În ce se transformă grăsimea atunci când slăbeşti?

Răspunsul pare evident – grăsimea a fost arsă și transformată în căldură sau energie. Însă, cercetătorul australian Ruben Meerman, care a slăbit 15 kg, spune că acest lucru nu poate fi adevărat întrucât transformarea grăsimii în căldură ar încălca un principiu de bază al chimiei şi anume legea conservării masei. Așadar, în ce se transformă grăsimea? Răspunsul: în apă și CO2

separator

Grăsimea trebuie să fie transformată într-o materie ca apoi aceasta să fie expulzată din organism.
Din punct de vedere chimic, toţi oamenii de ştiinţă recunosc că pierderea grăsimii, denumită oxidarea grăsimii, se produce atunci când trigliceridele, substanţe care umplu celulele cu grăsime, sunt transformate în bioxid de carbon și apă. Însă, nimeni până în prezent nu a făcut unele calcule.

Ruben Meerman a urmărit calea fiecărui atom dintr-o moleculă de trigliceride şi a descoperit că 84% de grăsime este de fapt expirată prin plămâni, ca bioxid de carbon.

Restul grăsimii, de 16%, se transformă în apă, care este eliminată prin urină, transpiraţie, lacrimi, precum și alte fluide corporale.

Studiul a fost publicat recent în revista British Medical Journal de către coautorul cercetării, biochimistul Andrew Brown, profesor la Universitatea din New South Wales din Australia.

Cercetătorul australian Meerman invocă că s-a îngrăşat în ultimii patruzeci de ani bând trei cappuccino cu cremă densă de lapte pe zi.

,,Nu poţi rămâne la fel de subţire întrucât metabolismul tău încetineşte cu vârsta. Așa că, am exclus acele băuturi, am început monitorizarea şi calculul caloriilor’’, spune fizicianul şi surferul profesionist Ruben Meerman, care acum ştie încotro au luat-o grăsimile din jurul abdomenului său – în aer.

Cum să fierbi corect lintea? Iată cu ce alimente o poţi combina
Articolul anterior
Irina Rimes a lansat videoclipul pentru piesa ,,Dorule”
Articolul următor