Retenția de lichide te împiedică să slăbești!

Conform studiilor, una din trei femei este afectată de reținerile de lichide. Din această cauză cântarul arată câteva sute de grame bune peste greutatea normală. Desigur, cititind acestea nu înseamnă că trebuie să renunți să mai bei lichide, ba dimpotrivă, trebuie doar să fii atentă la cantitatea pe care o consumi în timpul zile. De aceea e bine să știi că…

Retenția de lichide te împiedică să slăbești!

Reținerile de lichide, în termeni medicali edem, este o problemă specifică femeilor din cauza fluctuației fonului hormonal în fiece lună și starea circulației limfatice. De aceea, deseori înaintea ciclului menstrual te simți precum un balon umplut cu apă. De obicei, această senzație dispare o dată cu trecerea ciclului. Însă nu întotdeauna este așa și atunci te trezești cu umflături ale picioarelor, la nivelul abdomenului, iar dimineața nu-ți recunoști reflexia din oglindă, pentru că din această cauză are de suferit și fața. Dacă ai trăit vreodată aceste senzații atunci trebuie să știi că apa reținută în organism a rămas ”captivă” între celulele de grăsimi din corp, iar de aici până la apariția celulitei este un singur pas. Cauzele acestui fenomen sunt multiple. În continuare le vom studia pe cele mai ”vinovate”:

Pantofii cu toc

Când zic de pantofi înalți îi exclud din start pe cei cu înălțimea de până la 5cm, deoarece aceștia nu au cum să-ți aducă vreun prejudiciu sănătății. Aici vorbesc despre pantofi cu toc de 8-10 cm, care indiferent cât de comozi ar fi, creează obstacole în buna funcționare a sistemului limfatic. Din această cauză, dacă preferi să mergi pe astfel de tocuri zilnic, vei simți după care vei și vedea cum picioarele se umflă, creându-ți diconfort total.

alimentatie nesanatoasaAlimentația nesănătoasă

Începem cu sarea și alimentele care-ți trezesc necesitatea de a bea lichide: brînzeturile, scrumbia, mezelurile, fast food etc. trebuie să eviți consumul acestora sau să le reduci considerabil cantitatea. În această categorie intră și dulciurile! Nu uita nici de băuturile alcoolice care blochează eliminarea lichidelor și procesul de slăbire.

Sedentarismul

Lipsa de mișcare face ca sistemul limfatic să nu-și îndeplinească corect funcția. De asemenea, în lipsa efortului fizic dispare și cea mai eficientă cale de eliminare a lichidelor: transpirația, în timpul căreia sunt eliminate și toxinele din organism. De aceea, dacă îți dorești cu adevărat să-ți ajuți corpul, trebuie să faci exerciții cu o durată de cel puțin 30 de minute zilnic.

Pe lângă acestea, nu uita să eviți consumul lichidelor cu o oră înainte de somn pentru ca imaginea ta din oglindă să nu aibă de suferit. Iar dacă simți o necesitate acută de a bea lichide și observi că pe parcursul zilei ai nevoie de mai mult de 2-3l de apă, atunci mergi la medic pentru diagnosticarea nivelului de zahăr în sânge.

Fii sănătoasă!

Text: Rada Baltag

Mama lui “Guguţă” este astăzi omagiată
Articolul anterior
Magia ciocolatei – un afrodisiac care îți trezește poftele!
Articolul următor
Alte articole interesante