Este obligatoriu să faci asta înainte de sport!

vitalie
Vitalie Țopa,
instructor Unica Men

Pregătirea organismului pentru exercițiile fizice în sala de forţă necesită o pregătire.  Dacă vrei să faci sport, nu sări peste sesiunea de încălzire. Aceasta va mări viteza de contracţie şi relaxare a muşchilor, va asigura un raport mai bun de oxigen şi nutrienţi în corp, va facilita transportul şi utilizarea oxigenului de către muşchi, va îmbunătăți și mări vascularizarea sângelui în ţesuturi.

Vitalie Țopa, instructorul Unica Men, te învață cum să îți încălzești corpul înainte de antrenament.

Exercițiu pentru cutia toracică și articulația umărului

Începe exerciţiul în poziţia ortostatică, cu picioarele depărtate la nivelul umerilor. Ridică un braț și inspiră, apoi coboară brațul și expiră. Efectuează aceeași mișcare și cu celălalt braț.

Exercițiu pentru mușchii spatelui

Începe exerciţiul în poziţia ortostatică, cu picioarele depărtate la nivelul umerilor. Extinde piciorul drept în spate, ridicând, în același timp, ambele brațe. Repetă exercițiul și cu celălalt picior.

2

Exercițiu pentru cutia toracică și mușchii intercostali

Începe exerciţiul în poziţia ortostatică, ținând picioarele depărtate. Înclină corpul, ridicând un braţ deasupra capului spre direcția înclinării, iar pe celălalt braț ține-l la spate. Repetă exercițiul și în direcția opusă.

3

Exercițiu pentru mușchii spatelui, abdominali și cei oblici

Începe exerciţiul în poziţia ortostatică, cu picioarele depărtate la nivelul umerilor. Rotește corpul prin răsucire într-o direcție, extinzând brațul din față. Repetă exercițiul în cealaltă direcție, cu celălalt braț.

4

Exerciții pentru picioare și torace

Începând în aceeași poziție, fandează lateral cu extinderea unei mâini deasupra capului și cu una lateral. Repetă exercițiul și în partea opusă.

5

Important!!!

Repetaţi  fiecare exerciţiu de zece ori.

Make-up artistul Iuliana Sandu: “Atenție la microbii din pensulele de machiaj!”
Articolul anterior
Kătălina Rusu n-a fost acceptată în prima fază Eurovision. Vezi de ce!
Articolul următor
Alte articole interesante