Exerciții pentru brațe ferme și spate sănătos!

portret copy
Eugenia Solomon
instructor Unica Sport,
filiala Bio-Star

Fiecare femeie visează la brațe ferme, fără piele care atârnă inestetic. Pentru a avea brațele frumoase, dar și spatele sănătos, Eugenia Solomon – instructor Unica Sport, filiala Bio-Star, îți propune un set alcătuit din 5 exerciții.

separator
Bicepşi tonifiaţi

 1. Începe exerciţiul fiind în poziţia ortostatică, cu picioarele la nivelul umerilor și cu brațele extinse sus. Flexează un braț lateral astfel încât să formezi între braţ şi antebraţ unghi de 90 de grade.
 2. Revino la poziţia iniţială şi repetă mişcarea în cealaltă direcţie, schimbând braţul.
 3. Revino din nou la poziția inițială și flexează ambele brațe lateral, astfel încât să formezi între braţ şi antebraţ unghi de 90 de grade, apoi alternează aceste 3 mişcări.

Efectuează această mişcare cu ajutorul ganterelor cu o greutare de 1-2 kg. Repetă exerciţiul de 40 de ori. Exerciţiul antrenează muşchii braţelor- biceps brahial şi muşchiului trapez al spatelui.

1

Deltoizi dezvoltaţi

 1. Începe exerciţiul cu trunchiul paralel podelei, picioarele depărtate și brațele extinse jos.
 2. Ridică braţele anterior paralel podelei.
 3. În continuare flexează-le lateral astfel încât să formezi între braţ şi antebraţ unghi de 90 de grade. Ai grijă să poziţionezi coatele la acelaşi nivel cu umerii. Apoi extinde braţele în faţă şi coboară-le jos revenind la poziția inițială.

Efectuează această mişcare cu ajutorul ganterelor cu o greutare de 1-2 kg. Repetă exerciţiul de 40 de ori. Această mişcare este destinată antrenării muşchiului deltoid şi muşchilor spatelui- trapez și marele dorsal.

2-ok

Tonifierea pectoralilor

 1. Începe exerciţiul în poziţia ortostatică, cu picioarele la nivelul umerilor și cu braţele extinse sus. Din această poziţie flexează ambele brațe lateral astfel încât să formezi între braţ şi antebraţ unghi de 90 de grade. Ai grijă să poziţionezi coatele la acelaşi nivel cu umerii.
 2. În continuare uneşte coatele anterior la nivelul pieptului. Păstrează unghiul de 90 de grade între braț și antebraţ. Ai grijă să poziţionezi coatele la acelaşi nivel cu umerii.
 3. Apoi du braţele flexate lateral după care extinde-le sus revinind la poziţia iniţială.

Efectuează această mişcare cu ajutorul ganterelor cu o greutare de 1-2 kg. Repetă exerciţiul de 40 de ori. Această mişcare antrenează muşchii pectorali, muşchii braţelor- biceps brahial şi muşchiul trapez al spatelui.

3

Spate graţios

 1. Începe exerciţiul culcată pe abdomen, cu braţele şi picioarele extinse. Ridică asimetric braţul şi piciorul de la sol și revino la poziția inițială.
 2. Efectuează aceeaşi mişcare şi cu celălalt braţ şi picior.
 3. În continuare ridică la acelaşi nivel, concomitent ambele braţe de la sol şi revino la poziția inițială. Apoi alternează exerciţiile.

Inspiră pe nas când eşti culcată la sol şi expiră la ridicare. Repetă exercițiul de 30 de ori. Acest exerciţu este destinat antrenării muşchilor spatelui- trapez, marele dorsal şi paravertebrali.

4

Spate sănătos

 1. Începe exerciţiul culcată pe abdomen. Flexează picioarele şi uneşte-le cu braţele în posterior.
 2. Continuă exerciţiul prin ridicarea trunchiului şi coapselor de la podea, păstrând unite braţele şi picioarele în posterior.

Inspiră pe nas când eşti culcată la sol şi expiră la ridicare. Repetă exercițiul de 20 de ori. Veţi simţi muşchii spatelui- trapez, marele dorsal şi paravertebrali.

5

Scrisoare către Moş Crăciun: Ce îşi doreşte fiica Lenuţei Gheorghiţă
Articolul anterior
Miss România le răspunde invidioșilor: Nu sunt în depresie!
Articolul următor
Alte articole interesante