Febra musculară nu este regula reuşitei!

Atunci când vii pentru prima dată la antrenament,sunt sigură că eşti atentă la mişcările antrenorului şi mai puţin la avertizările acestuia de a nu face excese. Ziua următoare începe cu dureri  musculare care pe parcurs devin tot mai intense. Dacă încă te mai întrebi ce sunt aceste dureri, atunci e bine să ştii că…

separator

Această durere  mai este numită şi febră musculară. Ea apare cu întârziere de câteva ore după efortul fizic depus, iar intensitatea maximă apare la 1-2 zile după antrenament.

Febra musculară apare în urma suprasolicitării a unui muşchi sau a grupului de muşchi antrenat. De asemenea poate apărea şi în cazul în care eşti la prima experienţă în lumea sportului. În cazul celor noi-veniţi în sport cauza apariţiei febrei musculare este supunerea muşchilor unui efort la care aceştia nu sunt obişnuiţi. Despre originea apariţiei febrei musculare sunt mai multe păreri. Unii experţi zic că acidul lactic acumulat în muşchi în timpul antrenamentului este responsabil de durerea de apoi. Alţii susţin că durerea apare în urma fisurilor musculare apărute în urma antrenamentului. Important e să cunoşti că febra musculară se manifestă prin: inflamaţii şi dureri ale muşchilor. În special durerile se acutizează în timpul atingerii zonei afectate sau în timpul mişcării.

De asemenea, febra musculară nu este un indice sigur al calităţii antrenamentului, deşi o uşoară durere musculară ar putea indica faptul că a fost depăşit pragul de rezistenţă a muşchilor ceea ce înseamnă că în continuare vei avea reuşite.

Cum scapi de febra musculară?

În primul rând dacă în timpul antrenamentului ai început să simţi durere atunci te opreşti, iai o pauză şi revii. Asta e tot ce poţi face.Tema pentru acasă, în cazul febrei musculare este o baie caldă în care să-ţi relaxezi muşchii şi să măreşti fluxul de sânge către ei iar după, faci un uşor masaj în zona afectată. Apoi, acordă suficient timp de refacere între antrenamente pentru ca muşchiul să facă faţă solicitărilor viitoare.

Acum că stii de ce apare febra musculară şi cum să scapi de ea, ai grijă de exerciţiile pe care le practici iar în cazul în care durerile nu dispar consultă un medic.

Text: Rada Baltag

Mărturisirea șocantă a unei vedete: „Sunt GAY!”
Articolul anterior
Andreea Bălan extrem de sexi în noul videoclip
Articolul următor
Alte articole interesante