7 exerciții pentru un spate sănătos!

portret
Ludmila Rotaru,
instructor Unica Sport

Dacă vrei să-ți tonifiezi mușchii spatelui, instructorul Unica Sport, Ludmila Rotaru, îți propune să efectuezi următorul complex de exerciții. După două săptămâni de antrenament, vei avea rezistență musculară și te vei bucura de un spate frumos și sănătos. Nu uita să te hidratezi înainte și după antrenament.

Spate sănătos

Începe exercițiul în poziție patrupedă. În continuare, curbează spatele, apoi revino la poziția inițială. Inspiră pe nas, atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură, la contracția lor. Repetă mișcarea de 15 de ori.

1


Extinderea mușchilor spatelui

Începe exercițiul în poziție patrupedă. În continuare, ridică-te în laba piciorului, trebuie să simți extinderea coloanei vertebrale. Inspiră pe nas, atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură, la contracția lor. Repetă exercițiul de 15 ori.

2


Extinderea mușchilor spatelui și al posteriorului

Începe exercițiul în poziția plank, cu brațele extinse și sprijin pe palme. În continuare, ridică-te în laba piciorului, trebuie să simți extinderea mușchilor coloanei vertebrale și al posteriorului. Inspiră pe nas, atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură la contracția lor. Repetă mișcarea de 15 de ori.

3


Coapse, abdomen și brațe ferme

Începe exercițiul în poziția plank, cu brațele extinse și sprijin pe palme. În continuare, flexează un picior în față, apoi revino la poziția inițială și flexează-l pe celălalt astfel încât să se creeze impresia de mers pe loc. Inspiră pe nas, atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură, la contracția lor. Repetă mișcarea de 15 de ori.

4


Picioare, abdomen și brațe tonifiate

Începe exercițiul în poziția plank, cu brațele extinse și sprijin pe palme. În continuare, flexează un picior pe diagonală, revino la poziția inițială, apoi flexează celălalt picior. Inspiră pe nas, atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură, la contracția lor. Repetă mișcarea de 15 de ori.

5


Brațe antrenate

Începe exercițiul în poziția plank, cu brațele extinse și sprijin pe palme. În continuare, flexează , pe rând, câte un braț. Apoi, revino la poziția inițială, extinzând primul braț, apoi pe cel de-al doilea. Inspiră pe nas, atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură, la contracția lor. Repetă mișcarea de 15 de ori.

6


Coapse reliefate

Începe exercițiul în poziția plank. În continuare, du un picior lateral sub unghi de 45 de grade, revino la poziția inițială și repetă mișcarea cu celălalt picior. Inspiră pe nas, atunci când mușchii sunt relaxați și expiră pe gură, la contracția lor. Repetă exercițiul de 15 de ori.

7

Multe femei au avort menstrual fără să ştie
Articolul anterior
Cristofor Aldea-Teodorovici a dezvăluit numele solistului trupei Carla`s Dreams?
Articolul următor
Alte articole interesante