Secretele Irinei Negară! Cheltuiește o nimica toată pe cosmetice!

Roșcata lui Adrian Ursu e notată în telefonul soțului cu „Irina Pistrui”, încă de pe vremea când abia făcuseră cunoștință. De mică, Irina a încercat să scape de pistruii pe care i-a împrumutat de la ambii părinți. Fiind în vizită la Galina Tomaș, a povestit cum și-a transformat un complex într-un atu care o face deosebită.

separator
23

Sfecla roșie, alimentul cu proprietăți miraculoase

Există legende în care sfecla roșie este supranumită “alimentul minune”, datorită proprietăților vindecătoare miraculoase în tratarea bolilor de sânge și a celor hepatice. Unul din avantajele sfeclei este posibilitatea de a fi consumată pe tot parcursul anului, fiind utilizată atât în stare crudă, cât și gătită.

Sfecla roșie este alimentul cu un conținut bogat de vitamina B, mangan, potasiu, fibre, fier, fosfor, dar și vitamina C. Este una dintre cele mai benefice legume pentru sănătatea ficatului, iar sucul de sfeclă roșie este o sursă vastă de antioxidanți și nitrați naturali.

Așadar, consumul regulat de sfeclă este o modalitatea eficientă de a consuma nutrienții și cantitatea de fibre necesare organismului. De asemenea, sfecla roșie face parte din grupul alimentelor alcaline. Mai multe moduri de a o consuma și prepara puteți afla din meniurile din Cabinetul Personal, de pe platforma www.galinatomas.com .

Iată 3 motive pentru care trebuie să consumi sfecla roșie:

  • Protejează ficatul și contribuie la regenerarea acestuia, chiar și în cazul hepatitelor. Betaina, substanță din compoziția sfeclei stimulează funcția celulelor hepatice și protejează ficatul împreună cu conductele biliare. Consumul regulat de sfeclă, datorită fibrelor, ajută și la detoxifierea ficatului.
  • Menține buna funcționare a sistemului sanguin, preîntâmpinând depunerea colesterolului pe pereții vaselor de sânge și previne formarea cheagurilor.
  • Combate anemia. Datorită conținutului ridicat de fier, magneziu și vitamina B6, sfecla roșie stimulează procesul de formare a globulelor roșii și astfel ajută la combaterea anemiei. Este recomandată o cură timp de o lună de zile cu 150 de g de sfeclă, o dată la două-trei zile.

Sfecla roșie este o legumă versatila și poate fi preparată într-o varietate de moduri. O puteți consuma crudă, coaptă, la abur și murată. Poate fi elementul principal al unor supe, borșuri sau salate, de asemenea poate fi servită alături de brânză în cadrul unor aperitive. Toate aceste rețete le puteți găsi în meniurile din Cabinetul Personal de pe platforma www.galinatomas.com .

Iată o rețetă pe baza sfeclei, care te va convinge cât de gustoasă poate fi această legumă.

Legume cu pastă din Sfeclă roșie

Pasta din Sfeclă roșie

  1. Spală bine sfecla și cartoful și fierbe-le cu tot cu coajă în apă (sau le pregătești la aburi).
  2. Când sunt gata se decojesc, se lasă la răcit, apoi se taie cuburi.
  3. Le pui în blender împreună cu o lingură de tahini și le amesteci până obții o pastă.

Bețe din legume

  • Curăță și spală legumele ( alege legumele la preferință), de exemplu: ardei, morcov, castraveți.
  1. Legumele se taie în jumătate, apoi în fâșii longitudinale.
  2. Se servesc legumele cu pasta din sfeclă roșie.

Poftă Bună! Vrei mai multe rețete sănătoase și gustoase? Le găsești în meniurile personalizate din Cabinetul Personal. Dacă nu ai un abonament acitv, accesează link-ul  și cere o consultație, iar unul din ambasadorii noștri te vor contacta cu mai multe detalii.

Ingredientul pe care să nu-l pui niciodată în varza murată. Gustul nu va mai fi la fel și nu va rezista tot sezonul

În această perioadă din an, majoritatea gospodinelor pun varză la murat, însă multe dintre acestea nu știu că un ingredient pe care îl folosesc des nu ar trebui să fie pus în butoi. Din cauza acestui aliment, gustul verzei murate nu va mai fi la fel, iar varza nu va rezista tot sezonul.

Varza murată este preferată de cei mai mulți români, iar în acest sezon se pune ea la murat, pentru a se bucura și la iarnă și a pregăti diverse preparate. Ei bine, află că un ingredient nu se pune niciodată în varza murată, deoarece gustul ei nu va mai fi la fel și nu va rezista tot sezonul.

Ingredientul pe care să nu-l pui niciodată în varza murată

Ingredientul pe care să nu-l pui niciodată în varza murata este sarea fină. Pentru varza murată se folosește doar sare grunjoasă, iar cantitatea ei este de o lingură pentru fiecare litru de apă sau 10 linguri de sare pentru o găleată de apă. Sarea fină va schimba gustul verzei, iar aceasta nu va rezista tot sezonul.

De altfel ar trebui să știi că la varza murată nu se pune niciodată hrean, asta pentru că acesta va întări frunzele de varză, iar acestea nu vor mai putea fi folosite la sarmale sau alte preparate.

Ingredientul care menține limpede zeama de la varza murată

Dacă îți dorești să afli și care este ingredientul ce menține limpede zeama de la varza murată, atunci află că noi avem răspunsul. Ingredientul este chiar zahărul, asta pentru că datorită lui varza murată se va păstra mai mult timp, iar zeama acesteia nu se va tulbura și va rămâne limpede.

De asemenea, este recomandat ca după aproximativ una sau chiar două săptămâni de când ați pus varza murată la butoi, atunci când a început să se acrească foarte bine, să dizolvați în puțină zeamă din butoi un plic de conservant și să-l turnați peste varza din butoi. Acest ingredient ajută varza să nu prindă floare.

sursa: www.spynews.ro

Rețetă delicioasă de tartă cu gutui

Gutuiele se numără printre fructele din acest sezon, iar deserturile ies delicioase atunci când sunt coapte. Dacă vrei să-ți surprinzi familia cu un preparat delicios gustos, noi îți prezentăm rețeta de plăcintă cu gutui care poate fi realizată destul de ușor. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi!

Ingrediente

  • 3 – 4 gutui
  • 300 g zahăr
  • 150 ml ulei și 50g unt
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • scorțișoară
  • coajă rasă de la 1 lămâie
  • 1 plic praf de copt
  • 100 ml apă minerală
  • 400 g făină

Mod de preparare

Radem gutuile și le amestecăm cu puțină zeamă de lămâie, dar și cu 200 g de zahăr. Pentru aluat avem nevoie de uleiul pe care îl încălzim pe foc cu untul, sarea, 100 grame de zahăr și amestecăm totul cu oul, dar și apa minerală.

Făina se adaugă până când ne este o compoziție de cocă și amestecăm în făina și praful de copt. Împărțim aluatul în două și întindem două foi. Prima foaie o așezăm pe tava unsă și tapetată și adăugăm puțin pesmet și umplutură, iar mai apoi presărăm cu scorțișoară.

Se așează și cea de-a doua felie și eu înțepăm cu furculiță, iar mai apoi punem preparatul la cuptorul preîncălzit și lăsăm 35 de minute până când s-a rumenit. Poftă bună!

Partenerii noștri
Author Floris
Adresa: str. 31 August , 6 or.Balti
Tel.: +373-231-80280/ 069-115-779
Eduard a fost operat cu succes de către medicii din Germania! Din acest moment urmează o perioadă importantă de recuperare
Articolul anterior
Miss Moldova 2016: „Cele mai bune lucruri le găsesc atunci când nu caut cu disperare.”
Articolul următor