Aceste exerciţii, pentru toate vârstele, te pot ajuta să arzi până la 300 de calorii pe oră

Exercițiile fizice sunt recomandate de fizioterapeuți și de antrenorii sportivi tuturor oamenilor deoarece ajută în combaterea stresului, eliberarea tensiunii din mușchi și menținerea greutății normale a corpului. Persoanele care nu au o formă fizică bună sau care nu practică un sport pot efectua exerciții fizice care au un nivel mediu de dificultate și care sunt potrivite pentru toate vârstele – copii, tineri, persoane adulte, persoane care duc o viață sedentară, persoane trecute de 40-50 de ani.

separator

pilates

Exercițiile pilates sunt foarte bune pentru întregul organism. Sunt eficiente în recuperarea organismului și în dezvoltarea condiției fizice, cresc forța mușchilor, elimină kg în plus prin arderea caloriilor, corectează postura corpului, ameliorează durerile de spate, combat stresul, ajută în formarea unui corp armonios și în menținerea stării de sănătate.

apa

Exercițiile de fitness de apă ajută la arderea caloriilor și în scăderea în greutate. Sunt foarte eficiente în creșterea mobilității și a flexibilității articulațiilor, la dezvoltarea mușchilor, în corectarea ținutei corpului, eliminarea depresiei, stresului și a indispoziției. Astfel de exerciții îmbunătățesc starea de sănătate, reduc stările de nervi, consolidează mușchiul inimii și în general sistemul muscular, cresc vitalitatea organismului, au efect bun asupra circulației sangvine, previn formarea varicelor și dezvoltarea bolilor cardiovasculare.

alergari

Alergatul în aer liber este cel mai simplu exercițiu fizic pe care îl poate face cineva în orice anotimp. Ajută la eliminarea kg în plus, a oboselii psihice, intelectuale și a stresului, revitalizează întregul organism, stimulează producerea de endorfine (,,hormonii fericiriiˮ), crește performanțele sexuale, îmbunătățește circulația sângelui în organism, scade riscul de îmbolnăvire, întărește voința, oferă o stare de bine, de optimism și de încredere în forțele proprii.

role

Patinajul pe role face parte din antrenamentul aerobic și ajută la arderea caloriilor. Este recomandat persoanelor care vor să slăbească deoarece ajută în consolidarea musculaturii picioarelor și în scăderea în greutate. Alte beneficii sunt: elimină indispoziția și stresul, tonifică mușchii fesieri, îmbunătățește starea de sănătate, menține o bună formă fizică a corpului.

coarda

Poți arde 200 calorii în 15 minute sărind coarda și astfel scapi treptat de kg în plus! Salturile trebuie să fie de intensitate moderată pentru a-ți remodela silueta, a-ți corecta postura corpului și tonifia musculatura corpului. Săritul corzii îmbunătățește circulația sângelui, previne formarea varicelor, a bolilor sistemului cardiovascular, a osteoporozei și a altor boli care pot să apară din cauza vieții sedentare. De asemenea prin salturi elimini toxinele din organism, reduci stratul de țesut adipos, te simți mai bine, plin de vitalitate, optimism și bună dispoziție.

Zumba

Zumba este un antrenament de fitness care te ajută să elimini kg în plus. Nu este dificil de realizat, poate fi combinat și cu elemente de dans. Acest fitness este foarte distractiv și ajută în arderea caloriilor și consolidarea musculaturii corpului. Prin exercițiile zumba îți îmbunătățești metabolismul, elimini toxinele din organism, scazi în greutate, îți îmbunătățești activitatea sistemului respirator, muscular și cardiovascular. Antrenamentul pe muzică este distractiv și îți oferă o stare interioară bună, de veselie, de bună dispoziție și încredere în sine. Zumba te ajută să scapi de obezitate, să-ți corectezi postura corpului, să scapi de durerile de spate și de picioare (care sunt consecințele frecvente ale inactivității sau ale stilului de viață sedentară), să îți îmbunătățești starea de sănătate a organismului.

Banda-de-alergat

Antrenamentele cardio ajută la eliminarea multor calorii și la scăderea în greutate dacă se realizează continuu jumătate de oră sau chiar 40 de minute. Astfel de exerciții fizice aerobice ajută la oxigenarea organismului și a creierului, la revigorarea corpului, normalizarea tensiunii arteriale, consolidarea sistemului respirator, muscular și cardiovascular. Dacă se alege un astfel de antrenament scapi de celulita de pe picioare, elimini colăceii din jurul taliei, ajungi să ai o greutate normală a corpului adecvată înălțimii acestuia. Banda de alergat este foarte eficientă în acest sens, ajută în tonifierea corpului și la slăbit. De asemenea bicicleta eliptică este recomandată pentru scăderea în greutate deoarece poți cu ajutorul ei să elimini foarte multe calorii. Alte variante de antrenament cardio sunt: înotul, ciclismul, dansul, alergatul în parc sau în natură, patinajul și altele.

Sursa: bodygeek.ro

Carla’s Dreams, desemnat artistul anului în România
Articolul anterior
Tany Vander a primit un cadou valoros de la iubitul său!
Articolul următor