Pregăteşte-ţi silueta pentru plajă!

Copacii înfloriţi şi soarele, din ce în ce mai îndrăzneţ, cu siguranţă te duc la gândul că gata, trebuie pregătit totul, totul pentru vacanţă! Doar a mai rămas atât de puţin timp,  până vin căldurile, distracţiile, odihna şi cu siguranţă plaja!

separator

Prin magazine vei da o tură de forţă, dar cu silueta cum rămâne?

Ne-am gândit noi la asta, dacă ţie ţi-a scăpat din vedere acest detaliu. Aşadar, primul pas este să te informezi, despre cum să te menţii în formă sau să îţi adaptezi silueta la canicula ce bate deja la uşă!

Pentru început iată câteva sfaturi, pe care ar trebui să le transformi în reguli, dacă vrei să arăţi perfect pentru toată perioada estivală!

1.  Treci la regimul alimentar vitaminos!

Înlocuieşte treptat alimentele cu un conţinut ridicat de grăsimi prin cele bazate pe legume şi carne albă. Consumă, de exemplu, pătrunjel, mere, ridiche, ceapă verde, urzici  – toate cu vitamine, îţi vor furniza o doză de tonus şi frumuseţe.

2.

Găseşte diferite ocazii, pentru a face cât mai multă mişcare!

Urcă scările, în loc să iei liftul, lasă-ţi acasă maşina şi mergi cât mai mult pe jos, dacă ieşi să-ţi plimbi câinele, profită de ocazie şi aleargă un pic cu el. Sunt o grămadă de posibilităţi, în care poţi să faci din mişcare un important pas spre o siluetă bine tonifiată.

3.  Renunţă la factorii ce dăunează sănătăţii şi siluetei tale

!

În special, sunt vizate gustările de tip junk-food:  snacksuri, chipsuri, napolitane – de toate uită, dacă vrei să îţi menţii silueta frumoasă pentru un timp îndelungat.

 

4.  Redu porţiile de mâncare!

Nu este cazul să te înfometezi dintr-odată, ci reduci gradual toate porţiile de mâncare. Fă o obişnuinţă din a mânca o salată înainte sau chiar mai bine, în loc de masa de seară, acest lucru îţi va reduce simţitor apetitul.

 

5.

Bea cât mai multă apă!

Ceea ce poţi şi chiar este indicat să consumi în cantităţi nelimitate, atunci când îţi doreşti să îţi tonifici silueta,  este apa, care conţine zero kal. Minimum 2 litri de apă pe zi  sunt suficienţi, pentru a-ţi hidrata întreg organismul.

Dacă ai un regim plicticos de viaţă sau şi mai rău, sedentar, s-ar putea să te mai poată ajută şi  o altă atitudine faţă de modul tău de viaţă.

Pentru mai multe emoţii pozitive, dar şi pentru a-ţi tonifia silueta, mai poţi să:

  • Dansezi cât mai mult!
  • Transformi curăţenia din casă în adevărate ore de fitness!
  • Devii propriul tău bucătar iscusit, care prepară cele mai sănătoase feluri de mâncare!
  • Devii cel mai mare consumator de fructe şi legume din lume!

Aplicând aceste mici sfaturi, pe care le vei combina cu antrenamentele la shaping, vei face ravagii în costumul tău de baie!

Text: Daniela David

 

Liliana Stoica: Vreau să fiu mereu frumoasă!
Articolul anterior
Slăbeşte sănătos mâncând legume!
Articolul următor
Alte articole interesante