5 reguli pe care să le respecți când mergi la o nuntă

Dacă ești invitat la o nuntă, ar fi să ții cont de unele reguli generale de bune maniere, astfel încât să nu împiedici desfășurarea evenimentului și să nu atragi priviri dezaprobatoare.

separator

Iată care sunt principalele lucruri pe care trebuie să le știi:

Răspunde la timp la invitație

Poate că ți se pare evident că, odată ce ai primit o invitație, trebuie să dai și un răspuns. Însă ai fi surprinsă de câte ori mirii trebuie să confirme prezența la nuntă a multor invitați care au uitat să le dea un răspuns. Pentru ei, numărul invitaților este extrem de important. Odată ce ai anunțat că participi, trebuie să te ții de promisiune. Nimic nu este mai deranjant pentru cei care organizează nunta decât să se trezească cu locuri goale la mese.

Alege cadoul perfect

Tot mai multe cupluri aleg să își întocmească o listă cu lucrurile de care au nevoie pentru a-și începe viața împreună. Dacă mergi la o nuntă la care mirii au ales să renunțe la tradiționalul plic cu bani, atunci trebuie să te interesezi din timp de cadoul pe care vrei să îl oferi. Cadoul perfect trebuie să se încadreze în bugetul de care dispui, să le fie util mirilor și să fie un lucru pe care și ție ți-ar plăcea să îl primești.

Nu aduce persoane neinvitate

Dacă nu ai bifat „+1” pe invitația la nuntă, atunci evită să aduci cu tine un partener. Excepție fac cazurile în care te-ai consultat înainte cu mirii, iar aceștia au fost de acord. Dacă pe invitația la nuntă nu scrie de posibilitate de a mai merge cu cineva, cel mai simplu este să suni și să întrebi. Să aduci la o nuntă o persoană care nu a fost invitată te pune atât pe tine, cât și pe partenerul tău, dar și pe miri într-o situație inconfortabilă și stânjenitoare.

Nu ajunge ultimul la petrecere

La petrecerea care are loc după cununia religioasă, există obiceiul ca mirii să stea la intrarea în local, pentru a-și întâmpina invitații și a ciocni cu ei un pahar de șampanie. De aceea, să ajungi ultima la petrecere poate fi interpretat drept un gest de lipsă de respect. Nu numai că mirii vor fi ocupați cu alte lucruri și se vor simți obligați să te întâmpine, dar este posibil și să întrerupi un moment special atunci când intri în local.

Nu te îmbrăca în alb

Dacă pe invitația la nuntă nu este specificat că toți invitații trebuie să se îmbrace în alb, atunci aceasta este singura culoare pe care nu ai voie să o porți când mergi la o nuntă. Există numeroase cazuri în care unele domnișoare sunt confundate cu mireasa, pentru că își aleg rochii lungi, albe. Nu numai că riști să ajungi într-o situație jenantă, dar cu siguranță nicio mireasă nu va aprecia faptul că una dintre invitate încearcă să atragă toată atenția. De asemenea, ține cont că ținuta ta trebuie să se încadreze în limitele decenței. Asta înseamnă că decolteurile extrem de adânci sau rochiile ori fustele de o palmă sunt mai potrivite pentru alte ocazii, nu pentru o nuntă.

sursa

Cu ce nu trebuie să te îmbraci în avion. Sfaturile unui însoțitor de zbor au devenit virale

Un însoțitor de zbor a postat pe TikTok o serie de sfaturi pentru oamenii care merg cu avionul, iar clipul său a devenit viral. Mulți utilizatori ai rețelei i-au mulțumit, dar a ajuns și ținta criticilor.

Primul său sfat e cel puțin surprinzător: nu purta niciodată pantaloni scurți sau fustă în avion!

Deși am fi tentați să purtăm astfel de haine comode, însoțitorul de zbor Tommy Cimato spune că „nu știi niciodată cât de curate sunt scaunele” din avion, potrivit New York Post și digi24.ro.

În clipul devenit viral, Climato vorbește despre lucrurile pe care nu ar trebui să le faci niciodată într-un avion. Primul este cel legat de îmbrăcăminte.

„Nu știi niciodată cât de curat e scaunul, așa că dacă porți pantaloni lungi, riști mai puțin să iei microbi”, spune el.

Al doilea sfat: stai departe de hublou.

„Nu adormi cu capul pe geam și nu îți sprijini capul de geam. Nu ești singurul care a făcut asta și nu știi câți oameni sau copii au pus mâinile sau alte lucruri pe fereastră”, explică el.

În plus, spune Climato, niciodată nu trebuie să apeși butonul sau mânerul de tras apa la baie cu mâinile goale. Este „super insalubru și groaznic”, susține el, sugerând pasagerilor să folosească o bucată de hârtie igienică sau un șervețel pentru a trage apa.

Mulți oameni i-au mulțumit însoțitorului de zbor pentru sfaturile lui. Dar alții au venit cu critici.

„Adică nu faceți curățenie în avion după fiecare zbor?” a întrebat un utilizator de TikTok.

„Acest lucru demonstrează practic că nu curățați avionul”, a fost reacția altuia.

Tradiții și obiceiuri de Probajnie sau Schimbarea la Față a Domnului. Ce fac creștinii ortodocși în această zi

Creştinii ortodocşi de stil vechi sărbătoresc astăzi, 19 august, Schimbarea la Faţă a Domnului, care mai este numită în popor şi Probrajnia. În această zi, creștinii merg la biserică cu struguri pentru a-i blagoslovi, pentru că astăzi se sfinţeşte rodul viţei de vie şi vinul nou. Schimbarea la Faţă a Domnului este una din cele 12 sărbători împărăteşti.



separator
sarbatoare

Această zi este singura din Postul Sfintei Marii în care se dă dezlegare la peşte, vin şi undelemn, iar enoriaşii merg la Biserică pentru împărtășanie.

Sărbătoarea aminteşte de minunea petrecută pe muntele Tabor, unde Hristos s-a schimbat la faţă înaintea ucenicilor săi. Aceştia au văzut faţa strălucită a mântuitorului ca soarele, iar veșmintele lui s-au făcut albe ca lumina.

Potrivit tradiției religioase, această zi cheamă creştinii să se transforme, oamenii păcătoşi să se lase de păcate, oamenii cu vicii să se lase de aceste ,,plăceri”.

Sărbătoarea mai este numită și Pobrojenia (denumirea vine din slavonă, de la verbul popular „a probazi”, ceea ce semnifică ,,a ocărî” sau ,,a certa”) sau Obrejenie (tot din slavonă, însemnând transformare, schimbare).

În popor se spune că femeile însărcinate, dacă vor respecta această zi, vor avea o naştere uşoară, iar copiii le vor fi sănătoşi. Fetele nu-i bine să se spele în această zi pentru că nu le mai creşte părul, aşa cum nu mai creşte iarba, iar cei care se roagă în această zi să scape de o patimă (beţie, tutun, preacurvie), vor fi cu siguranţă vindecaţi.

Bătrânii spun că dacă în Ziua Schimbării la Faţă vremea este însorită şi plăcută, toamna va fi una roditoare şi îmbelşugată, iar dacă plouă, toamna va fi mohorată.

De asemenea, țăranii se grăbesc ca până la această dată să termine de cosit şi de adunat fânul. Tot acum este perioada în care se culeg şi ultimele plante medicinale.

Se mai spune că odată cu Schimbarea la Față, toamna începe să-şi intre treptat în drepturi. De acum înainte, iarba nu mai creşte, păsările se pregătesc să plece spre ţările calde, iar insectele se pregătesc să ierneze.

Motivul pentru care este greșit să comanzi mai multă mâncare decât persoana de lângă tine, la restaurant. Află câteva reguli utile de bun simț

Să cunoști regulile de bun simț sau manierele poate fi un lucru util. Află că sunt câteva gesturi pe care nu este indicat să le faci atunci când mergi la restaurant, mai ales dacă ai și companie.

Nu te așeza la prima masă pe care o vezi

Bunele maniere îți spun să rezervi o masă în avans. Dacă vii la un restaurant în mod spontan, ar trebui să întrebi ospătarul dacă sunt locuri libere. În caz contrar, ai putea lua locul altcuiva și să fii nevoit să pleci atunci când persoana care l-a rezervat va veni, în sfârșit, scrie Brightside.com.

Nu comanda mai multă mâncare decât persoana care te însoțește

Regulile de etichetă ne spun să comandăm aproximativ atât de multe produse cât comandă și persoanele care ne însoțesc. Este neplăcut să mai mănânci în timp ce persoana cu care ești a terminat deja.

Nu te apuca să mănânci înaintea persoanei cu care ai ieșit la masă

Ar trebui să începi să mănânci doar atunci când toate persoanele de la masă își primesc comanda. Este destul de ciudat să mănânci când toți ceilalți te privesc.

Nu te șterge pe față cu șervetul de pânză

Este important să-ți amintești că șervetele de pânză ar trebui să fie puse în poală, iar prosopul de hârtie este pentru mâini și față. Dacă nu există șervete de hârtie, poți folosi unul de pânză, dar doar pentru buze și degete.

Dacă mergi la toaletă, pune șervetul de pânză pe masă. Dacă ai terminat de mâncat, pune șervetul de pânză pe masă, imediat lângă farfurie.

Nu lăsa șervețelul murdar în farfurie

Șervetele de hârtie ar trebui folosite pentru a-ți curăța mâinile și gura. Șervetele murdare ar trebui îndoite și puse pe marginea farfuriei, dar niciodată în mijloc. Dacă scapi un șervet pe jos, nu îl ridica singur, ci spune-i chelnerului despre asta.

Nu mai lua solnița sau alte obiecte de pe o altă masă

Dacă nu ai piper, sare sau alte lucruri pe masa ta, dar le vezi pe masa vecină, nu le lua singur. Cere ajutorul chelnerului.

Nu-ți mai servi oaspeții

Desigur, nu poți folosi propriul tău tacâm pentru a lua mâncare din farfurii comune. Și nu poți folosi linguriile altor persoane dacă vrei să-i ajuți să ajungă la o anumită farfurie. Pune farfuria lângă ei și lasă-i să ia cât de multă mâncare își doresc.

Nu te mai apleca să bei cu paiul

Conform acestei reguli, ar trebui să aduci mâncarea la gură, nu gura la farfurie. Același lucru este valabil și pentru băutul cu paiul: ridică paharul și adu-l la gură în loc să te apleci peste băutură.

sursa

O interpretă de la noi i-a dedicat o piesă emoționantă tatălui său: ,,Primul pas l-am făcut spre tine”
Articolul anterior
Ultimele două apartamente din blocul avariat de explozie au fost date în folosință
Articolul următor