Moldoveanca care slăbește cu succes în Dublin, grație Cabinetului de Nutriție ,,Galina Tomaș”!

Mariana Grișan este una dintre moldovencele care s-au stabilit cu succes în străinătate. Deja de 12 ani, femeia locuiește în Dublin alături de soț și cei doi copii ai săi. Familia o duce bine: ambii soți au un loc stabil de muncă. Mariana activează în calitate de manager la o rețea de pizzerii din Dublin, având în subordine peste câteva sute de angajați, copiii frecventează școala. Totuși, sarcinile, regimul alimentar dezorganizat, stilul de viață defectuos și-au lăsat amprentă asupra sănătății. Mariana s-a îngrășat mai multe kilograme. Pentru a se simți o soție și o mamă cu adevărat împlinită, femeia a înțeles că trebuie să înceapă lupta cu surplusul de greutate.

separator

A încercat tot felul de diete găsite pe internet, însă fără succes. Până într-o zi, când a aflat despre Cabinetul de Nutriție ,,Galina Tomaș” și sfaturile sănătoase pe care le oferă nutriționista în materie de slăbit.

Mariana recunoaște că viața ei s-a schimbat radical și starea de sănătate i s-a îmbunătățit evident de când a apelat la serviciile Cabinetului de Nutriție ,,Galina Tomaș”. Moldoveanca a reușit să scape de mai multe kilograme, chiar dacă se află la distanță, datorită faptului că este ghidată și monitorizată corespunzător de către nutriționistă. Mai mult, vara aceasta, Mariana, revenită în vacanță în Moldova, a participat la Tabăra de Detox, organizată de către Galina Tomaș la complexul de odihnă Vadul lui Vodă.

Vă propunem mai jos un interviu realizat cu Mariana Grișan, moldoveanca care slăbește de la distanță, în Dublin.

Află cum reușește Mariana să dea jos kilogramele în plus, ce sfaturi și servicii îi oferă Cabinetul de Nutriție ,,Galina Tomaș”, dar și motivele pentru care femeia recomandă tuturor celor care suferă de greutate în exces să apeleze cu încredere la serviciile cabinetului de nutriție. Află istoria ei de succes și urmează-ți propriul vis!

-Mariana, povestește-ne mai multe lucruri despre tine, de câți ani și de ce ai plecat din Moldova?

,,Am 37 de ani și sunt stabilită cu familia în Dublin (Irlanda) de 12 ani. Scopul plecării de acasă a fost unul ordinar, voiam să câștigăm bani pentru a ne putea permite să cumpărăm o casă în Chișinau. Dar între timp am decis să ne construim o viața decentă în Dublin, pentru a le putea oferi copiilor un viitor mai bn. Astăzi, ei merg cu succes la școală, eu și soțul avem locuri stabile de muncă. De mai bine de 12 ani, activez în calitate de manager într-o rețea de pizzerii Domino’s Pizza.

-Când ai simţit că a venit momentul să îţi schimbi Stilul de viaţă?

,,Am încercat de multe ori să lupt de una singură cu kilogramele în plus. Am apelat la numeroase diete, dar nu am reușit să-mi mențin greutatea. Depresia post-natală, oboseala și rutina zilnică cred că m-au împiedicat. Toți acești factori m-au determinat să caut o altă cale de salvare. Am început să studiez rolul legumelor și fructelor în dietă, tratamente naturiste pentru detoxifierea organismului. Pobabil, atunci a prins rădăcini motivația spre un stil sănătos de viață.

– Ce te-a determinat să apelezi la Galina Tomaş (tocmai în Chişinău) şi nu la un nutriţionist din Dublin? Cum ţi-a reuşit să o găseşti pe doamna medic?

 ,,În timp ce navigam pe net și căutam informația despre alimentația sănătoasă, am găsit reportajele Doamnei Galina, unde specialista oferă informații despre modul sănătos de viață. Urmărind rețelele de socializare, pagina Unica Sport și Unica.md am ajuns, într-un final, la Tabăra de Detox, care a avut loc în această vară la Vadul-lui-Vodă. Mi-am zis că acesta este punctul meu de pornire. Așa am ajuns să o cunosc personal pe Dna Galina Tomaș. Aveam cunoștințe în domeniul nutriției, însă aveam nevoie și de un expert în domeniu, pentru o monitorizare și o îndrumare corespunzătoare. E ca și în cazul temelor pentru acasă: trebuie neapărăt să le faci, pentru că a doua zi știi că vor fi verificate de profesor. Și dacă ai comis vreo greșeală, profesorul îți va explica amănunțit ce să faci ca să corectezi acea greșeală și să nu mai revii la ea vreodată!

În ce privește specialiștii nutriționiști din Irlanda… Nu a fost să am parte de o experiență frumoasă și nici de o colaborare de succes. De la început rezultatele erau pozitive, însă am fost lăsată prea devreme să-mi monitorizez de una singură programul și meniul. A fost un eșec petru mine, peste ceva timp am cedat să muncesc de una singură”.

-Cum este să slăbeşti la distanţă?

,,Prin intermediul internetului și a indicațiilor primite, distanța nu este un obstacol pentru mine în atingerea scopului. E o metodă eficientă și accesibilă. Deja avem rezultate frumoase, dar e nevoie de multă muncă și motivație – acesta este reperul pe care mă bazez”.

-Ce impedimente ai avut la început? Când ţi-a fost cel mai complicat?

,,Cel mai greu a fost la capitolul organizarea zilei. Având o activitate care mă solicită în cea mai mare parte din zi, am recurs la efectuarea unor notițe într-o agendă: îmi notez zilnic/săptămânal ce am de făcut. De exemplu: ziua când pot merge la cumpărături, ziua când să fac sport, când să gătesc pentru mai multe zile, mă refer la meniul personalizat. Foarte mult mă ajută soțul. El înțelege perfect cât efort depun ca să-mi ating scopul. Am învățat să fiu realistă și acum știu că slăbitul este un proces de durată. Am învățat că lupta cu kilogramele nu este doar un efort fizic, ci și unul psiho-emoțional. Știu că succesul nu va întârzia să apară, întrucât fac zilnic pași mici, într-o direcție corectă”.[/gallery-row]

Cât de eficientă este monitorizarea zilnică a Cabinetului de Nutriţie pentru tine?

,,Am recurs la procesul de monitorizare în urma multiplelor eșecuri pe care le-am comis de una singură. Sunt multumita de rezultatele obtinute la ziua de azi si voi lucra cu „Cabinteul de nutritie Galina Tomas” pina voi obtine rezultatul dorit si desigur pina voi deveni sigura pe sine si imi va reusi de una singura monitorizarea.

Având în subordine angajaţi şi un program foarte intens de muncă, cum îţi reuşeşte să faci faţă stresului? De multe ori, intrând în starea de anxietate, depresie şi stres, femeile nu-şi mai controlează poftele… Ţie cum îţi reuşeşte? Poate ai o motivaţie puternică?

,,Sunt de acord, stresul e o problemă actuală. Dacă te acaparează, poți pierde controlul cu tine însuți. Cel mai mare inamic este Pofta și cea mai crâncenă luptă, este cotrolul asupra ei! Ca să scap de tentații, am recurs la o curățenie alimentară în casă și acum nu mai am bomboane, biscuiți, sucuri. Dacă simt nevoia de dulce, recurg la fructele proaspete sau la cele uscate. Mi-am educat mintea să urmez un mod de viață sănătos. În special educația mă ajută să aleg și să înțeleg simplitatea alimentelor. Dacă știi să le înlocuiești corect, atunci faci față provocărilor alimentare foarte ușor. În rest, cu meniul pe care îl primesc zilnic de la „Cabinetul de Nutriție Galina Tomaș” nu am o problemă, nu am tentații de a mânca ceva copios”.

-Care este meniul tău într-o zi de muncă obişnuită? Reuşeşti să faci şi fitness?

,,Mă trezesc la 07:30 și încep ziua cu 0,5 litri de apă. După vreo 45 de minute iau micul dejun (respectiv din meniul pe care-l primesc zilnic  de la Cabinet). Peste zi iau 5 mese: 3 de bază și 2 gustări. În cazul în care stau la serviciu peste program, mai am o gustare. Ultima masă o iau cu 3 ore înainte de somn. Ziua mea de lucru începe la ora 17:00 și se încheie la 02:00. În prima jumătate a zilei îmi duc copiii la școală (08:30), îi aduc după program acasă (15:00), după care mă pornesc la serviciu. 1-2 ori pe săptămână mă strădui să fac sport. La acest capitol mai am puțin de muncit, în ceea ce ține de organizare.

Ce te inspiră?

,,Provocarea – îmi place să știu că indiferent de vârstă, de starea fizică și de metabolism, corpul meu este într-o schimbare. Mi-am propus să țin capul sus și să am răbdare când lucrurile par lipsite de control. De aici pornești să-ți studiezi propriul corp, cerințele lui și te înveți să-ți controlezi emoțiile. Între timp apare starea motivațională și încrederea: având o echipă în spate care te ține sub control, devii motivat și încrezut în forțele proprii.

-Ce sfaturi le-ai oferi persoanelor aflate la început de cale, celor care nu au suficientă încredere în sine și nu cunosc care este pasul de la care ar trebui să înceapă?

,,Dacă ai un scop bine determinat e nevoie de voință și motivație ca sa-l realizezi. E nevoie de puțină răbdare și să nu cedezi în cazul când lucrurile nu merg așa de repede după cum ți-ai dori. E nevoie de autocontrol. Dacă nu îți reușește și simți că situația te depășește, sfatul meu este să recurgi la ajutorul expertului în nutriție El îți va acorda suportul de care ai nevoie, și te va acompania până îți atingi obiectivele. Aici vreau să o recomand din inimă pe Galina Tomaș și Cabinetul ei de Nutriție, precum și rețeaua Unica Sport. Vă doresc să vă bucurați de rezultate frumoase!”

Interviu realizat de Natalia Cojocaru

Germania va legaliza un „al treilea sex”, alături de cel masculin și feminin
Articolul anterior
S-a decis prin lege! Ministerul Sănătății din România recunoaște diplomele medicilor specialiști din Moldova
Articolul următor
Alte articole interesante