O cină sănătoasă presupune un efort mai mare, dar se merită. Focusează-te pe produse uşoare, cu puţine calorii, ca de exemplu rădăcinoasele, legumele verzi şi proteinele slabe, dar care excelează la capitolul gustului şi mirosului. În lista ta de cine sănătoase trebuie să fie neapărat aceste 3 reţete.
Salată de rădăcinoase proaspete şi brânză Feta în 3 paşi
Ingrediente:
- Mix de rădăcinoase: ţelină, morcov, sfeclă roşie şi pastârnac
- Verdeaţă: rucola şi pătrunjel
- Seminţe: de pin şi dovleac
- 50 gr. Brânză Feta
- 2 linguriţe de ulei de măsline
Modul de preparare:
- Curăţă rădăcinoasele şi taie-le în bucăţi.
- Pune în bol rădăcinoasele tăiate, verdeţurile şi seminţele de pin şi dovleac. Adaugă ulei de măsline şi amestecă-le.
- Ultimul pas este să adaugi brânza Feta tăiată bucăţi. Poftă bună!
Salată Verde cu: broccoli, spanac, tulpină de ţelină şi nuci
Ingrediente:
- Mix de legume şi verdeţuri verzi: broccoli, spanac şi tulpină de ţelină
- Nuci delicioase
- 2 linguriţe de ulei de măsline
Modul de preparare:
- Rupe în bucăţi mici buchetul de broccoli şi taie mărunțel tulpina de ţelină.
- Combină legumele, verdeţurile şi nucile într-un bol mare şi amestecă-le uşor. Adaugă ulei de măsline şi voilà, salata este gata!
Supă cremă de conopidă
Ingrediente:
- Legume: un bucheţel de conopidă desfăcută, o ceapă medie tăiată
- 2 linguriţe de ulei de măsline
- Sare şi piper
Mod de preparare:
- Încălzeşte un pic de ulei în tigaie, apoi căleşte ceapa.
- Adaugă bucăţelele de conopidă şi 100 ml de apă fiartă. Dă focul mai tare, acoperă totul cu un capac şi lasă timp de 15-18 minute, până se face conopida. Adaugă restul cantităţii de apă, dă focul la mic şi lasă să mai fiarbă încă 20 de minute, fară capac.
- Pune totul în blender şi amestecă până când prinde o consistenţă cremoasă. Lasă apoi supa să stea 20 de minute, timp în care se va îngroşa uşor.
- Serveşte-o caldă, stropită cu puţin ulei de masline şi piper. Neam-neam!