Studii: Aproape fiecare al treilea locuitor al planetei a adăugat kilograme în timpul pandemiei

Pandemia de Covid-19 a avut încă un aspect neplăcut. Diverse studii arată că în timpul pandemiei, aproape fiecare al treilea locuitor al planetei a adăugat kilograme în plus și s-a dezobișnuit să facă mai multă mișcare.

În Rusia, potrivit platformei analitice online Ipsos Global Adviso, aproximativ fiecare al patrulea locuitor (23%) s-a îngrășat. În medie, creșterea în greutate a fost de 6,1 kilograme, ceea ce este mult în viziunea specialiștilor.

Un tablou analogic este observat în Statele Unite. American Psychological Association a publicat date pentru martie 2021: 42% dintre americani erau supraponderali. În medie, fiecare dintre oameni este cu 13,2 kilograme mai greu.

În Statele Unite, peste 70% dintre cei care au murit din cauza Covid-19 erau supraponderali sau obezi.

Motivul este că oamenii au început să meargă mai puțin, deoarece mulți oameni lucrează de la distanță și nu vor să mai iasă din casă pe parcursul zilei.

Sălile de sport s-au închis de aproape un an. Studiourile de dans, la fel.

Mai mult, starea deprimată și nivelul înalt de stres te incită să mănânci mai mult. Din păcate, obezitatea duce la slăbirea sistemului imunitar, îmbolnăvirea inimii și a aparatului osteo-articular.

Trei tinere au urcat pe acoperișul unui bloc înalt pentru a-și face poze
Articolul anterior
132.000 doze de vaccin donate de România au ajuns în Republica Moldova
Articolul următor
Alte articole interesante