Oaspeți dragi la Tabăra de Detox cu Galina Tomaș și Dinu Dabija

În data de 5, 6 și 7 iulie va avea loc Tabăra de Detox și Relaxare, ediția a IX-a. Participanții se vor detașa de sarcinile cotidiene și își vor încărca bateriile la 100 %, în una dintre cele mai frumoase locații de la Orheiul Vechi. Mai ales, că alături va fi cea mai profesionistă echipă, care știe totul în materie de sport și detox, dar și oaspeți dragi – actorul Teatrul National „Mihai Eminescu”, prezentatorul Jurnal TV Anatol Durbală, și actrița Olesea Svecla!

separator

Mai multe informații aflați la num. de telefon – 0(61)04-15-15. Nutriționista Galina Tomaș îi mulțumește brandului L.Storojuc pentru această ținută minunată!

Moldovenii ar putea vota online la alegeri: Votul pe internet se regăsește în proiectul noului Cod Electoral

Cetățenii care nu vor putea ajunge la secțiile de votare în ziua alegerilor vor avea o alternativă – să voteze prin internet. Un capitol cu privire la sistemul de vot prin internet: e-votare urmează să se regăsească în noul Cod Electoral. Propunerile de modificare a legislației electorale au fost prezentate de către Comisia Electorală Centrală, transmite IPN.

TVR MOLDOVA

Alexandru Musteața, membru CEC, a declarat că au fost analizate două opțiuni pentru a asigura votul la distanță. Și anume, votul prin corespondență și votarea prin internet cu utilizarea unor mijloace de identificare electronică, utilizând o platformă web. La elaborarea celui de al doilea concept a lucrat un grup interinstituțional. Ca și votul tradițional pe hârtie, e-votare va presupune doi pași: identificarea și exprimarea opțiunii de vot.

Votul pe internet nu înlocuiește votul tradițional, ci reprezintă o alternativă pentru alegător. Alegătorul va putea să aleagă să meargă la secția de votare sau să voteze online. Votul prin internet ar putea fi și anticipat. În opinia experților, alegerile prin internet trebuie să se desfășoare câteva zile la rând, mai devreme de ziua alegerilor tradiționale. De exemplu, de luni până joi, înainte de ziua alegerilor, care de regulă este duminică. În condițiile unui vot multiplu, ultimul vot va fi cel valabil. Alexandru Musteața a precizat că votarea pe parcursul mai multor zile oferă o securitate în cazul în care cetățeanul este constrâns, de exemplu, de cineva care îi influențează opțiunea de vot. Și chiar dacă a fost constrâns, alegătorul poate merge acasă și își poate schimba votul.

Membrul CEC a menționat că o îngrijorare ține de securitatea cibernetică a sistemului, mai ales că în contextul războiului din Ucraina au fost atacuri cibernetice în mai multe state, inclusiv în Republica Moldova. Însă, securitatea cibernetică nu ține de responsabilitatea Comisiei Electorale, ci a altor instituții de stat. „Implementarea sistemului de vot prin internet trebuie să se facă în paralel cu fortificarea securității cibernetice, astfel încât acest sistem să fie bine protejat, iar cetățeanul să fie sigur că votul dat de el rămâne neschimbat și este cuantificat până la urmă”, a mai spus Alexandru Musteața.

S-a sinucis în centrul orașului. Un bărbat și-a tăiat gâtul sub ochii trecătorilor, în timp ce vorbea la telefon

Astăzi, in jurul orei 15:30, Poliția din Anenii Noi a fost sesizată precum că un bărbat aflat în centrul orașului, manifestă un comportament agresiv și are intenția de a se sinucide.

politia_nu_trece3_XL-1 | Unica.md

Polițiștii ajunși la fața locului au stabilit preliminar că bărbatul de 39 de ani, în timp ce se certa cu cineva la telefon, a procurat un cuțit de la o tarabă din preajmă, ulterior și-a aplicat o plagă în regiunea gâtului, transmite echipa.md.

Acesta a fost preluat de un echipaj al ambulanței, însă a decedat în drum spre spital.

Pe cazul dat a fost inițiat un proces penal, urmând a fi stabilite toate circumstanțele cazului.

Procurorii cer 30 de zile de arest preventiv pentru Igor Dodon

Procurorii anticorupție cer 30 de zile de arest pe numele fostului șef de stat, Igor Dodon, și a cumnatului său, reținuți ieri după mai multe percheziții.

Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova ar fi fost reținut

„Procurorii anticorupție au înregistrat demersurile privind aplicarea măsurii preventive sub formă de arest preventiv pe un termen de 30 zile în privința ex-președintelui Republicii Moldova și celei de-a doua persoană reținute pe parcursul zilei de ieri.

Instanța de judecată sesizată urmează să stabilescă data și ora examinării demersurilor, despre care fapt vom informa opinia publică”, a declarat pentru Unimedia Mariana Cherpec, procurora resposabilă de comunicare cu mass-media.

Cum este declanşată nașterea? De ce e o problemă pentru femeile supraponderale?
Articolul anterior
Shopping MallDova susține inițiativele pentru îmbunătățirea vieții sociale
Articolul următor