Sportul după vârsta de 40!

„O femeie frumoasă arată bine şi-n pânza de sac”, am auzit aceste cuvinte de curând şi nu pot să nu fiu de acord! Frumuseţea este un dar, de care trebuie să ai grijă. Cu toate acestea, odată cu vârsta, femeile uită de sine, învinuind grijile cotidiene. Există o frântură de adevăr şi în aceasta, totuşi pentru ca să-ţi reuşească să arăţi bine mereu, e bine să ştii că…

separator

Adevărata vârstă nu este cea indicată în acte, dar cea pe care o simţi şi o arăţi prin felul tău de a fi. Totuşi, trecute de vârsta de 40 de ani, unele doamne se înscriu în rândul viitoarelor bunici şi încetează să se mai simtă femei. În cele ce urmează voi aborda tema sportului şi cum acesta îţi influenţează cursul vieţii după 40 de ani.

Chiar dacă eşti departe de această cifră, oricum trebuie să ştii că odată ajunsă la 40 de ani, femeia trece print-un şir de transformări, atât fiziologice, cât şi emoţionale. Sună surprinzător, dar sportul te ajută să treci mai uşor peste aceste schimbări şi-ţi păstrează încrederea în sine. Desigur, trebuie să fii ceva mai atentă atunci când decizi să începi un mod de viaţă activ. De asemenea, această perioadă generează schimbări în metabolism, care devine mai lent. Indiferent de toate acestea, te asigur că poţi avea forme frumoase, abdomen plat, fese rotunjite şi la această vârstă.

Modelează-ţi corpul!

Chiar dacă nu ai făcut sport anterior, poţi să începi chiar acum. Alege antrenamentele de tip aerob, care te vor ajuta să-ţi modelezi liniile corpului şi să-ţi tonifici muşchii. La început îţi va fi greu, până se adaptează corpul la efortul fizic pe care îl faci. Dacă nu ai ştiut până acum, atunci află că din momentul în care vei începe să mergi la antenamente, te vei simţi cu mult mai bine şi asta datorită acţiunii pe care o are sportul asupra organismului: eliberarea endorfinelor, îmbunătăţirea circulaţiei sanguine, creşterea frecvenţei cardiace etc. Mai mult de atât, antrenamentul fizic previne arteroscleroza şi stopează îmbătrânirea.

Deci, dacă începi să te antrenezi chiar şi după vârsta de 40, să ştii că vei avea doar de câştigat.

Fii sănătoasă!

Text: Rada Baltag

7 destinații de vis pentru luna de miere!
Articolul anterior
Ce fuste purtăm în 2013?
Articolul următor
Alte articole interesante