Brațe grațioase în 5 pași!

portret2
Natalia Gorgos,
instructor Unica Sport

Odată cu trecerea timpului, pielea de la nivelul brațelor atârnă inestetic și se umple de celulită. Totuși, dacă vei face zilnic exerciții pentru tricepși, brațele tale vor deveni mai ferme și mai atrăgătoare. Gorgos Natalia, instructor Unica Sport, îți propune 6 exerciții pentru brațe grațioase, care le vei efectua cu ajutorul ganterelor și elasticului.

Exercițiu pentru brațe fără celulită

1.      Începe exerciţiul în poziţia ortostatică, cu picioarele depărtate la nivelul umerilor. Ține o mână la talie și cealaltă flexeaz-o după cap.

2.      Extinde elasticul sus și revino la poziția inițială.

Repetă mișcarea de 20 ori. Apoi schimbă celălalt braț. Acest exercițiu antrenează mușchiul triceps.

1


Exercițiu pentru brațe ferme

1.      Începe exerciţiul în poziţia ortostatică, cu picioarele la nivelul umerilor. Flexează braţele anterior, astfel încât elasticul să cuprindă spatele şi anterior să fie îmbrăcat pe palme.

2.      Du brațele anterior, paralel solului, extinzând maxim elasticul. Apoi revino la poziţia iniţială.

Repetă exercițiul de 20 de ori. Această mişcare antrenează muşchiul triceps și biceps.

2


Exercițiu pentru brațe frumos lucrate

1.      Începe exerciţiul în poziţia ortostatică, cu picioarele la nivelul umerilor, ținând elasticul extins la ambele picioare și brațe.

2.      Flexează brațele anterior, astfel încât să formezi între braț și antebraț un unghi de 90 de grade. Apoi revino la poziţia iniţială.

Inspiră pe nas la relaxarea muşchiului şi expiră pe gură la contracţia acestuia. Exerciţiul dat antrenează muşchiul biceps. Repetă-l de 20 de ori.

3


Exercițiu pentru brațe de invidiat

1.      Începe exerciţiul în poziţie culcată pe spate, cu brațele extinse în sus, perpendicular solului şi cu picioarele flexate.

2.      Flexează brațele la nivelul capului. Apoi revino la poziţia iniţială.

Inspiră pe nas la relaxarea muşchiului şi expiră la contracţia acestuia. Repetă exercițiul de 20 de ori cu ajutorul ganterelor de 1-2 kg. Acest exerciţiu este destinat antrenării muşchiului triceps și biceps.

5


Exercițiu pentru brațe de invidiat


Exercițiu pentru brațe grațioase

1.      Sprijină-te pe palme și pe tălpi, ține brațele extinse, picioarele flexate și ține trunchiul la același nivel cu bazinul, paralel solului.

2.      Flexează brațele, ducând coatele în posterior.

Exerciţiul dat antrenează muşchiul triceps. Repetă-l de 20 de ori.

6

Sfecla roșie, alimentul cu proprietăți miraculoase

Există legende în care sfecla roșie este supranumită “alimentul minune”, datorită proprietăților vindecătoare miraculoase în tratarea bolilor de sânge și a celor hepatice. Unul din avantajele sfeclei este posibilitatea de a fi consumată pe tot parcursul anului, fiind utilizată atât în stare crudă, cât și gătită.

Sfecla roșie este alimentul cu un conținut bogat de vitamina B, mangan, potasiu, fibre, fier, fosfor, dar și vitamina C. Este una dintre cele mai benefice legume pentru sănătatea ficatului, iar sucul de sfeclă roșie este o sursă vastă de antioxidanți și nitrați naturali.

Așadar, consumul regulat de sfeclă este o modalitatea eficientă de a consuma nutrienții și cantitatea de fibre necesare organismului. De asemenea, sfecla roșie face parte din grupul alimentelor alcaline. Mai multe moduri de a o consuma și prepara puteți afla din meniurile din Cabinetul Personal, de pe platforma www.galinatomas.com .

Iată 3 motive pentru care trebuie să consumi sfecla roșie:

  • Protejează ficatul și contribuie la regenerarea acestuia, chiar și în cazul hepatitelor. Betaina, substanță din compoziția sfeclei stimulează funcția celulelor hepatice și protejează ficatul împreună cu conductele biliare. Consumul regulat de sfeclă, datorită fibrelor, ajută și la detoxifierea ficatului.
  • Menține buna funcționare a sistemului sanguin, preîntâmpinând depunerea colesterolului pe pereții vaselor de sânge și previne formarea cheagurilor.
  • Combate anemia. Datorită conținutului ridicat de fier, magneziu și vitamina B6, sfecla roșie stimulează procesul de formare a globulelor roșii și astfel ajută la combaterea anemiei. Este recomandată o cură timp de o lună de zile cu 150 de g de sfeclă, o dată la două-trei zile.

Sfecla roșie este o legumă versatila și poate fi preparată într-o varietate de moduri. O puteți consuma crudă, coaptă, la abur și murată. Poate fi elementul principal al unor supe, borșuri sau salate, de asemenea poate fi servită alături de brânză în cadrul unor aperitive. Toate aceste rețete le puteți găsi în meniurile din Cabinetul Personal de pe platforma www.galinatomas.com .

Iată o rețetă pe baza sfeclei, care te va convinge cât de gustoasă poate fi această legumă.

Legume cu pastă din Sfeclă roșie

Pasta din Sfeclă roșie

  1. Spală bine sfecla și cartoful și fierbe-le cu tot cu coajă în apă (sau le pregătești la aburi).
  2. Când sunt gata se decojesc, se lasă la răcit, apoi se taie cuburi.
  3. Le pui în blender împreună cu o lingură de tahini și le amesteci până obții o pastă.

Bețe din legume

  • Curăță și spală legumele ( alege legumele la preferință), de exemplu: ardei, morcov, castraveți.
  1. Legumele se taie în jumătate, apoi în fâșii longitudinale.
  2. Se servesc legumele cu pasta din sfeclă roșie.

Poftă Bună! Vrei mai multe rețete sănătoase și gustoase? Le găsești în meniurile personalizate din Cabinetul Personal. Dacă nu ai un abonament acitv, accesează link-ul  și cere o consultație, iar unul din ambasadorii noștri te vor contacta cu mai multe detalii.

5 motive pentru care să participi în ediția a 17-a a proiectului ,,Galina Tomaș îți cumpără kilogramele”

Centru Online de Nutriție și Sport a dat startul unei noi ediții a proiectului ,,Galina Tomaș îți cumpără kilogramele”, ediția a 17-a. Acum ai posibilitatea să vinzi kilogramele slăbite atât în ediție, cât și pe durata pauzei dintre ediții, prețul unui kilogram este de 5 euro. 

Fii și tu parte din acest proces frumos, care te ajută să adoți stilul sănătos de viață. Participă în ediția a 17-a pentru ca: 

– să te bucuri de meniuri personalizate în fiecare zi, 

– să poți face antrenamente corecte la orice oră și oriunde, 

– să ai alături de tine o sursă bogată de motivație și ghidare. 

FOARTE IMPORTANT!!! 

Doar fiind participant în proiect, profiți de cele mai noi instrumente din Cabinet: 

✓ Instrumentul de antrenamente YOGA și PILATES online

✓ Instrumentul combinațiiloralimentare

Centru Online de Nutriție și Sport ajută toți doritorii să adopte stilul sănătos de viață în mai mult de 84 de țări, iar în ultimii 3 ani au fost slăbite peste 27 mii de kilograme. 

Poți accesa Cabinetul Personal de oriunde și oricând, la doar un clic distanță ai parte de informația valoroasă, ce te va ajuta să obții scopul în remodelarea corporală. 

Te așteptăm să parcurgem împreună drumul spre scopul propus alături de Centru Online de

Nutriție și Sport. Apasă pe butonul particip în Cabinetul Personal, iar dacă nu ai un abonament activ, accesează link-ul și unul din ambasadori te va contacta pentru o consultație gratuită.

Salată de sezon din ardei copți. Săracă în calorii

         Salata din ardei copți poate fi compusă doar din ardei și condimente sau fiind servită în combinații inedite. Ardeii copți sunt un deliciu, ce pot fi păstrați la congelator sau în borcan, iar apoi utilizați după necesitate. 

Mod de preparare: 

Se coc ardei foarte bine pe toate părțile la cuptor sau pe aragaz. Separat, facem un amestec de sare, ulei și oțet, condimente după preferință, ajustăm cantitățile după preferință. Tocăm ardeii în felii sau cuburi mari și punem amestecul peste ei. Adăugam semirondele de ceapă roșie și usturoi tocat mărunt. 

Servim cu brânză sărată și verdeață! 

Bogat în nutrieți și sărac în calorii. Ardeiul gras este o sursă importantă de vitamina A, complexul B, vitamina C și minerale (fier, cupru, zinc, potasiu, mangan, magneziu, seleniu). Activează metabolismul și facilitează ardere caloriilor în exces.

Vrei să ai parte de mai multe REȚETE sănătoase? Acum este momentul, te așteptăm în Ediția a 17-a a proiectului Galina Tomaș îți cumpără kilogramele! În Cabinetul Personal găsești meniuri sănătoase personalizate pentru fiecare abonat. 

Accesează link-ul și unul din Ambasadori te va contacta pentru o consultație GRATUITĂ.

Master class Antos: cum să-ți faci singură parfumul și crema de mâini!
Articolul anterior
Ce se întâmplă dacă mănânci miere cu nuci
Articolul următor