,,În ultimele luni am fost întrebată de zeci de ori dacă sunt însărcinată”. Natalia Morari a vorbit despre lupta cu kilogramele în plus!

Natalia Morari a abordat, pe pagina sa de facebook, un aspect sensibil pentru multe dintre femei. Jurnalista a recunoscut că luptă cu câteva kilograme în plus care s-au acumulat treptat, pe neobservate, în ciuda faptului că are o dietă cât de cât echilibrată.

separator
Cu ajutorul specialiștilor, prezentatoarea Tv a constatat că problema fluctuației în greutate ar avea la bază un dezechilibru hormonal, un rol nu mai puțin neglijat fiind situațiile constante de stres, cotidiene, la care organismul poate fi supus, fie la job, fie în alte circumstanțe.

Natalia a dezvăluit care este atitudinea sa față de problema excesului de greutate și cum încearcă să elimine să anihileze, din viața sa, situațiile suprasolicitante din punct de vedere emoțional:

,,Aparențele atât de des înșeală. În ultimele șase luni am fost întrebată de zeci de ori dacă sunt însărcinată (lipsa tactului la oamenii noștri e un subiect aparte). Așa s-a întâmplat că acele câteva kilograme în plus nu le mai puteam ascunde. De fiecare dată asemenea întrebări îmi provocau frustrări și mă făceau să mă închid și mai tare.

,,Dar am avut noroc de specialiști buni care m-au ajutat să-mi depășesc această problemă și să înțeleg în ce ea constă (nu sunt gen de om care mănâncă zilnic pizza cu cola, toată viața am ținut regim sănatos). Oameni buni, lăsați-i pe cei care se îngrașă sau slăbesc în pace. Încetați să le mai puneți întrebări din curiozitate pentru că nu aveți cum să știți prin ce ei trec.

Eu, de exemplu, în sfârșit am aflat cauza – e vorba de hormonul cortizol, așa-zisul hormon al stresului, care e extrem de tare ridicat in organismul meu. Da, viața mea, datorită lucrului și faptului prin ce am fost nevoită să trec în ultimii doi ani e un stres continuu și organismul la un moment dat a cedat.

Pentru că suntem oameni vii, dar nu mașini, care pot fi exploatate la nesfârșit. Am de luptat cu acest hormon al stresului și posibile consecințe ale lui, mai puțin plăcute decât kilogramele în plus, prin două căi existente – melatonină și serotonină. Prima cale e inchisă definitiv pentru mine, pentru că e vorba de hormonul care se formează în timpul somnului între 21:00 și 01:00, atunci când eu lucrez. De aceea am lăsat totul, inclusiv vorbele din spate, și am venit la mare pentru doza mea de serotonină – măcar pe trei zile”.

Certificatele medicale electronice vor intra în vigoare luna aceasta. Află ce se întâmplă cu cele pe suport de hârtie
Articolul anterior
Nu în Miami. Iubita lui Timati a decis unde va naște
Articolul următor
Alte articole interesante