6 exerciții pentru brațe care te scapă de pielea ce atârnă inestetic!

portret
Ecaterina Chirioglo,
instructor Unica Sport

Brațe subțiri, tonifiate și fără celulită! Cu siguranță, acesta este și visul tău, mai ales că vara nu le poți ascunde sub haine cu mâneca lungă. Poate nu vei avea musculatura lui Halle Berry, care se antrenează câte 2-3 ore pe zi, dar nici nu îți va atârna pielea inestetic. Ecaterina Chirioglo, instructor Unica Sport, te va ajuta să ai brațe mai frumoase . Pentru efectuarea exerciţiilor vei avea nevoie de două gantere de 1 sau 2 kg. Dacă nu ai gantere, înlocuieşte-le cu două sticle de apă de 500 ml.

Brațe reliefate

 1. Începe exerciţiul în poziţia ortostatică, cu picioarele depărtate la nivelul umerilor, genunchii îndoiţi, ca să reduci din încărcătura asupra spatelui.  Flexează brațele anterior, astfel încât între braț și antebraț să formezi un unghi de 90 de grade.
 2. Din această poziție, extinde brațele paralel solului și revino la poziția inițială.

Efectuează exercițiul dat de 20 ori. Aceste mișcări antrenează mușchii spatelui şi braţelor. Ţine trunchiul şi picioarele fixate pe toată durata exerciţiului. Inspiră pe nas la relaxare şi expiră pe gură la contracţie.

1


Brațe fără celulită

 1. Începe exerciţiul în poziţia ortostatică.  Depărtează picioarele la nivelul umerilor şi flexează genunchii, ca să micşorezi din încărcătura asupra spatelui. Pune ambele mâini lângă trunchi.
 2. Din această poziție, ridică o mână sus, după care flexeaz-o în posterior, astfel încât cotul să fie orientat spre tavan.
 3. Apoi extinde-o din nou și revino la poziția inițială.

Vei simți mușchiul triceps. Repetă exercițiul de 15 ori şi odihneşte-te. Apoi mai faci 15 repetări cu cealaltă mână. Ai grijă la respiraţie. Inspiră pe nas şi expiră pe gură.

2


Brațe ferme

 1. Începe exerciţiul în poziţia ortostatică.  Depărtează picioarele la nivelul umerilor şi flexează genunchii, ca să diminuezi din încărcătura asupra spatelui. Ridică braţele deasupra capului.
 2. În această poziție inspiră pe nas, iar în timp ce expiri flexează brațele în posterior, astfel încât coatele să fie orientate în sus. Apoi revino la poziţia iniţială.

Execută 20 de repetări cu o mână, apoi cu cealaltă. Dacă efortul e prea mare pentru tine, fă o pauză şi apoi continuă. Acest exercițiu antrenează mușchiul triceps.

3


Brațe tonifiate

 1. Începe exerciţiul în poziţia ortostatică, cu picioarele depărtate la nivelul umerilor şi genunchii flexați, ca să diminuezi din încărcătura asupra spatelui. Ține o mână dreaptă sus, iar pe cealaltă lângă trunchi.
 2. În această poziție inspiră pe nas, iar în timp ce expiri flexează concomitent ambele mâini: cea de sus posterior, astfel încât cotul să fie orientat în sus, iar mâna de jos, flexeaz-o la piept. Apoi revino la poziţia iniţială.

Efectuează exercițiul dat de 10 ori, apoi schimbă mâinile şi repetă încă de 10 ori. Aceste mișcări antrenează mușchii biceps și triceps. Ţine picioarele şi trunchiul fixat pe toată durata exerciţiului.

4


Brațe grațioase

 1. Începe exerciţiul în poziţia ortostatică.  Depărtează picioarele la nivelul umerilor şi flexează genunchii, ca să reduci din încărcătura asupra spatelui. Ține brațele lateral, îndoite la 90 de grade.
 2. Din această poziție, ridică brațele paralel solului și revino la poziția inițială.

Repetă exercițiul de 30 ori şi odihneşte-te. Vei simți musculatura braţelor. Pe parcursul exerciţiului ţine trunchiul fixat şi abdomenul încordat. Ai grijă la respiraţie. Inspiră pe nas când muşchii sunt relaxaţi şi expiră pe gură la contracţia acestora.

5


Brațe subțiri

 1. Începe exerciţiul în poziţia ortostatică. Depărtează picioarele la nivelul umerilor şi flexează genunchii, ca să diminuezi din încărcătura asupra spatelui. Extinde braţele lateral, paralel solului cu palmele orientate în sus.
 2. Din această poziție, îndoaie o mână, apoi pe cealaltă. Ține coatele la același nivel cu umerii și abdomenul contractat.

Alternează de 20 de ori. Acest exerciţiu se adresează muşchilor bicepşi. Inspiră pe nas şi expiră pe gură.

6

Un alt motiv de cârcotă! Igor Cuciuc: Când suferi tu, sufăr și eu!
Articolul anterior
Peste 40 mii de moldoveni sunt infectați cu hepatite virale cronice
Articolul următor
Alte articole interesante