5 moduri diferite de a lega cravata

Cravata rămâne unul dintre semnele distinctive ale eleganţei masculine. Există o mare varietate de noduri la cravată, bărbaţii însă  preferă nodurile de bază.

separator

Nodul Simplu( Four-in-hand)

Nodul four-in-hand este cunoscut şi ca nodul clasic, cel mai uşor de realizat.

Aşează cravata după gât în aşa fel încât capătul lat să fie uşor mai lung decât capătul îngust. Încrucişează capătul lat peste capătul îngust. Trece capătul lat prin spatele capătului îngust, în aşa fel încât să ajungă în dreapta cu partea din spate orientată anterior. Trece capătul lat înapoi în partea stângă prin faţa capătului îngust realizând o buclă care va fi folosită la sfârşit. Introdu capătul lat prin bucla realizată anterior. Aranjează nodul pentru a obţine forma perfectă.

Nodul dublu

Nodul dublu-simplu (sau nodul Prinţului Albert) este similar cu nodul simplu de cravată. Diferenţa dintre cele două noduri de cravată constă într-o înfăşurare dublă a cravatei la pasul doi.

Înfăşoară cravata în jurul gulerului şi ţine partea lată în stânga. La acest pas ajustează lungimea cravatei. Trece faţa cravatei peste coadă. Înfăşoară de două ori cravata în jurul cozii. Nodul la cravată se continuă cu înfăşurarea feţei cravatei peste coadă, prin partea din faţă, până când ajunge din nou în dreapta. În acest moment, faţa cravatei se trece prin spaţiul dintre cravată şi guler. Coboară faţa cravatei prin nodul făcut la pasul anterior, prin înfăşurarea feţei în jurul cozii. Cravata se trage în jos în întregime. Ajustarea nodului de cravată se face trăgând de coadă şi de aripi.

Nodul windsor

Acesta este unul dintre cele mai folosite noduri, după  nodul simplu. Înfăşoară cravata în jurul gulerului şi ţine partea lată în stânga. Înfăşoară apoi faţa cravatei peste coada din partea dreaptă. La acest pas se ajustează lungimea cravatei. Este recomandat ca lungimea părţii înguste a cravatei să fie de 1,5 – 2 ori mai scurtă decât lungimea părţii late. Nodul la cravată se continuă cu înfăşurarea feţei cravatei peste coada din dreapta.

Cravata trebuie trecută prin faţa cozii, din dreapta în partea stângă. Ridică cravata prin spaţiul dintre cravată şi guler. Coboară faţa cravatei prin nodul făcut la pasul anterior. Cravata se trage în jos în întregime.

Nodul încrucişat

Nodul încrucişat este un nod mare, dificil de realizat, însă  arată foarte bine când este realizat cu succes.

Înfăşoară cravata în jurul gulerului şi ţine-o cu partea lată în dreapta. La acest pas se ajustează lungimea cravatei. Lungimea cozii trebuie să fie de două ori mai scurtă decât lungimea feţei. Înfăşoară faţa cravatei peste coadă. În acest moment, faţa cravatei se află în partea dreaptă,  jos. Înfăşoară cravata în jurul cozii din dreapta. Nodul la cravată se continuă cu înfăşurarea de două ori a feţei cravatei peste coadă, prin partea din faţă, până când ajunge în stânga. În acest moment, faţa cravatei se trece prin spaţiul dintre cravată şi guler. După acest pas, faţa cravatei rămâne în sus. Coboară faţa cravatei prin nodul făcut la pasul anterior, prin înfăşurarea feţei în jurul cozii. Cravata se trage în jos în întregime.

Nodul de papion

Nodul de papion este cel mai dificil de executat nod datorită formei specifice a papionului.

Ridică gulerul cămăşii, pune cravata în jurul gâtului, aşează gulerul la loc şi încheie nasturele superior. Trece capătul drept peste cel stâng şi sub nodul format. Împătureşte partea dreaptă, cu funda, astfel încât partea îngustă să fie în dreptul nasturelui şi trece capătul stâng în faţa papionului.

În acest moment s-a format o buclă şi trebuie să treci mijlocul capătului liber în spatele fundei şi să-l tragi cu degetele pentru a-l ajusta.

Text : Sorina Țurcanu

Sandro Livv – primul magazin de haine bărbătești în Chișinău, produse în Italia

Sandro Livv a fost înființată în Republica Moldova la 24 februarie 2017. Fondatorii companiei sunt un cuplu căsătorit, Alexandru și Natalia Cornitel.

Istoria companiei începe cu pasiunea lui Alexandru (pe atunci fotograf profesionist) pentru proiectarea cravatelor pentru bărbați realizate în conformitate cu tehnicile tradiționale italiene. La originea acestei pasiuni se află o cunoștință personală cu unul dintre croitorii din Roma, specializat în confecționarea de cravate făcute manual.

Ulterior, Alexandru a petrecut mai multe luni în Napoli, cunoscând și învățând producția de haine de la producătorii locali de îmbrăcăminte tradițională pentru bărbați.

Ca urmare, la Chișinău a fost deschis primul magazin de haine bărbătești produse în Italia, Sandro Livv. Toate hainele și accesoriile pentru magazin au fost confecționate în Italia la comanda personală și la alegerea lui Alexandru.

Încă din prima zi fondatorii Sandro Livv și-au ales misiunea de a aduce în Moldova cultura tradițională a modei clasice italiene pentru bărbați. Începând de la cravată și terminând cu pantofii – toate articolele vestimentare și accesoriile trebuiau să corespundă celor mai exigente cerințe ale iubitorilor de stil și tradiție napoletană, de la alegerea țesăturilor și materialelor până la tehnologia de cusut.

Încă de la începuturi, Sandro Livv a devenit vestimentația preferată a vedetelor pop și TV din Moldova, a politicienilor și a oamenilor de afaceri.

Gama de produse oferite de Sandro Livv este cât se poate de largă, de la pălării, cravate, curele, accesorii și pantofi, până la paltoane, costume, cămăși și eșarfe de mătase rafinate de design propriu.

Sandro Livv își menține constant statutul de magazin de îmbrăcăminte de autor. Costumele pentru bărbați sunt confecționate în maximum 6 bucăți, fiecare cravată în maximum 2 bucăți, iar eșarfele de mătase pentru femei în 7 bucăți de culori nerepetabile.

În prezent, pe lângă magazinul din Moldova, se planifică deschiderea unor magazine la Roma și Paris în 2024. De mai bine de 3 ani, Sandro Livv își vinde online hainele și accesoriile pe piața nord-americană și europeană. Din 2023, noul punct de interes al vânzărilor online va fi piața asiatică, în primul rând Japonia și Coreea de Sud.

Strategia de marketing a Sandro Livv se bazează pe cooperarea cu bloggeri și jurnaliști celebri. Abordarea Sandro Livv se caracterizează, de asemenea, prin filmarea unor spoturi publicitare de imagine extrem de profesioniste, la limita schițelor de artă vizuală.

Filozofia mărcii Sandro Livv este profund înrădăcinată în valorile umane, tradiție, calitate și artă. Sandro Livv este un brand de lux cunoscut pentru designul său sofisticat, materiile prime de calitate, un echilibru între vechea tradiție de producție și noile tehnologii.

Cea mai importantă dimensiune și cel mai important factor în procesul de lucru la noile colecții ale Sandro Livv sunt oamenii. Compania colaborează numai cu producții de familie, unde viața este inseparabilă de artă.

În activitatea sa, Sandro Livv profesează principiul sustenabilității. În producție sunt folosite numai materii prime naturale, care sunt adesea readuse la viață de către al doilea proprietar și apoi reciclate complet pentru o nouă producție. Se alege întotdeauna cea mai bună lână de la cei mai buni producători italieni, pentru a crea un produs cu adevărat special. Impecabilitatea sa este subliniată de finisarea manuală și de edițiile limitate.

Familia Cornitel își dedică toată pasiunea pentru a-și crea produsele, făcându-le unice și urmând viziunea și valorile brandului.

Butonul secret din mânerul portierei de la mașină. 90 la sută din șoferi habar nu au de el

Chiar și cei mai experimentați șoferi pot învăța trucuri noi legate de autoturismul pe care îl conduc. Foarte puțini știu despre existența unui buton secret din mânerul portierei de la mașină. În ce situații trebuie folosit?

Butonul secret din mânerul portierei de la mașină. 90 la sută din șoferi habar nu au de el

La ce folosește butonul secret din mânerul portierei de la mașină

An de an, producătorii auto scot pe piață noi și noi modele de autoturisme. Cumpărătorii sunt atrași fie prin designul mașinilor, performanțele tehnice sau dotările speciale ce pot transforma orice deplasare într-un răsfăț. Ajunși acasă cu noua achiziție, puțini mai stau să studieze cu atenție manualul de utilizare al vehiculului, ceea ce înseamnă că riscă să nu îi descopere niciodată pe deplin toate funcțiile.

Poate unul dintre cele mai neglijate părți ale unei mașini sunt mânerele. Un videoclip publicat în mediul online face furori în rândul internauților, fiind apreciat de peste un milion de persoane. În imagini este dezvăluit un buton secret din mânerul portierei de la mașină. Cu toate că foarte mulți șoferi nu au habar de existența sa, este de mare folos într-un moment…delicat.

Știm foarte bine că pentru încuia și descuia mașina, ne referim aici la cele fabricate în ultimii ani, nu mai avem nevoie de cheie, ci de apăsarea unui singur buton de pe telecomandă. Dar ce faci în momentul în care telecomanda rămâne fără baterie și nu ai un înlocuitor? În videoclipul postat pe Instagram se dezvăluie că mânerul al portierei are un mic buton ascuns care, odată apăsat, va scoate carcasa de plastic care îl acoperă și sub care se găsește lăcașul în care se bagă cheia clasică.

sursa: www.playtech.ro

Adidas și Gucci prezintă o nouă colecție vibrantă SS23

Adidas și Gucci prezintă o nouă colecție vibrantă SS23. Aceasta include acum 11 noi modele de încălțăminte, scrie tabuhighlife.ro.

adidas și Gucci continuă succesul colaborării lor pline de viață, cu o selecție de articole complet noi pentru sezonul primăvară/vară 2023.

Bazându-se pe siluetele de îmbrăcăminte și încălțăminte cu monogramă ale duoului, noul sezon aduce noi variante de culoare pieselor mult iubite și oferă o explorare în noi țesături și texturi. 

În gama sa de îmbrăcăminte, SS23 prezintă fermoare din nailon de marcă, treninguri monograme complete, jachete din velur și tricouri grafice adidas x Gucci. Accesoriile completează oferta, alcătuite din pălării tip găleată cu logo, șepci de baseball și genți de călătorie supradimensionate.

Cu toate acestea, probabil cele mai captivante despre noul sezon sunt cele 11 noi stiluri de încălțăminte care includ revenirea râvnitului adidas x Gucci Gazelle. Adidașii mult iubiți sosesc în patru noi nuanțe de gri, negru, albastru și verde, complet cu monograma familiară a lui Gucci. 

În altă parte, încălțămintea din acest sezon include adidas ZX 8000, care vine în patru variante de culoare – dintre care unul aduce un omagiu iterației originale „Aqua” a pantofului. În cele din urmă, încălțămintea SS23 este completată cu trei perechi de pantofi cu talpă groasă, care vin în alb-negru, maro și o variantă translucidă.

Află cum a slăbit prietena lui Teo Trandafir!
Articolul anterior
5 Exerciţii pentru un abdomen reliefat
Articolul următor