Iată ce se întâmplă în organismul tău atunci când slăbești repede

Când vine vorba de slăbire din păcate, majoritatea dintre noi își doresc acest lucru rapid fără să se gândească la consecințe. Așa că alegeți varianata optimă cum să vă modelați silueta, mult prea repede și cu probleme sau încet și cu folos pentru corp.

separator

Iată motivele pentru care ar trebui să slăbiți într-un ritm  mai rezonabil:

1. Pierdeți din masa musculară în loc de grăsime – pentru a arde grăsimile trebuie să ardeți mai multe calorii față de cât consumați. Făcând un calcul simplu,ar trebui să reduceți consideral numărul de calorii pe zi pentru a ajunge la greutatea dorită. Ar putea avea sens acest lucru, însă fiecare corp este diferit și necesită un ritm diferit de lucru pentru a ajunge la un nivel optim.

2. Nu primiți nutrienții necesari – atunci când urmați o dietă strictă există riscul ca aceasta să vă provoace probleme serioase de sănătate, cum ar fi subnutriția. Iată că, reducerea considerabilă a numărului de calorii pe care le consumați, nu mai aveți destul fier, acid folic sau chiar vitamina B12. Acest lucru poate avea consecințe grave asupra sănătății dvs.

3. Pierderea rapidă în greutate vă poate deshidrata – de fiecare data când faceți schimbări radicale în obiceiurile alimentare care presupun un număr restrictiv de calorii, primul lucru de care trebuie să țineți cont este cantitatea de apă pe care o beți. Atâta vreme cât vă hidratați suficient, nu ar trebui să fie o mare problemă. Însă, dacă o faceți cum nu trebuie,  atunci pot să apară complicații.

4. Te simți obosită tot timpul – toate deficiențele nutriționale menționate mai sus pot avea un efect direct asupra felului în care vă simțiți. Mare atenție la semnalele pe care vă dă corpul, cum ar fi oboseală sau în cazurile mai grave, chiar anemie.

5. Puteți avea probleme de digestie – grețurile, diareea, constipația sau durerile abdominale pot fi și ele semne cauzate de scăderea bruscă în greutate.

6. Ați putea să vă încetiniți metabolismul – metabolismul își reglează singur caloriile de care are nevoie pe zi. Însă, dacă îl încetiniți din cauza unei diete stricte, acest lucru vă poate afecta întreaga activitate. Un metabolism încetinit va consuma mai puține calorii pe zi, lucru care se poate transforma în defavoarea dvs., cum ar fi să vă îngrășați și mai mult.

7. Pietrele la rinichi pot fi o problemă – probabil că nu vă gândiți atât de mult la vezica biliară, până când nu apare o criză de fiere. Sunt incredibil de dureroase și se pot transforma în probleme mult mai grave, precum un infarct. Atunci când funcționează normal, vezica biliară depozitează bila secretată de ficat care ajută la o digestie mai bună și absorția corespunzătoare a nutrienților.

Nu uitați, nu contează ce metodă alegeți prin care vreți să slăbiți. Important este să o faceți pe termen lung și să slăbiți treptat. Recomandarea medicilor este să slăbiți 1-2 kilograme pe săptămână.

Sursa

Jennifer Aniston, abdomen cu pătrățele la 54 de ani. Imaginile care fac furori pe internet

La 54 de ani, Jennifer Aniston arată fenomenal. Actrița și-a surprins fanii cu silueta sa tonifiată.

Jennifer Aniston Says She Feels Great in 'Mind, Body and Spirit'
foto: GettyImages

Drept dovadă stau imaginile din cea mai nouă campanie a vedetei, care promovează un program de exerciții fizice, care o ajută să se mențină în formă.

“Pe măsură ce înaintăm în vârstă, trebuie să găsim lucruri care să ne entuziasmeze. Și trebuie să fim blânzi cu corpurile noastre. Îmi place când găsesc o metodă care chiar funcționează, pe care să o împărtășesc cu prietenele mele. Ce bine ar fi fost să știu de asta în urmă cu 20 de ani”, spune Jennifer Aniston.

“În mintea noastră ne gândim că nu obținem rezultate fără suferință. Că trebuie să facem sport de trei ori pe zi. Cu programul ăsta, poți începe blând”, mai spune Jennifer Aniston.

Fanii sunt impresionați de felul în care arată actrița la 54 de ani, însă unii sunt de părere că setează obiective nerealiste. “O iubesc, dar setează obiective nenaturale. Noi nu avem banii ei, timpul și resursele pentru a face sport și a arăta așa. Desigur, putem fi mai în formă, dar nici ea nu arată așa mereu. Dar în reclama asta arată într-adevăr grozav”, a comentat o admiratoare.

Totuși, cele mai multe fane o văd ca pe o sursă de inspirație. “Corpul tău este un exemplu pentru toată lumea. Eu am 20 de ani și nu mi-am văzut niciodată mușchii abdominali. Mulțumim că arați femeilor de toate vârstele ce poți obține prin muncă și perseverență”, i-a mai scris o fană.

sursa

Universitatea Harvard dezvăluie exercițiul ideal pentru femeile de peste 50 de ani. Video

Efectuarea a 30 de minute de activitate fizică pe zi prelungește speranța de viață cu cinci ani, spun specialiștii. Universitatea Harvard a dezvăluit exercițiul ideal pentru femeile care au împlinit 50 de ani.

Arhiva foto

De la vârsta de 50 de ani, totul se schimbă. Menopauza poate apărea în orice moment și, odată cu ea, simptome precum creșterea în greutate, bufeurile sau retenția de lichide, scriu cei de la 20minutos.es

Burpee-ul este un exercițiu foarte intens în care trebuie să sari cu brațele întinse în sus și apoi să te arunci la pământ și să faci o flotare, aducând tot corpul la pământ și apoi ridicându-te din nou.

Potrivit experților de la Harvard, acesta ar fi unul dintre cele mai bune exerciții pentru femeile care au împlinit deja 50 de ani, deoarece poate ajuta la menținerea unei greutăți adecvate și la reducerea riscului de rănire atunci când menopauza deja s-a instalat. Odată adăugat la celelalte obiceiuri bune, precum alimentația sănătoasă sau exercițiile fizice, burpe-ul va contribui la o calitate superioară a vieții

„Burpee-ul este un exercițiu care, în ciuda faptului că este efectuat cu greutatea corporală, s-a dovedit că provoacă o solicitare metabolică mai mare decât exercițiile tradiționale de rezistență”, spun experții de a Harvard. Video:

sursa: www.adevarul.ro

Grăsimea de pe abdomen ne face vulnerabili în fața infecțiilor. Explicațiile specialiștilor

De ce grăsimea de pe abdomen ne face vulnerabili în fața infecțiilor? Dar și în fața bolilor cardiovasculare ori diabet? Grăsimea de pe abdomen este ,,scăldată” de macrofage, celule inflamatorii care declanșează inflamația cronică, informează medicii.

Cum scapi de grăsimea de pe abdomen? Mihaela Bilic, 7 reguli de aur: Suntem  tot mai sedentari, așa că trebuie să…

„Celulele inflamatorii, numite macrofage, sunt în permanență activate, indiferent că există sau nu un agresor, aceste celule inflamatorii secretă tot timpul substanțe numite cytokine, care intrețin o stare de inflamație non-stop, ca o stare permanent de luptă, organismul nu se poate relaxa”, dezvăluie Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc, Facultatea de Biologie, București.

„O stare de permeabilitate crescută, adică la porțile de intrare toate ușile sunt descuiate ca soldații să se poată deplasa repede dintr-o încăpere la alta și să detecteze agentul agressor. E foarte bine într-o inflamție acută. Dar dacă tot timpul aceste uși stau deschise vor apărea niște oportuniști, care vor profita de aceste uși și vor pătrunde în organism.”

Ușile… deschise tot timpul înseamnă că apar infecții severe. Tot așa încep bolile inflamatorii sistemice- ateroscleroza ori diabetul.

Exact asta se întâmplă și în organism, dacă un proces este intens, este epuizată capacitatea organismului de a fi atent, alert, la ceilalți stimuli, pentru că în permanență vin stimuli la care trebuie să răspundă, iar el e obosit.”

Reacție slabă la stimulii din mediu înseamnă, de fapt, grăsime abdominală, plină cu celulelele imunitare – macrofage.

Prima linie de apărare imunitară e formată din bacteriile bune, alături de care trăim. În plămâni, găsim și cili, care elimină fizic agresorii. Dar și mucus. Iar celulele de suprafață din organism se schimbă, lunar, și elimină astfel și agenții nocivi.

A doua linie de apărare imunitară înseamnă celulele inflamatorii. Le găsim în cea mai folosită analiză de sânge, numită hemoleucogramă. Celulele inflamatorii se numesc neutrofile, bazofile, euzinofile, macrophage.

„O hemoleucogramă arată fie creșterea, fie scădera numărului acestor celule inflamatorii în sânge, și ea spune sunt soldați specializați în diferite etape ale apărării.”

Cum ajutăm soldații organismului uman? Abdomenul are grăsime? Nu o problemă estetică. Cu una a sistemului imunitar. Scăzând grăsimea, veniți în ajutorul propriei armate de apărare, susține medicul.

sursa: www.protv.ro

O tânără de 19 ani a fost lovită pe trecerea de pietoni de către un microbuz de linie
Articolul anterior
Filmul Ecouri, în regia moldoveanului Dumitru Grosei, este premiat la un prestigios festival de film din Canada!
Articolul următor