Gimnastica oculară – secretul ochilor sănătoși!

Cu ajutorul ochilor vedem lumea din jur, înțelegem varietatea de culori și frumusețea ce ne înconjoară. Dar, pentru a putea trăi și vedea aceste minunății, trebuie să ai grijă de ochii tăi. Gimnastica specială pentru îmbunătățirea vederei și exersarea mușchiului ocular, te va ajuta să eviți durerea oculară. Dacă totuși ai ajuns să simți o senzație dureroasă de arsură sau înțepătură în ochi, atunci e bine să știi că…

separator
Gimnastica oculară secretul ochilor sănătoși!

Ochii tăi cer o pauză! Ca și orice organ din corpul uman, ochii au și ei nevoie de pauze pentru ca mușchii oculari să se relaxeze. Tehnologizarea lumii are avanataje indiscutabile, dar tot din cauza acesteia are de suferit sănătatea. Tot mai multe ore petrecem cu ochii în ecranul computerului, telefoanelor mobile, calculatoarelor tablete etc.  De asemenea, femeile sunt mai vulnerabile în afecțiunile oculare, din cauza produselor cosmetice aplicate: farduri, rimel, creion etc.

Persoanele care petrec zilnic mai mult de opt ore în fața calculatorului, trebuie să știe care sunt exercițiile pentru menținerea sănătății ochilor. Gimnastica oculară este cea mai potrivită metodă pentru relaxare a privirii și limpezirea ei. Așadar, ia-ți o pauză de 10 minute și începe să ai grijă de ochii tăi pentru ca să vezi fețele celor dragi mai mulți ani înainte.

Primul exercițiu este format din patru mișcări: privește în sus, în jos apoi într-o direcție și în cealaltă. Repetă aceste mișcări timp de 30 secunde, după care închide ochii și relaxează-te total.

Un alt exercițiu util pentru vedere este citirea unui text scris cu dimensiuni diferite a caracterelor. Astfel vei avea un exercițiu de focusare, care îndepărtează oboseala ochilor.

Pentru oxigenarea ochilor și o îmbunătățire a circulației sanguine în zona ochilor, începe să faci mișcări de rotație cu privirea, având un ritm ușor pentru a nu ameți.

Acestea sunt cele mai simple și eficiente exerciții pentru relaxarea ochilor. Ai grijă de sănătatea ta, doar așa te vei putea bucura de viață din plin.

Text: Rada Baltag

Aurel Chirtoacă: ”Ne este mai ușor să urcăm împreună!”
Articolul anterior
Profesiile adevărate ale vedetelor din showbiz!
Articolul următor
Alte articole interesante