Protagonista celei de-a treia ediții a proiectului Serviciul de Slăbit Sănătos a fost vizitată de către Galina Tomaș. Vezi ce schimbări a constatat nutriționista

Acum o săptămână, Svetlana Cveatcovscaia a intrat în proiectul Serviciul de Slăbit Sănătos. O echipă întreagă de specialiști s-a angajat să facă tot posibilul ca protagonista celei de-a treia ediții a proiectului să scape de povara kilogramelor în plus. Svetlana va fi ghidată pas cu pas în munca ei perseverentă, iar responsabilitatea este una maximă deoarece femeia are peste 200 de kg.

separator

Deși a trecut doar o săptămână de proiect, în viața protagonistei proiectului s-au schimbat deja foarte multe lucruri.

În această săptămână, Svetlana a fost vizitată de către Galina Tomaș. Nutriționista a evaluat statusul psiho-somatic al pacientei, după care i-a recomandat o serie de pași necesari atunci când se începe o cură de slăbire:

1. Schimbarea regimului alimentar

Protagonista proiectului va slăbi sănătos. Aceasta nu va ține o dietă drastică, dar va adopta de astăzi o dietă echilibrată, sănătoasă și nerestrictivă. Svetlana va da jos kilogramele printr-un program alimentar individualizat, elaborat de către nutriționist.

2. Setul de analize obligatorii recomandate de specialiști în endocrinologie și nutriție

Protagonista proiectului a efectuat o serie de analize importante într-un proces de slăbire. Un laborator medical s-a oferit să o ajute pe Svetlana prin efectuarea gratuită a setului de analize recomandat de către specialiști. Află în reportajul de mai jos care este starea funcțională a organelor interne.

3. Specialiștii vor monitoriza activitatea și procesul de slăbire

Unul dintre cele mai delicate momente, în prima săptămână de proiect, a fost găsirea unui cântar adaptat kilogramelor protagonistei. Un lucru deloc ușor, întrucât Svetlana cântărește peste 200 de kilograme și va trebui să se cântărească zilnic de azi înainte pentru a-și evalua procesul de slăbire. Ei bine, a fost achiziționat un dispozitiv performant, ca Svetlana să poată urca pe el pentru a-și monitoriza greutatea.

Trebuie menționat faptul că Svetlana s-a încadrat treptat în proiect, încă de acum o lună, iar în luna mai, atunci când a fost transportată la un spital din Capitală, femeia cântărea în jur de 270 de kg.

Da! Svetlana s-a cântărit după o săptămână de proiect.

Surprinzător! Femeia are 211,70 kg – aceasta este greutatea cu care Svetlana va intra în proiect. Rezultate sunt bune, însă acestea vor fi și mai mari. Cum orice proces de slăbire nu este posibil fără mișcare, de astăzi, Svetlana va începe să facă exerciții fizice, fiind ghidată de către instructorul de sport personal.

O echipă întreagă de specialiști: nutriționist, instructor de sport, personal calificat din cadrul laboratorului medical, endocrinolog, psiholog etc. s-au angajat să o ajute pe Svetlana să scape de kilogramele în plus. Ceea ce mai trebuie acum este voința! Dorința și ambiția perseverentă de a da jos surplusul de kilograme.

O echipă de fotografi i-au organizat Svetlanei o ședință foto. Femeia a fost vizatată și de către un biochimist-nutriționist, sosit tocmai din Italia, special pentru acest caz.

Svetlana se arată extrem de bucuroasă că i s-a oferit oportunitatea să slăbească mai multe kilograme și să revină la o greutate normală. Femeia este emoționată, se uită în poze (plânge), își dorește enorm să scape de kilogramele ,,distrugătoare”. Vezi mai multe detalii în video de mai jos:

Unica Sport și emisiunea ,,Acasă Devreme” au dat startul proiectului Serviciul de Slăbit Sănătos! Cunoaște-o pe participanta celei de-a treia ediții

Andreea Marin a dezvăluit cum a slăbit 13 kilograme: „Simt că am întinerit, asta face pierderea în greutate”

Andreea Marin surprinde pe toată lumea și la vârsta de 49 de ani reușește să aibă o siluetă de invidiat.

Andreea Marin a slăbit 13 kilograme după o dietă simplă. Vedeta are grijă de sănătatea sa și face și multă mișcare.

„Într-adevăr, chiar simt că am întinerit, pentru că asta face pierderea în greutate. În această vară am pierdut 13 kg până în acest moment și îmi doresc să mai pierd câteva ca să ajung așa, ca în liceu.  

Așa că iată călătoria în timp în sens invers este posibilă. Într-adevăr, și tenul arată mult mai bine, cheful de viață, totul se schimbă atunci când ești din nou în echilibru’, a declarat Andreea Marin, potrivit www.kfetele.ro.

„Mă bucur foarte mult. Am făcut asta cu ajutorul unei diete corecte și cu ajutorul unui specialist, pe care o vedeți adesea la televizor, pentru că are multe rezultate remarcabile, așa că am mulțumit poate și constituției mele destul de bune. Am 49 de ani însă, se ține bine bătrânica.

Și am grijă să fac mișcare. Nu există secrete cu adevărat. Există până la urmă voință și a fi alături, a accepta alături de tine oameni buni în viața ta, care te învață ceea ce poate că știai odată, dar ai uitat, lecția echilibrului’, a mai spus vedeta.

„Mi se pare extrem de relevant ca la o masă să ai un singur fel. Mănâncă ce-ți place, o supă cremă bună, ceva cu puține ingrediente, cât mai curat, ai grijă să ai legume, salată, mult verde în farfurie, nu să facem un amestec.

Eu nu simt deloc că aș pica din picioare, deși merg pe 10 kilograme pierdute, mănânc normal, timp de două ori pe săptămână fac și niște proceduri, nu mai am mult de slăbit, nu am nevoie, însă există și persoane pentru care sănătatea este sub semnul întrebării’, spunea Andreea Marin în urmă cu ceva vreme.

„Eu de sărbători nu țin diete, îmi ofer plăcerile culinare ce țin de tradiție, mă bucur de ele, dar după ce trec acele zile, echilibrez printr-o dietă sănătoasă, pe care o verific, dacă e nouă, cu medicul nutriționist, nu fac experimente auzite prin vecini, îți poți pune sănătatea în pericol astfel.

În prezent, din ianuarie, am început o dietă scandinavă numită NUPO – prescurtarea de la Nutritional Power, pentru că e o dietă foarte bogată în nutrienți, minerale, vitamine, fibre, proteine, deși este săracă în calorii, dar cu o mare varietate de feluri de mâncare gustoase ce se pregătesc rapid, în 2 până la 4 minute, și astfel e ușor de urmat.

Ea a fost inventată de un om de știință, medic cu reputație în domeniul obezității din Danemarca, acum 41 de ani, a trecut așadar testul timpului și peste 200 de milioane de porții dietetice din acest program au fost consumate în acest timp de către europeni, asiatici, australieni, oameni care fie își doreau să slăbească, fie să se mențină, fie își doreau echilibrarea corpului și prevenția. Conține mâncăruri solide (de exemplu, coucous, risotto, chili fără carne), supe variate care pot conține și carne, dar și numai vegetale, o mulțime de shake-uri gustoase din plante și fructe aromate, dar și dulciuri fără zahăr, cu un îndulcitor pe bază de porumb”, spunea Andreea Marin.

Denumire: Puterea motivației în procesul de slăbire!

Pornirea într-o călătorie de slăbire poate fi o experiență provocatoare și transformatoare. În timp ce călătoria poate veni cu o parte echitabilă de obstacole, un element cheie care poate face toată diferența este motivația. În acest articol, vom explora importanța motivației în călătoria dvs. de slăbire și vom oferi strategii pentru a menține această motivație aprinsă.

  1. Stabilirea obiectivelor clare

Primul pas în valorificarea motivației pentru călătoria dvs. de pierdere în greutate este să vă stabiliți obiective clare și realiste. Având o țintă bine definită, îți oferă ceva pentru care să te străduiești, făcându-ți eforturile cu scop și concentrate. În loc de obiective vagi precum „slăbirea”, luați în considerare obiective specifice și măsurabile, cum ar fi „slăbirea de 10 kilograme în trei luni” sau „a alerga 5 km în șase săptămâni”. Aceste ținte clare pot acționa ca motivatori puternici.

  1. Sărbătorind victoriile mici

În călătoria dvs. de pierdere în greutate, este esențial să recunoașteți și să sărbătoriți micile victorii de-a lungul drumului. Aceste victorii ar putea fi la fel de simple ca alegerea constantă a unor opțiuni alimentare mai sănătoase, finalizarea unui antrenament provocator sau rezistența impulsului de a se răsfăța cu gustări nesănătoase. Sărbătorirea acestor realizări nu numai că vă sporește motivația, ci și întărește comportamentul pozitiv.

  1. Căutarea inspirație

Căutarea inspirației de la alții care au trecut cu succes printr-o călătorie similară de pierdere în greutate poate oferi un impuls extraordinar de motivație. Fie că este vorba despre citirea istoriilor de succes, urmărirea unor conturi inspiraționale de rețele sociale sau alăturarea unor comunități online, conectarea cu persoane care au aceleași idei poate oferi încurajare, sfaturi și un sentiment de apartenență.

  1. Stabilirea unui sistem de suport

A te înconjura de o rețea de susținere poate schimba jocul în menținerea motivației. Împărtășiți-vă obiectivele cu cei dragi care vă pot oferi încurajare și înțelegere. Dacă este posibil, implică prietenii sau membrii familiei în alegerile tale de viață sănătoase, făcând acest lucru un efort colectiv.

Motivația este forța motrice care alimentează călătoria ta de pierdere în greutate. Prin stabilirea unor obiective clare, vizualizarea succesului, sărbătorind micile victorii, rămâi responsabil, căutând inspirație, exersând autocompasiunea și stabilind un sistem de sprijin, vă puteți menține nivelul ridicat de motivație pe tot parcursul călătoriei. Amintiți-vă că motivația poate scădea și curge, dar cu strategiile potrivite și o mentalitate rezistentă, puteți rămâne pe drumul cel bun și vă puteți atinge obiectivele de pierdere în greutate, bucurându-vă în același timp de o viață mai sănătoasă și mai fericită.

Suntem aici să te ajutăm, accesează link-ul și solicită o consultație cu unul din ambasadorii noștri!

Merită să ținem foame ca să slăbim? Ce spune medicul nutriționist Mihaela Bilic

Slăbitul nu este un proces ușor. Topirea kilogramelor în plus necesită mult efort, ambiție și dorință de rând cu reducerea numărului de calorii ingerate, adoptarea unui regim alimentar rațional și practicarea tipurilor de exerciții fizice care ard grăsimi.

Unde se duce grăsimea din interior, viscerală, sau cea de sub piele – când se duce? Merită să ținem foame ca să slăbim? Medicul nutriționist Mihaela Bilic oferă răspuns la câteva întrebări curioase.

,,Când lipsește mâncarea, avem rezerve de glucoză în ficat și mușchi. Primul lucru care este scos la bătaie este această glucoză. Sunt cam, aș spune, 600 de grame. Ea, glucoza, asta este o formă apoasă, se numește glicogen.

Este legată, fiecare moleculă, de patru molecule de apă.

De 600 de grame legate de patru molecule de apă înseamnă cam 2,5 kg pe cântar, pe care noi le pierdem în primele 2-3 zile de înfometare.

Foarte multe persoane sunt fericite de cura de slăbire pe care au început-o, pline de entuziasm, pentru că văd rezultate imediat.

În momentul în care scoatem, mai ales zahărul și făinoasele din dietă, se pierde și glicogenul din ficat și din mușchi. Și ce să vezi? În 3 zile slăbim 3 kg. Avem impresia că funcționează. Totul este ușor.

Ei bine, nici măcar un grand de grăsime nu s-a topit până în momentul ăsta.

De ce spun asta? Pentru că majoritatea curelor de slăbire se termină după 3 zile, ca orice minune. Omul zice lasă că mă mai apuc și altădată. Acuma am poftă de ceva bun.

Dacă noi în continuare aducem foarte puțină mâncare din exterior, atunci, organismul – vrea, nu vrea – trebuie să mențină glicemia și să dea combustibil celulelor.

Și de unde ia combustia? Abia aici intră la bătaie, să spunem așa, se apelează la rezervele de grăsime din organism.

Ficatul este acest organ extraordinar care știe să transforme grăsimea de rezervă în glucoză și s-o trimită în tot corpul. Dar nu doar grăsimea o ia, ci din păcate ia și proteinele din mușchi. Deci nu vă așteptați atunci când vedeți pe cântar kilogramele pierdute că sunt doar din grăsime? Aș spune din contră.

Grăsimea se duce ultima, adică organismul, pentru că așa consideră el că rezervele de grăsime sunt esențiale pentru supraviețuire, organismul preferă să topească mușchii și să mai păstreze un pic grăsimea.

Slăbitul este nenatural, nesănătos. Dar, culmea, un organism care are un număr de kilograme așa cum trebuie, care este normoponderal, este mai sănătos.

Deci, pe moment, chiar dacă slăbitul este nesănătos, rezultatele lui ne aduc un plus de sănătate.

Merită să facem foamea (adică să reducem numărul de calorii ingerate) pentru o siluetă care să fie în normele corecte medicale”, afirmă medicul nutriționist.

sursa

O femeie însărcinată în 28 de săptămâni a ajuns în stare gravă la spital, după ce o parte din abdomenul ei a explodat
Articolul anterior
Nail Expert: ”De ce să nu pilim suprafața unghiilor?”
Articolul următor