Studiu: exercițiile fizice pot preveni formele grave de Covid-19

Un profesor din Iași susține, pe baza unui studiu și a unor analize efectuate, că exercițiile fizice moderate pot preveni agravarea bolii cauzate de coronavirus. Specialistul este autorul a mai multor lucrări științifie, iar teoriile lui sunt susținute de cercetări temeinice.

separator

Exercițiile fizice pot diminua riscul producerii unei forme grave de Coronavirus

Medicul şi conferenţiarul universitar Bogdan-Alexandru Hagiu, de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Iași și-a prezentat cercetarea în prestigioasa publicație Journal of Pharmaceutical Research International.

Exercițiile fizice pot reduce riscul agravării bolii cauzate de coronavirus

În acest studiu, profesorul arată cum mitocondriile, organite celulare responsabile pentru producerea energiei, sunt atacate de virusul SARS-CoV-2. Ca urmare, starea de sănătate poate fi degradată grav, ajungându-se chiar la deces. Astfel, practicarea de exerciții fizice favorizează menținerea stării de energie și, implicit, o imunitate mai puternică în fața bolii.

„Este logic că îmbunătăţindu-le funcţionalitatea mitocondriilor prin exerciţii fizice pot fi prevenite formele grave de boală. Că exerciţiile fizice menţin imunitatea deja s-a vorbit, dar şi imunitatea depinde de funcţionalitatea mitocondriilor. Deci, eu am venit cu această noutate că exerciţiile fizice moderate îmbunătăţesc funcţionalitatea mitocondriilor şi pot preveni formele grave de boală”, a declarat, pentru Agerpres, doctorul Bogdan-Alexandru Hagiu.

Exercițiile fizice îmbunătățesc microcirculația la nivelul tuturor organelor și mușchilor, cresc nivelul de oxigenare a țesuturilor și susțin funcția plămânilor.

Ambalajele alimentelor pot transmite coronavirusul? Concluziile la care au ajuns oamenii de știință
Articolul anterior
De la ce vârstă vor fi obligaţi elevii din Franţa să poarte masca de protecţie la şcoală
Articolul următor
Alte articole interesante