Zaharina – motiv de îngrijorare? Despre efectele nocive ale acesteia, dar și ale altor înlocuitori ai zahărului a vorbit Galina Tomaș în cadrul emisiunii ”Prima Ora”

Zaharina este un îndulcitor artificial care e de aproximativ 300 de ori mai dulce decât zahărul. Numit și E954 este des folosit în combinaţie cu alţi îndulcitori ca ciclamatul şi aspartamul. Astfel, aproape toată populația de pe glob consumă aceste substanțe fără a fi neapărat conștientă de acest lucru, deoarece sunt folosite în foarte multe produse alimentare dietetice, în cosmetice şi medicamente. Câteva studii relizate în SUA au indicat că zaharina poate provoca apariţia cancerului de vezică urinara la şoarecii de laborator. Iar întrebarea care rezultă în mod firesc este: produce acest îndulcitor sintetic într-adevar cancer?

separator

Potrivit nutriționistei Galina Tomaș este important să fim mai prudenți la achiziționarea produselor care conțin zaharină precum: băuturile light, biscuiții, guma de mestecat fără zahăr, dropsurile fără zahăr, jeleurile, gemurile și dulceaţă din comerț, marmelada, pasta de dinţi, apa de gură şi suplimentele alimentare. Mai multe detalii despre aditivii alimentari, bolile pe care le pot provoca, dar și cum sunt clasificați după funcția pe care o au, aflați în reportajul de mai jos.

Vedetele de acasă te invită la Vintage Bazzar. Iată ce surprize te așteaptă la târgul de haine dedicat femeilor!
Articolul anterior
Cele mai generoase reduceri la covoare pentru cei dragi: -30% -50% -70%
Articolul următor
Alte articole interesante