Vrei un abdomen sculptat? 6 exerciții care îți vor pune mușchii la lucru!

portret
Nadejda Ivanova,
Instructor Unica Sport

Cu siguranță, și tu îți dorești un abdomen sculptat, fără grăsime și celulită. Să știi că îl poți obține într-un timp record dacă nu amâni antrenamentele. Iată ce exerciţii îţi recomandă  Nadejda Ivanova, instructor Unica Sport, pentru a scăpa de grăsimea din zona abdominală.

Abdomen plat

 1. Începe exerciţiul în poziţie culcată pe spate, ține o mână la abdomen și cealaltă flexată după cap. Ridică puţin piciorul asimetric braţului îndoit.
 2. Din această poziție, inspiră pe nas și pe expirație du trunchiul sus, concomitent cu piciorul ridicat răsuceşte-te în talie, orientând cotul braţului flexat spre picior. Revino la poziția inițială.

Pe tot parcursul exerciţiului ţine genunchii extinşi şi gâtul fixat. Fă 20 de unități, apoi schimbă mâna şi piciorul și repeat priza. Acest exerciţiu este destinat muşchilor abdominiali drepţi şi oblici ai taliei.    

1


Abdomen tonifiat

 1. Începe exerciţiul culcată pe spate, cu picioarele semiflexate, calcaneii fixaţi pe podea și mâinile îndoite după cap.
 2. Din această poziție, ridică trunchiul și răsucește-te în talie. Nu încorda mușchii gâtului. Revino la poziția inițială și repetă exercițiul în cealaltă direcție.

Alternează de 20 de ori. Nu reţine respiraţia. Inspiră pe nas când eşti relaxată şi expiră când încordezi muşchii. Exerciţiul dat antrenează abdomenul şi talia.

2


Abdomen de invidiat

 1. Începe exercițiul culcată pe saltea, cu mâinile semiflexate în spate și sprijin pe palme. Ridică un picior spre trunchi, iar pe celălalt ține-l extins paralel solului.
 2. Din acestă poziție, realizează o mișcare de foarfecă verticală cu picioarele.

Pe parcursul întregului exerciţiu respiră corect. Inspiră pe nas când muşchii sunt relaxaţi şi expiră pe gură când ei sunt încordaţi. Vei simţi contracţia muşchilor abdominali, mai ales porţiunea inferioară. Repetă exercițiul de 20 de ori alternând picioarele.

3


Abdomen fără țesut adipos

 1. Începe exercițiul culcată pe spate cu sprijin pe antebrațe și cu picioarele extinse lateral ridicate de pe podea.
 2. Din această poziție, efectuează foarfecă orizontală, încrucișând picioarele. Apoi du picioarele lateral și încrucișează-le din nou.

Execută 20 de repetări. Pe tot parcursul exerciţiului ţine abdomenul încordat, trunchiul nemişcat și respiră corect. Acest exerciţiu se adresează celei mai problematice zone ale abdomenului: porţiunea lui inferioară.

4


Abdomen perfect

 1. Începe exerciţiul culcată pe spate, cu mâinile extinse deasupra capului. Ține un picior flexat cu talpa pe podea, iar pe celălalt extins cu talpa plată orientată spre tavan.
 2. Din această poziție, inspiră pe nas și pe expirație ridică trunchiul spre piciorul extins, astfel încât să duci mâinile spre talpă. Revino în poziția inițială.

Nu forța gâtul și spatele, contractă abdomenul. Repetă acest exercițiul de 20 de ori, apoi schimbă piciorul şi fă încă 20 de unităţi. Vei simţi muşchii abdominali drepţi.

5


Abdomen reliefat

 1. Începe exerciţiul culcată pe spate, cu picioarele extinse și mâinile flexate după cap.
 2. Din această poziție, inspiră pe nas și pe expirație ridică concomitent trunchiul şi picioarele astfel încât între gambă și coapsă să fie un unghi de 90 de grade. Revino la poziția inițială și repetă exercițiul.

Inspiră pe nas când muşchii sunt relaxaţi şi expiră pe gură când ei sunt încordaţi. Lucrează lent şi nu te forţa. Nu încorda spatele sau gâtul. Repetă acest exercițiu de 20 de ori. Acestă mişcare este destinată peretelui abdominal. 

6

Cel mai răspândit colorant alimentar din lume, dăunător pentru sănătate
Articolul anterior
Tendințele în materie de modă pentru sezonul rece!
Articolul următor
Alte articole interesante