Încălzirea – obligatorie înainte de antrenament!

Majoritatea dintre noi, când ne trezim, ne întindem brațele, picioarele și începem ziua încet. După aceea, treptat, începem să ne mișcăm mai repede. Exact același lucru se întâmplă și în momentul antrenamentului, și nu contează intensitatea activității pe care urmează să o realizăm, încălzirea trebuie să facă parte mereu din rutina noastră sportivă. 

separator
1484774_483525631766356_999389746_n
Irina Gurgurov,
instructor Unica Sport

Ce beneficii îți poate aduce încălzirea?

  • eliberează mușchii pentru ca aceștia să nu se simtă rigizi și încordați;
  • mărește ritmul cardiac, pregătind corpul pentru exerciții fizice;
  • acelerează impulsurile nervoase, îmbunătățind reflexele și oxigenând mușchii;
  • mărește flexibilitatea și mobilitatea articulațiilor;
  • reduce riscul de a suferi leziuni, în special la țesuturile tendoanelor.

Încălzirea trebuie să dureze aproximativ 15 minute.

Poți începe cu 2-3 minute de cardio ușor, care are rolul de a mări pulsul. Astfel, vei pregăti inima pentru antrenamentul intens ce urmează să fie executat.

După aceea, poți executa câteva exerciții de mișcare (rotire) a capului, a umerilor, a brațelor, flex-extensie în articulația cotului cu mici greutăți, rotiri de trunchi, aplecări, fandări și balansări de picioare etc. Astfel, vei reuși să încălzești articulațiile pentru a putea face față șocurilor din timpul antrenamentului.

Încălzirea – obligatorie înainte de antrenament!Încălzirea – obligatorie înainte de antrenament!Încălzirea – obligatorie înainte de antrenament!

 

 

 

 

 

Când treci la programul propriu-zis, înainte de efectuarea fiecărui complex de exercițiu, îți recomand să efectuezi 1-2 serii de încălzire a grupului de mușchi la care vrei să lucrezi, astfel vei obișnui corpul cu mișcarea ce urmează să fie executată.

Încălzirea – obligatorie înainte de antrenament! foto-nr.5 foto-nr.6

 

 

 

 

 

O încălzire bună nu ar trebui să te obosească, ci să te motiveze pentru un antrenament intens și eficient. Încălzirea te menține sănătos, te energizează, îți corectează postura și îți permite să te antrenezi mai eficient, aducându-ți rezultate mai rapide.

Filiala Silueta+str. Alba Iulia 75
tel.: (022) 515- 338
mob.: 0793 00 000
sec: Buiucani
Web: www.unicasport.md

Prinde-ți părul cu stil pe timp rece
Articolul anterior
Cum să porți Bookletta Mini? Sfaturi de la designerul Sanda Cojocaru
Articolul următor
Alte articole interesante