Chișinăuienii s-au bucurat în mișcare împreună cu echipa Unica Sport!

Cea mai amplă inițiativă de promovare a mișcării în masă, ”Bucurie în Mișcare” a ajuns la Chișinău. Părinți și copii, activi și plini de energie pozitivă, au venit să participe la diverse jocuri sportive și distractive în Parcul Dendrariu al Capitalei. Participanții s-au bucurat în mișcare alături de echipa Unica Sport care a fost reprezentată de trei instructori profesioniști în frunte cu Stela Croitor,  managerul filialei Botanica.

separator
unica unica2
”Noi astăzi am venit aici împreună cu o echipă de instructori Unica Sport și  vom face un complex de exerciții în tempou dansant, mișcări de încălzire. Această echipă este pentru prima oară aici și e la prima experiență  la Festivalul ”Bucurie în Mișcare”, însă nu și singura pentru Unica Sport”, ne-a declarat Stela Croitor.

Pe un teren special amenajat, copiii și părinții jucau mini fotbal, mini basket, tir cu arcul sau tenis de câmp. Pentru că i-am văzut atât de entuziasmați, am fost curioşi să aflăm ce rol are mișcarea în viața lor și cât de des practică sportul.

8unica unica6 unica8 unica56
”Eu frecventez des sălile Unica Sport, fac fitness. O fac pentru sănătate în primul rând, nu neapărat pentru a slăbi, dar și pentru a avea mai mare încredere în mine”, a recunoscut Elena Capaclî, participantă la Festivalul ”Bucurie în Mișcare”.

 

”În fiecare zi facem mișcare la serviciu, acasă. Am venit aici cu micuții pentru ca să se distreze”, ne-a spus Angela, o altă participantă la Festivalul ”Bucurie în Mișcare”.
”Noi am venit în parc și ne-am bucurat când am văzut că e și copetiție aici. Sportul ocupă un loc important în viața nostră, însă acum suntem cu copilul în concediu de maternitate și facem mișcare doar alergând după el”, a recunoscut Veronica, o proaspătă mămică prezentă la festival împreună cu odorașul său.

“Bucurie in Mișcare” este un proiect de promovare a sportului și mișcării demarat în România acum 5 ani și reprezintă cea mai mare campanie de promovare a mișcării de peste Prut. Anul acesta, în perioada 12 mai – 4 iunie, evenimentul s-a desfăşurat în 16 oraşe din România. În Republica Moldova a avut loc de pe data de 22-25 iunie la Chișinău, iar anterior și în alte trein orașe din țară: Orhei, Bălți și Cahul.

Iurie Badicu: „Nu-mi plac feministele care exagerează în emancipare până la absurd!”
Articolul anterior
Victoria Bonya este moldoveancă
Articolul următor
Alte articole interesante