Obține o talie perfectă pentru plajă!

portret copy
Irina Guzun,
instructor Unica Sport

Îți dorești o talie de viespe, fără nicio imperfecțiune? Pentru a obține rezultatele dorite, poți face exerciții și acasă. Irina Guzun, instructor Unica Sport, te va ajuta să obții o talie de invidiat cu doar 5 exerciții.

Talie subțire

 1. Începe exerciţiul în poziţia ortostatică cu sprijin pe un picior, iar celălalt extins lateral. Ține o mână la talie, alta extinde-o deasupra capului.
 2. Sprijinindu-te pe un picior, extinde cealaltă mână în posterior prin rotire de trunchi.

Atunci când muşchii sunt relaxaţi, inspiri pe nas, iar când aceştia sunt în mişcare, expiri pe gură. Repetă exercițiul de 20 de ori, după care schimbă direcţia şi repetă tot de atâtea ori. Această mişcare antrenează muşchii oblici abdominali.

1

Talie de viespe

 1. Începe exercițiul în poziția culcată, sprijinindu-te pe umăr. O mână extinde-o anterior și cealaltă flexeaz-o după cap. Ai grijă ca bazinul să fie înclinat spre anterior.
 2. În continuare ridică un picior sus la același nivel cu trunchiul.
 3. Apoi ridică celălalt picior şi trunchiul sus, sprijinindu-te pe antebraţ. Revin-o la poziția inițială.

Atunci când muşchii sunt relaxaţi, inspiri pe nas, iar când aceştia sunt contractaţi, expiri pe gură. Repetă mișcarea de 20 ori pentru ambele porţiuni ai taliei. Acest exercițiu antrenează muşchii oblici externi şi interni.

2

Talie bine conturată

 1. Începe exercițiul în poziție culcată lateral, cu sprijin într-o mână, iar cealaltă cuprinzând talia.
 2. Din această poziţie, ridică trunchiul de la sol sprijinindu-te în palmă, contractând astfel muşchii oblici. Revin-o la poziția inițială.

Repetă exercițiul de 20 de ori, apoi schimbă poziţia şi lucrează cealaltă porţiune a taliei. Această mişcare antrenează muşchii oblici externi şi interni.

3

Talie cu mușchi tonifiați

 1. Începe exerciţiul în poziţie culcată lateral, sprijinindu-te pe antebraţ, având piciorul de sprijin extins, iar celălalt dus în posterior pe diagonală,  braţul la fel extins anterior pe diagonală, extinzând astfel muşchii oblici.
 2. Din această poziție, du brațul în posterior și piciorul anterior. Schimbă poziţia şi exersează cu celălalt braţ.

Exerciţiul dat antrenează muşchii taliei. Repetă mişcările de 20 ori cu un braț și picior după care schimbă poziţia în cealaltă direcţie și realizează din nou exerciţiul.

4

Talie perfectă

 1. Începe exercițiul în poziție laterală, cu sprijin pe antebraț și cu cealaltă mână fixată anterior.
 2. Din această poziție, ridică ambele picioarele la nivelul trunchiului. Revin-o la poziția inițială.

Repetă exercițiul de 20 de ori şi vei simţi muşchii abdominali oblici externi şi interni. Efectueazăl pentru ambele porţiuni ai talie.

5

Sfecla roșie, alimentul cu proprietăți miraculoase

Există legende în care sfecla roșie este supranumită “alimentul minune”, datorită proprietăților vindecătoare miraculoase în tratarea bolilor de sânge și a celor hepatice. Unul din avantajele sfeclei este posibilitatea de a fi consumată pe tot parcursul anului, fiind utilizată atât în stare crudă, cât și gătită.

Sfecla roșie este alimentul cu un conținut bogat de vitamina B, mangan, potasiu, fibre, fier, fosfor, dar și vitamina C. Este una dintre cele mai benefice legume pentru sănătatea ficatului, iar sucul de sfeclă roșie este o sursă vastă de antioxidanți și nitrați naturali.

Așadar, consumul regulat de sfeclă este o modalitatea eficientă de a consuma nutrienții și cantitatea de fibre necesare organismului. De asemenea, sfecla roșie face parte din grupul alimentelor alcaline. Mai multe moduri de a o consuma și prepara puteți afla din meniurile din Cabinetul Personal, de pe platforma www.galinatomas.com .

Iată 3 motive pentru care trebuie să consumi sfecla roșie:

 • Protejează ficatul și contribuie la regenerarea acestuia, chiar și în cazul hepatitelor. Betaina, substanță din compoziția sfeclei stimulează funcția celulelor hepatice și protejează ficatul împreună cu conductele biliare. Consumul regulat de sfeclă, datorită fibrelor, ajută și la detoxifierea ficatului.
 • Menține buna funcționare a sistemului sanguin, preîntâmpinând depunerea colesterolului pe pereții vaselor de sânge și previne formarea cheagurilor.
 • Combate anemia. Datorită conținutului ridicat de fier, magneziu și vitamina B6, sfecla roșie stimulează procesul de formare a globulelor roșii și astfel ajută la combaterea anemiei. Este recomandată o cură timp de o lună de zile cu 150 de g de sfeclă, o dată la două-trei zile.

Sfecla roșie este o legumă versatila și poate fi preparată într-o varietate de moduri. O puteți consuma crudă, coaptă, la abur și murată. Poate fi elementul principal al unor supe, borșuri sau salate, de asemenea poate fi servită alături de brânză în cadrul unor aperitive. Toate aceste rețete le puteți găsi în meniurile din Cabinetul Personal de pe platforma www.galinatomas.com .

Iată o rețetă pe baza sfeclei, care te va convinge cât de gustoasă poate fi această legumă.

Legume cu pastă din Sfeclă roșie

Pasta din Sfeclă roșie

 1. Spală bine sfecla și cartoful și fierbe-le cu tot cu coajă în apă (sau le pregătești la aburi).
 2. Când sunt gata se decojesc, se lasă la răcit, apoi se taie cuburi.
 3. Le pui în blender împreună cu o lingură de tahini și le amesteci până obții o pastă.

Bețe din legume

 • Curăță și spală legumele ( alege legumele la preferință), de exemplu: ardei, morcov, castraveți.
 1. Legumele se taie în jumătate, apoi în fâșii longitudinale.
 2. Se servesc legumele cu pasta din sfeclă roșie.

Poftă Bună! Vrei mai multe rețete sănătoase și gustoase? Le găsești în meniurile personalizate din Cabinetul Personal. Dacă nu ai un abonament acitv, accesează link-ul  și cere o consultație, iar unul din ambasadorii noștri te vor contacta cu mai multe detalii.

5 motive pentru care să participi în ediția a 17-a a proiectului ,,Galina Tomaș îți cumpără kilogramele”

Centru Online de Nutriție și Sport a dat startul unei noi ediții a proiectului ,,Galina Tomaș îți cumpără kilogramele”, ediția a 17-a. Acum ai posibilitatea să vinzi kilogramele slăbite atât în ediție, cât și pe durata pauzei dintre ediții, prețul unui kilogram este de 5 euro. 

Fii și tu parte din acest proces frumos, care te ajută să adoți stilul sănătos de viață. Participă în ediția a 17-a pentru ca: 

– să te bucuri de meniuri personalizate în fiecare zi, 

– să poți face antrenamente corecte la orice oră și oriunde, 

– să ai alături de tine o sursă bogată de motivație și ghidare. 

FOARTE IMPORTANT!!! 

Doar fiind participant în proiect, profiți de cele mai noi instrumente din Cabinet: 

✓ Instrumentul de antrenamente YOGA și PILATES online

✓ Instrumentul combinațiiloralimentare

Centru Online de Nutriție și Sport ajută toți doritorii să adopte stilul sănătos de viață în mai mult de 84 de țări, iar în ultimii 3 ani au fost slăbite peste 27 mii de kilograme. 

Poți accesa Cabinetul Personal de oriunde și oricând, la doar un clic distanță ai parte de informația valoroasă, ce te va ajuta să obții scopul în remodelarea corporală. 

Te așteptăm să parcurgem împreună drumul spre scopul propus alături de Centru Online de

Nutriție și Sport. Apasă pe butonul particip în Cabinetul Personal, iar dacă nu ai un abonament activ, accesează link-ul și unul din ambasadori te va contacta pentru o consultație gratuită.

Salată de sezon din ardei copți. Săracă în calorii

         Salata din ardei copți poate fi compusă doar din ardei și condimente sau fiind servită în combinații inedite. Ardeii copți sunt un deliciu, ce pot fi păstrați la congelator sau în borcan, iar apoi utilizați după necesitate. 

Mod de preparare: 

Se coc ardei foarte bine pe toate părțile la cuptor sau pe aragaz. Separat, facem un amestec de sare, ulei și oțet, condimente după preferință, ajustăm cantitățile după preferință. Tocăm ardeii în felii sau cuburi mari și punem amestecul peste ei. Adăugam semirondele de ceapă roșie și usturoi tocat mărunt. 

Servim cu brânză sărată și verdeață! 

Bogat în nutrieți și sărac în calorii. Ardeiul gras este o sursă importantă de vitamina A, complexul B, vitamina C și minerale (fier, cupru, zinc, potasiu, mangan, magneziu, seleniu). Activează metabolismul și facilitează ardere caloriilor în exces.

Vrei să ai parte de mai multe REȚETE sănătoase? Acum este momentul, te așteptăm în Ediția a 17-a a proiectului Galina Tomaș îți cumpără kilogramele! În Cabinetul Personal găsești meniuri sănătoase personalizate pentru fiecare abonat. 

Accesează link-ul și unul din Ambasadori te va contacta pentru o consultație GRATUITĂ.

Apa de orez! Beneficiile și o rețetă bună de folosit
Articolul anterior
Karizma încearcă să-și sensibilizeze bărbatul!
Articolul următor