Forme de invidiat chiar dacă mănânci seara?!

Prima regulă a slăbitului: să nu mănânci seara, o deprinzi din primele zile de cum hotărăşti să dai jos din kilogramele în plus. Dar, aici apare marea dilemă: şi dacă totuşi ţi se face foame, atunci ce faci? Ce mănânci? Indiferent de cât ceai nu ai bea, foamea nu dispare, iar tu pierzi teren în lupta pentru un corp armonios fiind ademenită de pofte. Partea frumoasă a lucrurilor e că poţi mânca şi seara, doar că pentru aceasta e bine să ştii că…

separator

În acest caz vei juca pe muchie de cuţit. Deşi ai undă verde să mănânci seara, trebuie să fii atentă la ce produse alegi şi desigur la cantităţi. Chiar dacă alegi să găteşti o salată uşoară, trebuie să te limitezi la 150 de grame. Pentru a avea forme de albinuţă trebuie să ajungi la un compromis cu propriile pofte.

Totul începe de la încetinirea metabolismului, deoarece ceasurile tale biologice se pregătesc de somn. Procesul de digestie devine foarte lent, dar oricum va fi în stare să te ajute în alinarea foamei, dacă te hotărăşti să mănânci. Acum să vedem, ce poţi mânca pentru a nu dăuna formelor obţinute cu atât efort, ore de antrenamente şi privare de cele mai dorite plăcinte şi dulciuri.

Atenţie! Înainte de a citi rândurile de mai jos, convinge-te că mergi la somn după 4-5h din momentul în care închei cina.

Nu mănânci în niciun caz prăjit, dulce, condimentat, gras, paste şi produse de patiserie. Uiţi de acestea şi nici nu îndrăzneşti să presupui că ar putea fi altfel.

Începe cu ceaiuri şi infuzii. Deseori nu reuşim să ne înţelegem dorinţele. Simţul setei este de cele mai multe ori confundat cu cel al foamei. De aceea, convinge-te că într-adevăr vrei să mănânci. Bea un ceai, aşteaptă 15 minute, dacă încă îţi este foame atunci mergi la bucătărie.

Poţi să te delectezi cu: lactate (iaurt, chefir, lapte călduţ) fructe uscate, supă de legume. Poţi mânca carne „slabă” fiartă de pui sau vită împreună cu o salată uşoară din legume. Dacă îţi plac terciurile, atunci poftă mare! Poţi adăuga puţină miere de albini dacă simţi necesitatea de a gusta ceva dulce. Important este să alegi doar o singură categorie din cele descrise, altfel vei obţine efectul opus.

O cină corectă nu are cum să-ţi dăuneze siluetei, ba mai mult, îţi oferă necesarul pentru ca tu să ai energie pentru alte activităţi.

Text: Rada Baltag

O prezentatoare fără lenjerie intimă l-a pus în situație dificilă pe premierul Serbiei!
Articolul anterior
Manichiura neobișnuită a vedetelor
Articolul următor
Alte articole interesante