5 ţinute pentru o studentă rafinată şi stilată!

Se apropie 1 septembrie şi nu ştii cu ce ţinută să-ţi impresionezi colegii? Stilistul Ylianna Danko te ajută să faci alegerea corectă, pentru a fi cea mai stilată şi cochetă elevă sau studentă. Ţie nu-ţi rămâne decât să dai busna prin magazine, ţinând cont de sfaturile ei.

separator

1. Pentru o tânără profesoară!

Dacă vrei să laşi impresia unei persoane mai influente și serioase fără să renunți la trăsăturile feminine, optează pentru o rochie de lungime medie, semi ajustată, asortată cu un sacou clasic. Trebuie să știi că, combinația alb/negru nu va da greș niciodată, indiferent de vârstă, constituția corpului și funcția care o deții.

Pentru o alură mai modernă, în tonul tendințelor, pune deasupra sacoului o centură din piele, decorată cu clape metalice, care-ți va evedenția talia fără accente vulgare și asorteaz-o cu o brățară în stilul ținutei. Geanta trebuie să fie încăpătoare, pentru a păstra agenda și alte lucruri necesare. Alege un model mai universal, cu mânere scurte și baretă reglabilă pentru a putea fi purtată și la alte ținute mai lejere. Iar pantofii decupați în vîrf, cu toc stileto, vor oferi o notă de rafinament și feminitate. Ține cont că, regulile de dres-code recomandă să porţi acest gen de ținute cu colanţi 15/20 den, în tonul pielii.

2. Pentru o studentă cuminte, dar sexy!

Ești adepta comodității și nici impusă nu ai purta în zilele cotidiene o rochie și pantofi cu toc?! Atunci află că poți arăta la fel de stilată, fără a renunța la confort. O pereche de pantaloni, ajustați la terminație, într-un ton îndrăzneț, dar calm, de vișiniu, combinați cu o cămașă clasică și o pereche de pantofi cu o alură ușor bărbătească, este ceea ce-ți trebuie. Alege pantofi în nuanțe nude, culoare actuală în acest an, pe care să-i poți combina și cu alte ținute vestimentare, fie rochie sau pantaloni clasici scurți.

Personalizează-ți ținuta cu accesorii din metale semiprețioase, foarte simpliste ca formă. Accesoriile trebuie aplicate cu măsură, de aceea nu exagera purtând bijuterii cu pietre, predestinate ținutelor elegante de seară sau cele foarte colorate.  Alege o geantă format A4, un model comod pentru a păstra caietele și cărțile. Alege una, în 3 culori pastelate ca să o poți combina cu alte haine din garderobă.

3. Pentru domniţele glam!

Eşti o fashionistă înrăită și nici la ore nu poți renunța la combinațiile îndrăznețe?! Atunci o fustă de lungime medie și croială mai sofisticată, combinată cu o bluză fluidă, într-un ton de albastru intens este ceea ce-ți trebuie. Calmează pata de culoare „îndrăzneaţă”  purtând deasupra un sacou clasic alb, asortat cu o geantă de aceași culoare. Mică, la prima vedere, dar foarte încăpătoare, pentru a păstra agendele și toate cele necesare.

Pentru o notă mai originală, combină ținuta cu o centură din piele în stil Rock, cu aplicații metalice, asortate cu o pereche de sandale cu toc înalt, dar gros pentru mai multă comoditate, necesară pentru o zi grea de studii. Trebuie să ții cont, că pantofii și sandalele predestinate unor așa gen de ocazii, nu trebuie să depășească 8-12 cm, chiar și în cazul tocurilor de formă groasă, în caz contrar ai toate șansele să faci impresia că ai venit la disco și nu la ore. Nu uita că imaginea ta contează, dacă vrei să creezi impresie corectă celor din jur. Fii diversă  respectând regulile de dress-code a fiecărei ocazii.

4. Pentru o tânără stilată şi fină!

O ținută la fel de reușită pentru orele de studii, inspirată din garderoba bărbătească este combinația clasică a pantalonilor cu dungă, ajustați la terminație, combinați cu o bluză vaporoasă, decorată cu mărgele din sticlă și o vestă foarte actuală în acest an. Aceste articole vestimentare îți oferă posibilitatea de a crea diverse combinații. E suficint să adaugi o fustă în loc de pantaloni și deja ai o ținută nouă.

Pentru a scăpa de monotonie alege un costum de culoarea „Blue Dark”, combinați cu o pereche de sandale foarte comode, cu barete și toc gros. Geanta poate fi una format A4 sau una tip cutie, important să fie cât mai voluminoasă și încăpătoare, pentru ați păstra carnețelele de notițe. Evită gențile tip sac, lipsite de formă și cele cu multe aplicații. Alege modele simpliste și universale ca să le poți combina uşor pe parcursul anului de studiu.

5. Pentru o domnişoară rafinată şi elegantă!

Dacă nu te inspiră combinațiile tradiționale ale stilului clasic, atunci stilul eclectic te poate salva. Alege modele clasice, simpliste ca şi croială, dar în culori îndrăzneţe. Nu uita destinația acestora, nu exagera pentru a nu ajunge să arăți ridicol. Alege nuanțe mate și nu combina mai mult de 3 culori.

Pentru o notă de originalitate asortează-ți ținuta cu o geantă tip cutie, din piele, de culoarea portocalie, care este în vogă în acest sezon. Combină cu o pereche de pantofi decupați la spate, cu aplicații din piele de șarpe, în stil safari, dar fără accente tari de contrast. Alege bijuterii minimaliste, care să te scoată din anonimat. Astfel ținuta “trio” îți oferă posibilitatea să experimentezi ceva nou, asortând piesele vestimentare, pentru mai multe combinaţii.

Coordonator: Cristina Mihalachi

Adi de la Akcent și-a facut soția să plângă de fericire
Articolul anterior
Paste strozzapreti cu sos pesto calabrez şi roşii cherry
Articolul următor
Alte articole interesante