Exerciții pentru brațe ferme și spate sănătos!

portret copy
Eugenia Solomon
instructor Unica Sport,
filiala Bio-Star

Fiecare femeie visează la brațe ferme, fără piele care atârnă inestetic. Pentru a avea brațele frumoase, dar și spatele sănătos, Eugenia Solomon – instructor Unica Sport, filiala Bio-Star, îți propune un set alcătuit din 5 exerciții.

separator
Bicepşi tonifiaţi

  1. Începe exerciţiul fiind în poziţia ortostatică, cu picioarele la nivelul umerilor și cu brațele extinse sus. Flexează un braț lateral astfel încât să formezi între braţ şi antebraţ unghi de 90 de grade.
  2. Revino la poziţia iniţială şi repetă mişcarea în cealaltă direcţie, schimbând braţul.
  3. Revino din nou la poziția inițială și flexează ambele brațe lateral, astfel încât să formezi între braţ şi antebraţ unghi de 90 de grade, apoi alternează aceste 3 mişcări.

Efectuează această mişcare cu ajutorul ganterelor cu o greutare de 1-2 kg. Repetă exerciţiul de 40 de ori. Exerciţiul antrenează muşchii braţelor- biceps brahial şi muşchiului trapez al spatelui.

1

Deltoizi dezvoltaţi

  1. Începe exerciţiul cu trunchiul paralel podelei, picioarele depărtate și brațele extinse jos.
  2. Ridică braţele anterior paralel podelei.
  3. În continuare flexează-le lateral astfel încât să formezi între braţ şi antebraţ unghi de 90 de grade. Ai grijă să poziţionezi coatele la acelaşi nivel cu umerii. Apoi extinde braţele în faţă şi coboară-le jos revenind la poziția inițială.

Efectuează această mişcare cu ajutorul ganterelor cu o greutare de 1-2 kg. Repetă exerciţiul de 40 de ori. Această mişcare este destinată antrenării muşchiului deltoid şi muşchilor spatelui- trapez și marele dorsal.

2-ok

Tonifierea pectoralilor

  1. Începe exerciţiul în poziţia ortostatică, cu picioarele la nivelul umerilor și cu braţele extinse sus. Din această poziţie flexează ambele brațe lateral astfel încât să formezi între braţ şi antebraţ unghi de 90 de grade. Ai grijă să poziţionezi coatele la acelaşi nivel cu umerii.
  2. În continuare uneşte coatele anterior la nivelul pieptului. Păstrează unghiul de 90 de grade între braț și antebraţ. Ai grijă să poziţionezi coatele la acelaşi nivel cu umerii.
  3. Apoi du braţele flexate lateral după care extinde-le sus revinind la poziţia iniţială.

Efectuează această mişcare cu ajutorul ganterelor cu o greutare de 1-2 kg. Repetă exerciţiul de 40 de ori. Această mişcare antrenează muşchii pectorali, muşchii braţelor- biceps brahial şi muşchiul trapez al spatelui.

3

Spate graţios

  1. Începe exerciţiul culcată pe abdomen, cu braţele şi picioarele extinse. Ridică asimetric braţul şi piciorul de la sol și revino la poziția inițială.
  2. Efectuează aceeaşi mişcare şi cu celălalt braţ şi picior.
  3. În continuare ridică la acelaşi nivel, concomitent ambele braţe de la sol şi revino la poziția inițială. Apoi alternează exerciţiile.

Inspiră pe nas când eşti culcată la sol şi expiră la ridicare. Repetă exercițiul de 30 de ori. Acest exerciţu este destinat antrenării muşchilor spatelui- trapez, marele dorsal şi paravertebrali.

4

Spate sănătos

  1. Începe exerciţiul culcată pe abdomen. Flexează picioarele şi uneşte-le cu braţele în posterior.
  2. Continuă exerciţiul prin ridicarea trunchiului şi coapselor de la podea, păstrând unite braţele şi picioarele în posterior.

Inspiră pe nas când eşti culcată la sol şi expiră la ridicare. Repetă exercițiul de 20 de ori. Veţi simţi muşchii spatelui- trapez, marele dorsal şi paravertebrali.

5

Sfecla roșie, alimentul cu proprietăți miraculoase

Există legende în care sfecla roșie este supranumită “alimentul minune”, datorită proprietăților vindecătoare miraculoase în tratarea bolilor de sânge și a celor hepatice. Unul din avantajele sfeclei este posibilitatea de a fi consumată pe tot parcursul anului, fiind utilizată atât în stare crudă, cât și gătită.

Sfecla roșie este alimentul cu un conținut bogat de vitamina B, mangan, potasiu, fibre, fier, fosfor, dar și vitamina C. Este una dintre cele mai benefice legume pentru sănătatea ficatului, iar sucul de sfeclă roșie este o sursă vastă de antioxidanți și nitrați naturali.

Așadar, consumul regulat de sfeclă este o modalitatea eficientă de a consuma nutrienții și cantitatea de fibre necesare organismului. De asemenea, sfecla roșie face parte din grupul alimentelor alcaline. Mai multe moduri de a o consuma și prepara puteți afla din meniurile din Cabinetul Personal, de pe platforma www.galinatomas.com .

Iată 3 motive pentru care trebuie să consumi sfecla roșie:

  • Protejează ficatul și contribuie la regenerarea acestuia, chiar și în cazul hepatitelor. Betaina, substanță din compoziția sfeclei stimulează funcția celulelor hepatice și protejează ficatul împreună cu conductele biliare. Consumul regulat de sfeclă, datorită fibrelor, ajută și la detoxifierea ficatului.
  • Menține buna funcționare a sistemului sanguin, preîntâmpinând depunerea colesterolului pe pereții vaselor de sânge și previne formarea cheagurilor.
  • Combate anemia. Datorită conținutului ridicat de fier, magneziu și vitamina B6, sfecla roșie stimulează procesul de formare a globulelor roșii și astfel ajută la combaterea anemiei. Este recomandată o cură timp de o lună de zile cu 150 de g de sfeclă, o dată la două-trei zile.

Sfecla roșie este o legumă versatila și poate fi preparată într-o varietate de moduri. O puteți consuma crudă, coaptă, la abur și murată. Poate fi elementul principal al unor supe, borșuri sau salate, de asemenea poate fi servită alături de brânză în cadrul unor aperitive. Toate aceste rețete le puteți găsi în meniurile din Cabinetul Personal de pe platforma www.galinatomas.com .

Iată o rețetă pe baza sfeclei, care te va convinge cât de gustoasă poate fi această legumă.

Legume cu pastă din Sfeclă roșie

Pasta din Sfeclă roșie

  1. Spală bine sfecla și cartoful și fierbe-le cu tot cu coajă în apă (sau le pregătești la aburi).
  2. Când sunt gata se decojesc, se lasă la răcit, apoi se taie cuburi.
  3. Le pui în blender împreună cu o lingură de tahini și le amesteci până obții o pastă.

Bețe din legume

  • Curăță și spală legumele ( alege legumele la preferință), de exemplu: ardei, morcov, castraveți.
  1. Legumele se taie în jumătate, apoi în fâșii longitudinale.
  2. Se servesc legumele cu pasta din sfeclă roșie.

Poftă Bună! Vrei mai multe rețete sănătoase și gustoase? Le găsești în meniurile personalizate din Cabinetul Personal. Dacă nu ai un abonament acitv, accesează link-ul  și cere o consultație, iar unul din ambasadorii noștri te vor contacta cu mai multe detalii.

5 motive pentru care să participi în ediția a 17-a a proiectului ,,Galina Tomaș îți cumpără kilogramele”

Centru Online de Nutriție și Sport a dat startul unei noi ediții a proiectului ,,Galina Tomaș îți cumpără kilogramele”, ediția a 17-a. Acum ai posibilitatea să vinzi kilogramele slăbite atât în ediție, cât și pe durata pauzei dintre ediții, prețul unui kilogram este de 5 euro. 

Fii și tu parte din acest proces frumos, care te ajută să adoți stilul sănătos de viață. Participă în ediția a 17-a pentru ca: 

– să te bucuri de meniuri personalizate în fiecare zi, 

– să poți face antrenamente corecte la orice oră și oriunde, 

– să ai alături de tine o sursă bogată de motivație și ghidare. 

FOARTE IMPORTANT!!! 

Doar fiind participant în proiect, profiți de cele mai noi instrumente din Cabinet: 

✓ Instrumentul de antrenamente YOGA și PILATES online

✓ Instrumentul combinațiiloralimentare

Centru Online de Nutriție și Sport ajută toți doritorii să adopte stilul sănătos de viață în mai mult de 84 de țări, iar în ultimii 3 ani au fost slăbite peste 27 mii de kilograme. 

Poți accesa Cabinetul Personal de oriunde și oricând, la doar un clic distanță ai parte de informația valoroasă, ce te va ajuta să obții scopul în remodelarea corporală. 

Te așteptăm să parcurgem împreună drumul spre scopul propus alături de Centru Online de

Nutriție și Sport. Apasă pe butonul particip în Cabinetul Personal, iar dacă nu ai un abonament activ, accesează link-ul și unul din ambasadori te va contacta pentru o consultație gratuită.

Salată de sezon din ardei copți. Săracă în calorii

         Salata din ardei copți poate fi compusă doar din ardei și condimente sau fiind servită în combinații inedite. Ardeii copți sunt un deliciu, ce pot fi păstrați la congelator sau în borcan, iar apoi utilizați după necesitate. 

Mod de preparare: 

Se coc ardei foarte bine pe toate părțile la cuptor sau pe aragaz. Separat, facem un amestec de sare, ulei și oțet, condimente după preferință, ajustăm cantitățile după preferință. Tocăm ardeii în felii sau cuburi mari și punem amestecul peste ei. Adăugam semirondele de ceapă roșie și usturoi tocat mărunt. 

Servim cu brânză sărată și verdeață! 

Bogat în nutrieți și sărac în calorii. Ardeiul gras este o sursă importantă de vitamina A, complexul B, vitamina C și minerale (fier, cupru, zinc, potasiu, mangan, magneziu, seleniu). Activează metabolismul și facilitează ardere caloriilor în exces.

Vrei să ai parte de mai multe REȚETE sănătoase? Acum este momentul, te așteptăm în Ediția a 17-a a proiectului Galina Tomaș îți cumpără kilogramele! În Cabinetul Personal găsești meniuri sănătoase personalizate pentru fiecare abonat. 

Accesează link-ul și unul din Ambasadori te va contacta pentru o consultație GRATUITĂ.

Scrisoare către Moş Crăciun: Ce îşi doreşte fiica Lenuţei Gheorghiţă
Articolul anterior
Miss România le răspunde invidioșilor: Nu sunt în depresie!
Articolul următor