6 exerciții pentru coapse și fese, demne de sezonul estival!

portret
Stela Popa,
instructor Unica Sport,
filiala Shape+

A venit timpul să-ți perfecționezi picioarele, pentru a arăta impecabil într-un costum de baie, într-o fustiță scurtă sau într-o pereche de șorți minusculi.

Pentru a avea coapsele tonifiate și fesele ridicate, Stela Popa- instructor Unica Sport, filiala Shaping+, îți propune un set alcătuit din 6 exerciții.

Tonifierea coapselor

 1. Începe exerciţiul în poziţia ortostatică, picioarele depărtate lateral și mâinile la talie.
 2. Din această poziţie, flexează picioarele lateral, simţind extinderea coapsei interne. Ai grijă să ţii spatele drept şi abdomenul încordat.
 3. În continuare efectuează fandare spre lateral, în aşa fel, încât între coapsă şi gambă să fie un unghi de 90 de grade. Ţine spatele drept şi abdomenul contractat. Revino la poziţia iniţială şi apoi efectuează exerciţiile în cealaltă direcţie.

Acest exercițiu antrenează muşchii coapsei anterioare, interne, posterioare şi muşchii fesieri. Repetă mișcările de 40 de ori.

1


Semicerc cu piciorul extins

 1. Începe exerciţiul în poziţia patrupedă cu palmele la sol şi un picior extins în posterior pe diagonală. Ai grijă să ţii spatele drept şi abdomenul încordat.
 2. În continuare ridică piciorul paralel solului, după care, prin efectuarea unui semicerc, du piciorul pe diagonală în cealaltă direcţie.

Repetă acest exerciţiu de 30 de ori, după care schimbă piciorul. Exercițiul antrenează muşchii coapsei posterioare şi muşchii fesieri.

2


Piramida cu piciorul flexat

 1. Începe exerciţiul în poziţia patrupedă cu palmele la sol şi un picior flexat jos. Ai grijă să ţii spatele drept şi abdomenul încordat.
 2. În continuare ridică piciorul flexat sus paralel solului, astfel încât, între coapsă şi gambă să fie un unghi de 90 de grade.
 3. După aceasta, coboară piciorul flexat jos, ducând genunchiul după genunchi. Ridică din nou piciorul sus.

Efectuează acest exerciţiu de 30 de ori, după care schimbă piciorul. Vei simţi muşchii fesieri. Inspiră pe nas când muşchii sunt relaxaţi şi expiră pe gură la contracţia acestora.

3


Exerciţiu pentru fese cu ajutorul ganterelor

 1. Începe exerciţiul în poziţia patrupedă cu palmele la sol şi un picior flexat posterior, astfel încât, între gambă şi coapsă să fie un unghi de 90 de grade. Pentru o contracţie mai intensă a muşchilor, pune o ganteră de 1-2 kg între gambă şi coapsă.
 2. Coboară piciorul flexat jos, păstrând unghiul de 90 de grade între gambă şi coapsă. Revino la poziţia iniţială.

Acest exercițiu este destinat antrenării muşchilor fesieri– gluteul mare, mediu şi mic. Inspiră pe nas când muşchii sunt relaxaţi şi expiră pe gură la contracţia acestora. Repetă exerciţiul de 20 de ori cu un picior şi 20 de ori cu celălalt.

4


Antrenarea spatelui şi picioarelor

 1. Începe exerciţiul în poziţia patrupedă cu palmele la sol. Spatele este fixat paralel solului.
 2. Extinde asimetric mâna şi piciorul paralel solului. Pentru o contracţie mai intensă a muşchilor, ţine în mână o ganteră de 1-2 kg. Revino la poziția inițială.

Repetă mișcarea de 10 de ori, apoi efectuează exerciţiul cu cealaltă mână şi picior. Vei simţi muşchii spatelui şi coapsei posterioare. Inspiră pe nas când muşchii sunt relaxaţi şi expiră pe gură la contracţia acestora.

5


Fesieri dezvoltaţi

 1. Ridică paralel podelei trunchiul concomitent cu bazinul şi fixează poziţia sprijinindu-te pe palme.
 2. Din această poziție, ridică un picior extins sus. Revino la poziția inițială şi repetă mişcarea cu celălalt picior.

Exercițiul este destinat antrenării muşchilor spatelui, coapsei posterioare şi muşchii fesieri. Inspiră pe nas când muşchii sunt relaxaţi şi expiră pe gură la contracţia acestora. Repetă exercițiul de 20 ori.

6

Sfecla roșie, alimentul cu proprietăți miraculoase

Există legende în care sfecla roșie este supranumită “alimentul minune”, datorită proprietăților vindecătoare miraculoase în tratarea bolilor de sânge și a celor hepatice. Unul din avantajele sfeclei este posibilitatea de a fi consumată pe tot parcursul anului, fiind utilizată atât în stare crudă, cât și gătită.

Sfecla roșie este alimentul cu un conținut bogat de vitamina B, mangan, potasiu, fibre, fier, fosfor, dar și vitamina C. Este una dintre cele mai benefice legume pentru sănătatea ficatului, iar sucul de sfeclă roșie este o sursă vastă de antioxidanți și nitrați naturali.

Așadar, consumul regulat de sfeclă este o modalitatea eficientă de a consuma nutrienții și cantitatea de fibre necesare organismului. De asemenea, sfecla roșie face parte din grupul alimentelor alcaline. Mai multe moduri de a o consuma și prepara puteți afla din meniurile din Cabinetul Personal, de pe platforma www.galinatomas.com .

Iată 3 motive pentru care trebuie să consumi sfecla roșie:

 • Protejează ficatul și contribuie la regenerarea acestuia, chiar și în cazul hepatitelor. Betaina, substanță din compoziția sfeclei stimulează funcția celulelor hepatice și protejează ficatul împreună cu conductele biliare. Consumul regulat de sfeclă, datorită fibrelor, ajută și la detoxifierea ficatului.
 • Menține buna funcționare a sistemului sanguin, preîntâmpinând depunerea colesterolului pe pereții vaselor de sânge și previne formarea cheagurilor.
 • Combate anemia. Datorită conținutului ridicat de fier, magneziu și vitamina B6, sfecla roșie stimulează procesul de formare a globulelor roșii și astfel ajută la combaterea anemiei. Este recomandată o cură timp de o lună de zile cu 150 de g de sfeclă, o dată la două-trei zile.

Sfecla roșie este o legumă versatila și poate fi preparată într-o varietate de moduri. O puteți consuma crudă, coaptă, la abur și murată. Poate fi elementul principal al unor supe, borșuri sau salate, de asemenea poate fi servită alături de brânză în cadrul unor aperitive. Toate aceste rețete le puteți găsi în meniurile din Cabinetul Personal de pe platforma www.galinatomas.com .

Iată o rețetă pe baza sfeclei, care te va convinge cât de gustoasă poate fi această legumă.

Legume cu pastă din Sfeclă roșie

Pasta din Sfeclă roșie

 1. Spală bine sfecla și cartoful și fierbe-le cu tot cu coajă în apă (sau le pregătești la aburi).
 2. Când sunt gata se decojesc, se lasă la răcit, apoi se taie cuburi.
 3. Le pui în blender împreună cu o lingură de tahini și le amesteci până obții o pastă.

Bețe din legume

 • Curăță și spală legumele ( alege legumele la preferință), de exemplu: ardei, morcov, castraveți.
 1. Legumele se taie în jumătate, apoi în fâșii longitudinale.
 2. Se servesc legumele cu pasta din sfeclă roșie.

Poftă Bună! Vrei mai multe rețete sănătoase și gustoase? Le găsești în meniurile personalizate din Cabinetul Personal. Dacă nu ai un abonament acitv, accesează link-ul  și cere o consultație, iar unul din ambasadorii noștri te vor contacta cu mai multe detalii.

5 motive pentru care să participi în ediția a 17-a a proiectului ,,Galina Tomaș îți cumpără kilogramele”

Centru Online de Nutriție și Sport a dat startul unei noi ediții a proiectului ,,Galina Tomaș îți cumpără kilogramele”, ediția a 17-a. Acum ai posibilitatea să vinzi kilogramele slăbite atât în ediție, cât și pe durata pauzei dintre ediții, prețul unui kilogram este de 5 euro. 

Fii și tu parte din acest proces frumos, care te ajută să adoți stilul sănătos de viață. Participă în ediția a 17-a pentru ca: 

– să te bucuri de meniuri personalizate în fiecare zi, 

– să poți face antrenamente corecte la orice oră și oriunde, 

– să ai alături de tine o sursă bogată de motivație și ghidare. 

FOARTE IMPORTANT!!! 

Doar fiind participant în proiect, profiți de cele mai noi instrumente din Cabinet: 

✓ Instrumentul de antrenamente YOGA și PILATES online

✓ Instrumentul combinațiiloralimentare

Centru Online de Nutriție și Sport ajută toți doritorii să adopte stilul sănătos de viață în mai mult de 84 de țări, iar în ultimii 3 ani au fost slăbite peste 27 mii de kilograme. 

Poți accesa Cabinetul Personal de oriunde și oricând, la doar un clic distanță ai parte de informația valoroasă, ce te va ajuta să obții scopul în remodelarea corporală. 

Te așteptăm să parcurgem împreună drumul spre scopul propus alături de Centru Online de

Nutriție și Sport. Apasă pe butonul particip în Cabinetul Personal, iar dacă nu ai un abonament activ, accesează link-ul și unul din ambasadori te va contacta pentru o consultație gratuită.

Salată de sezon din ardei copți. Săracă în calorii

         Salata din ardei copți poate fi compusă doar din ardei și condimente sau fiind servită în combinații inedite. Ardeii copți sunt un deliciu, ce pot fi păstrați la congelator sau în borcan, iar apoi utilizați după necesitate. 

Mod de preparare: 

Se coc ardei foarte bine pe toate părțile la cuptor sau pe aragaz. Separat, facem un amestec de sare, ulei și oțet, condimente după preferință, ajustăm cantitățile după preferință. Tocăm ardeii în felii sau cuburi mari și punem amestecul peste ei. Adăugam semirondele de ceapă roșie și usturoi tocat mărunt. 

Servim cu brânză sărată și verdeață! 

Bogat în nutrieți și sărac în calorii. Ardeiul gras este o sursă importantă de vitamina A, complexul B, vitamina C și minerale (fier, cupru, zinc, potasiu, mangan, magneziu, seleniu). Activează metabolismul și facilitează ardere caloriilor în exces.

Vrei să ai parte de mai multe REȚETE sănătoase? Acum este momentul, te așteptăm în Ediția a 17-a a proiectului Galina Tomaș îți cumpără kilogramele! În Cabinetul Personal găsești meniuri sănătoase personalizate pentru fiecare abonat. 

Accesează link-ul și unul din Ambasadori te va contacta pentru o consultație GRATUITĂ.

Johnny Depp, așa cum nu l-ai mai văzut! Cu chelie și multe kilograme în plus
Articolul anterior
Cum slăbim după fazele lunii?!
Articolul următor