Pericolul tulburărilor alimentare: anorexia şi bulimia

Despre cum să ai o alimentaţie echilibrată şi un corp armonios am scris în nenumărate rânduri. În continuare îţi voi vorbi despre unele consecinţe nefaste ce pot apărea din dorinţa de a fi perfectă: anorexia şi bulimia. Aceste două fenomene sunt cele mai frecvente tulburări alimentare întâlnite, în special, în rândul adolescentelor, din această cauză e bine să ştii că…

separator

Persoanele suferinde de anorexie sau bulimie sunt expuse unui risc major, atât din punct de vedere al sănătăţii fizice cât şi al echilibrului emoţional. Deşi sunt diferite prin manifestare, ambele au un punct comun: hipoalimentaţia. Ca rezultat organismul reacţionează la insuficienţa alimentară prin pierderea în greutate, subţierea firului de păr, decojirea unghiilor şi anemie. De asemenea suferă şi structura pielii, aceasta căpătând o nuanţă lipsită de naturalețe şi devine uscată. Acestea sunt doar câteva consecinţe,  unele urmări manifestându-se mai târziu. Acum însă, să vedem prin ce se deosebesc aceste devieri şi care sunt primele semne la care trebuie să atragi atenţia.

Anorexia – se manifestă prin inapetenţă. Femeile ce suferă de această boală creează o adevărată fobie faţă de mâncare. De cele mai multe ori acestea se văd grase şi îndură foamea doar pentru „a mai da jos din kilogramele în plus”. Simptomele anorexiei sunt:

  • Refuzul de a mânca
  • Tulburări ale ciclului menstrual
  • Anxietate
  • Slăbiciuni
  • Calculul obsesiv al caloriilor

Vestea bună este că anorexia poate fi tratată, dacă cei din jur bat alarma la timp.

Bulimia – este o tulburare de ordin psihologic, manifestată prin explozii necontrolate: prima etapă este mâncatul în exces, după care vine sentimentul de învinovăţire şi diferite metode de control al greutăţii: folosirea laxativelor şi diuretice, provocarea vomei, mersul excesiv la sală etc. Dacă în cazul anorexicilor, simptomele pot fi vizibile, atunci în cazul bulimiei este mai dificil, deoarece aceste persoane au tendinţa de a se ascunde de ochii lumii atunci când au pofte. De asemenea, bulimia este egală cu deshidratarea, aceasta se întâmplâ din cauza pierderii lichidelor din organism.

Aceste tulburări alimentare sunt caracteristice mai mult femeilor, în special adolescentelor care sunt uşor influenţabile de schimbările standartelor frumuseţii.

Săptămâna viitoare îţi voi vorbi despre alte două boli care afectează sexul frumos: bigorexia şi ortorexia.

Text: Rada Baltag

Aura slăbește împreună cu Centru Online de Nutriție și Sport

Ne apropiem cu pași rapizi de cel mai așteptat eveniment al acestui sezon: Finala ediției a 15-a a proiectului ,,Galina Tomaș îți cumpără kilogramele”!

În calea spre remodelarea corporală, alături de tine este și artista  Aura, care zi de zi alege meniurile sănătoase din Cabinetul Personal, iar diminețile le începe cu antrenamentele create de specialiștii Centrului Online de Nutriție și Sport.

Ardem de nerăbdare să ne vedem cu tine la Webinarul GRATUIT, iar până atunci îți propunem să afli la ce etapă se află Aura după o săptămână de proiect! Video:

Simți și tu vibrațiile transmise de Aura? Deoarece noi suntem plini de încântare, întrucât ne așteaptă un LIVE exclusiv cu istorii de succes, invitați speciali, surprize și emoții.

Vrem să îți dăruim EMOȚII, pentru că tu ești ceea ce simți!

Înregistrează-te acum

Iar dacă dorești o consultație gratuită, dă click pe acest link și Ambasadorul te va contacta!

Cu drag Centru Online de Nutriție și Sport! Fii gata să fii surprins și motivat!

Aura alege stilul sănătos de viață alături de Centru Online de Nutriție și Sport

Află de ce interpreta Aura a decis să slăbească împreună cu Centru Online de Nutriție și Sport, care este motivația ei și rezultatele la care dorește să ajungă în video de mai jos.

Deoarece a ales calea SĂNĂTĂȚII în Centru Online de Nutriție și Sport, am avut o discuție sinceră cu minunată interpretă, în care și-a dezvăluit scopurile și aspirațiile în a deveni cea mai bună versiune a sa. 

Află istoria ei, cum a decis să facă acest pas, în acest video!

Finala ediției a 15-a a proiectului ,,Galina Tomaș îți cumpără kilogramele”  va fi cu adevărat deosebită, fiind că alături de Galina Tomaș va fi și coprezentatoarea, artista Aura!

Înregistrează-te cât mai curând la Webinarul GRATUIT , pentru că locurile sunt LIMITATE, iar informația pe care o vom oferi – enorm de valoroasă.

Accesează link-ul: https://event.webinarjam.com/register/

Noi credem în tine, noi știm că tu poți!

Finala ediției a 15-a a proiectului „Galina Tomaș îți cumpără kilogramele”! Cel mai grandios eveniment al acestei primăveri

     15 ediții de sănătate, peste 20.000 kilograme slăbite, peste 24 ani de experiență, zeci de mii de femei fericite și 100 % scopuri atinse, iată ce înseamnă Centru Online de Nutriție și Sport.

Sărbătorește Finala ediției a 15-a împreună cu Centru Online de Nutriție și Sport!

Fii alături de noi la WEBINARUL GRATUIT, pe data de 21.04.2022, ora 19:00, ca să celebrăm sănătatea.

☑️Află de la primele surse SECRETELE SĂNĂTĂȚII

În cadrul Webinarului vor fi prezenți Speakeri Specialiști în Nutriție și Sport care vor deschide pașii către o viață sănătoasă.

☑️Cunoaște ISTORII reale de SUCCES

Vom prezenta Top-ul participantelor cu cele mai multe kilograme slăbite în Ediția a 15-a a proiectului “Galina Tomaș îți cumpără kg”

☑️Alege cea mai SĂNĂTOASĂ comunitate ONLINE

Am pregătit SURPRIZE pentru cei prezenți la WEBINAR, pentru că vom da START înscrierile în cea de-a 16-a Ediție a proiectului!

Tu ești propriul scriitor al Istoriei tale de Succes, iar noi vom fi muza ta! Alege sănătatea, alege Centru Online de Nutriție și Sport!

Înregistrează-te la WEBINAhttps://event.webinarjam.com/register/40/nypxrb7oRUL GRATUIT și dă startul unei noi etape în viața ta!

Noi credem în tine, noi știm că tu poți!

Elena Armașu: „Omul și casa trebuie să miroase a apă de izvor”
Articolul anterior
MakingOf Decembrie
Articolul următor