12 femei celebre în cinstea cărora au fost denumite genți ale brandurilor cunoscute

Aceste femei celebre și-au lăsat amprenta în istorie, dar, în același timp, au intrat în istoria modei. Știai că, în cinstea fiecăreia dintre ele, a fost denumit un model iconic de genți ale caselor de modă faimoase?

Jane Birkin – Birkin de la Hermès

Poate cea mai importantă geantă între toate celelalte, precum și cel mai important must-have al oricărei fashioniste – râvnita geantă Birkin de la Hermès. Este curios faptul că, potrivit legendei, geanta a fost creată aproape accidental: în timpul zborului, Birkin l-a întâlnit pe directorul Casei Hermès, căruia i s-a plâns de impracticabilitatea majorității genților de mână. Trei ani mai târziu, Jane a primit primul colet cu Birkin, care a devenit instant un hit în modă.

Jacqueline Kennedy – Jackie O de la Gucci

Inițial, această geantă nu a fost numită după una dintre principalele icoane de stil ale secolului al XX-lea, dar datorită lui Jackie modelul a devenit extrem de popular (așa cum, probabil, tot ceea ce purta prima doamnă), așa că Gucci a decis să redenumească acest accesoriu în cinstea lui Kennedy.

Monica Bellucci – Monica de la Dolce & Gabbana

Dragostea lui Domenico Dolce și Stefano Gabbana pentru amica lor Monica nu cunoaște limite: în 2013, admirația designerilor pentru muza lor s-a oglindit în noua geantă a mărcii, care, desigur, a fost denumită Monica.

Lana Del Rey – Del Rey de la Mulberry

Brandul Mulberry, sau mai degrabă directorul său de creație Emma Hill, a prezentat o geantă laconică și elegantă care poartă numele artistei Lana Del Rey.

Alexa Chung – Alexa de la Mulberry

În 2010, s-a născut o altă geantă semnată Mulberry. Aceasta este dedicată modelului britanic Alexa Chung. Geanta Alexa a devenit instantaneu populară, datorită în mare parte versatilității și comodității sale.

Brigitte Bardot – BB de la Lancel

Una dintre cele mai recunoscute genți ale celebrei case pariziene Lancel este BB-ul, dedicat Brigitte Bardot. Această geantă nu a fost niciodată disponibilă în piele, din respect pentru credințele lui Bardo, renumitul protector pentru animale.

Amal Clooney – Amal de Ballin

Amal, un avocat de succes și soția lui George Clooney, a devenit populară inclusiv datorită stilului ei neobișnuit și interesant. Marca italiană Ballin a redenumit una dintre gențile sale în cinstea lui Amal, care s-a și îndrăgostit de ea.

Gisele Bundchen – Gisele de la Luella

Brandul Luella se afla în pragul falimentului atunci când a decis să lanseze geanta Gisele, numită după principalul supermodel din anii 2000. După prezentarea acesteia, vânzările mărcii au crescut îndată. Cu toate acestea, succesul a fost temporar, iar casa de modă a fost nevoită să se închidă.

Grace Kelly – Kelly de la Hermès

O altă geantă iconică de la Hermès este Kelly, numită după numele vedetei de film și prințesei de Monaco, Grace Kelly. E adevărat, această geantă a apărut cu mult înainte de nașterea lui Grace (în 1837), dar a primit numele în 1956 datorită afecțiunii pentru ea a prințesei, care a început să apară peste tot cu o geantă convenabilă care o ajută să ascundă sarcina.

Diane Kruger – Diane de la Jason Wu

Actrița este una dintre icoanele cheie ale stilului modern, ea fiind prietenă cu mulți designeri celebri. Jason Wu a făcut în mai multe rânduri complimente publice pentru stilul ei, iar în 2014 a anunțat lansarea noului articol, numit Diane.

Jessica Stam – Stam de la Marc Jacobs

Modelul Jessica Stam are o colaborare aparte cu brandul Marc Jacobs. Într-o zi, designerul a decis să aibă grijă de prietena sa, care s-a plâns că portofoliul ei nu se încadrează în nicio geantă stilată și a creat o geantă elegantă și confortabilă, numită după numele modelului. Cu toate acestea, în 2013 Jacobs a decis că modelul Stam era deja ,,expirat” și a întrerupt producerea, așa că acum este foarte dificil să devii proprietara acestei genți.

Sophia Loren – Sophia de la Salvatore Ferragamo

Casa lui Salvatore Ferragamo și-a declarat dragostea pentru Loren prin lansarea genții Sophia, care a devenit unul dintre articolele emblematice ale mărcii. Această geantă este populară până în zilele noastre: atât femeile celebre, cât și cele obișnuite o apreciază pentru eleganță și comoditate.

sursa: www.cosmo.ru

Cu mașina, nu cu avionul! Maia Sandu a pornit în vizita oficială în Ucraina
Articolul anterior
,,Bestia Estului”, valul de ger siberian, este așteptat să lovească Marea Britanie şi Europa
Articolul următor
Alte articole interesante