Iată ce se întâmplă în organismul tău atunci când slăbești repede

Când vine vorba de slăbire din păcate, majoritatea dintre noi își doresc acest lucru rapid fără să se gândească la consecințe. Așa că alegeți varianata optimă cum să vă modelați silueta, mult prea repede și cu probleme sau încet și cu folos pentru corp.

separator

Iată motivele pentru care ar trebui să slăbiți într-un ritm  mai rezonabil:

1. Pierdeți din masa musculară în loc de grăsime – pentru a arde grăsimile trebuie să ardeți mai multe calorii față de cât consumați. Făcând un calcul simplu,ar trebui să reduceți consideral numărul de calorii pe zi pentru a ajunge la greutatea dorită. Ar putea avea sens acest lucru, însă fiecare corp este diferit și necesită un ritm diferit de lucru pentru a ajunge la un nivel optim.

2. Nu primiți nutrienții necesari – atunci când urmați o dietă strictă există riscul ca aceasta să vă provoace probleme serioase de sănătate, cum ar fi subnutriția. Iată că, reducerea considerabilă a numărului de calorii pe care le consumați, nu mai aveți destul fier, acid folic sau chiar vitamina B12. Acest lucru poate avea consecințe grave asupra sănătății dvs.

3. Pierderea rapidă în greutate vă poate deshidrata – de fiecare data când faceți schimbări radicale în obiceiurile alimentare care presupun un număr restrictiv de calorii, primul lucru de care trebuie să țineți cont este cantitatea de apă pe care o beți. Atâta vreme cât vă hidratați suficient, nu ar trebui să fie o mare problemă. Însă, dacă o faceți cum nu trebuie,  atunci pot să apară complicații.

4. Te simți obosită tot timpul – toate deficiențele nutriționale menționate mai sus pot avea un efect direct asupra felului în care vă simțiți. Mare atenție la semnalele pe care vă dă corpul, cum ar fi oboseală sau în cazurile mai grave, chiar anemie.

5. Puteți avea probleme de digestie – grețurile, diareea, constipația sau durerile abdominale pot fi și ele semne cauzate de scăderea bruscă în greutate.

6. Ați putea să vă încetiniți metabolismul – metabolismul își reglează singur caloriile de care are nevoie pe zi. Însă, dacă îl încetiniți din cauza unei diete stricte, acest lucru vă poate afecta întreaga activitate. Un metabolism încetinit va consuma mai puține calorii pe zi, lucru care se poate transforma în defavoarea dvs., cum ar fi să vă îngrășați și mai mult.

7. Pietrele la rinichi pot fi o problemă – probabil că nu vă gândiți atât de mult la vezica biliară, până când nu apare o criză de fiere. Sunt incredibil de dureroase și se pot transforma în probleme mult mai grave, precum un infarct. Atunci când funcționează normal, vezica biliară depozitează bila secretată de ficat care ajută la o digestie mai bună și absorția corespunzătoare a nutrienților.

Nu uitați, nu contează ce metodă alegeți prin care vreți să slăbiți. Important este să o faceți pe termen lung și să slăbiți treptat. Recomandarea medicilor este să slăbiți 1-2 kilograme pe săptămână.

Sursa

O tânără de 19 ani a fost lovită pe trecerea de pietoni de către un microbuz de linie
Articolul anterior
Filmul Ecouri, în regia moldoveanului Dumitru Grosei, este premiat la un prestigios festival de film din Canada!
Articolul următor
Alte articole interesante