Regula celor 5 ore fără proteină

Din momentul când începi să practici sportul, pe lângă schimbările fizice pe care le observi în timp, cu siguranţă, ţi s-a recomandat şi schimbarea obiceiului alimentar. Modul în care te-ai alimentat anterior trebuie revăzut total pentru ca eficacitatea antrenamentului să fie maximă. Aşadar, să vedem ce şi cum trebuie să schimbi în regimul alimentar, pentru a obţine rezultatul dorit.

separator

În dependenţă de sportul pe care îl practici ai anumite restricţii sau dimpotrivă undă verde la o anumită categorie de alimente.

În continuare îţi voi vorbi de ce nu este recomandat să mănânci proteină cu 5 ore înainte şi după antrenament. În timpul antrenamentului sursa primară de energie pentru organism este glicogenul (glucoza din sânge) după care vine şi ţesutul adipos (grăsimea), de aceea pentru a rezista în timpul antrenamentului ai nevoie de o gustare cu aproximativ 2 ore înainte de a veni la sală. Aceasta poate fi o salată din legume sau un fruct (excepţie banana, care face parte din grupa proteinelor). Astfel, în momentul în care gustare ta va fi „arsă” cu ajutorul efortului fizic, în continuare vei arde şi din depozitele de grăsimi. În acest moment este important să respiri corect în timpul antrenamentului. Respectând reguli simple poţi avea rezultate uimitoare, deoarece doar în prezenţa oxigenului în sânge, grăsimile se transformă în energie. Acum, după ce ai scăzut nivelul de glucoză în sânge şi după ce ai ars din grăsimi, organismul  îţi va cere să suplinezi această lipsă prin simţul de foame pe care îl ai după antrenament. Tot ce trebuie să faci este să rezişti 2 ore şi apoi poţi servi o gustare din legume sau fructe.

Proteina!

Din câte cunoşti, proteina este material plastic, iar aceasta înseamnă că participă la creşterea şi regenerarea ţesutului muscular. De aici, înţelegi şi importanţa incontestabilă a acesteia. Dar, consumul proteinelor cu 5 ore înainte şi după antrenament nu este recomandat. Această restricţie reiese din funcţia primară a proteinelor: creşterea masei musculare. Este bine să ştii că, proteina: carnea, brânzeturile şi lactatele, pentru a fi prelucrate de organele digestive, au nevoie de 5 ore! Iar cum feminitatea înseamnă supleţe şi linii fine ale corpului or, mărirea masei musculare nu este tocmai indicată. De aceea, pentru a obţine rezultatul dorit trebuie să înveţi  a te alimenta corect. Această „regulă de 5 ore” o foloseşti doar în ziua în care vii sală, în restul zilelor te alimentezi obişnuit fără a face excese.

Menţine echilibrul alimentar în fiecare zi pentru a avea reuşite în frumuseţea şi sănătatea ta.

Nu l-a întâlnit niciodată, dar a fost cerută de el în căsătorie!
Articolul anterior
Lulu Johnson îşi lansează propria colecţie de îmbrăcăminte
Articolul următor
Alte articole interesante