultimii 3 ani au fost slăbite peste 27 mii de kilograme. 

Poți accesa Cabinetul Personal de oriunde și oricând, la doar un clic distanță ai parte de informația valoroasă, ce te va ajuta să obții scopul în remodelarea corporală. 

Te așteptăm să parcurgem împreună drumul spre scopul propus alături de Centru Online de

Nutriție și Sport. Apasă pe butonul particip în Cabinetul Personal, iar dacă nu ai un abonament activ, accesează link-ul și unul din ambasadori te va contacta pentru o consultație gratuită.

Salată de sezon din ardei copți. Săracă în calorii

         Salata din ardei copți poate fi compusă doar din ardei și condimente sau fiind servită în combinații inedite. Ardeii copți sunt un deliciu, ce pot fi păstrați la congelator sau în borcan, iar apoi utilizați după necesitate. 

Mod de preparare: 

Se coc ardei foarte bine pe toate părțile la cuptor sau pe aragaz. Separat, facem un amestec de sare, ulei și oțet, condimente după preferință, ajustăm cantitățile după preferință. Tocăm ardeii în felii sau cuburi mari și punem amestecul peste ei. Adăugam semirondele de ceapă roșie și usturoi tocat mărunt. 

Servim cu brânză sărată și verdeață! 

Bogat în nutrieți și sărac în calorii. Ardeiul gras este o sursă importantă de vitamina A, complexul B, vitamina C și minerale (fier, cupru, zinc, potasiu, mangan, magneziu, seleniu). Activează metabolismul și facilitează ardere caloriilor în exces.

Vrei să ai parte de mai multe REȚETE sănătoase? Acum este momentul, te așteptăm în Ediția a 17-a a proiectului Galina Tomaș îți cumpără kilogramele! În Cabinetul Personal găsești meniuri sănătoase personalizate pentru fiecare abonat. 

Accesează link-ul și unul din Ambasadori te va contacta pentru o consultație GRATUITĂ.

Inesa Voscoboinic: „Îmi plac hainele calitative, dar în garderobă am multe lucruri simple şi ieftine”
Articolul anterior
O poză care l-a sensibilizat pe Dan Bălan!
Articolul următor