Accesorii pentru rochia neagră!
Pizza, nicidecum un produs de tip fast-food
În weekend automat avem poftă de ceva bun. Ce-ați zice de o pizza. De ce pizza a trecut în categoria produselor de fast-food, de ce ne ferim de ea și mai ales de ce ne simțim vinovați când o consumăm, scrie stirileprotv.ro.
Din punct de vedere nutrițional într-o pizza avem toate categoriile de nutrienți: blatul înseamnă carbohidrați, sosul de roșii, ciupercile sau ardeiul gras înseamnă legume, iar brânza și șunca aduc proteine și grăsimi.
E adevărat, la capitolul ingrediente făinoasele reprezintă mai mult de jumătate din cantitate, deci pizza nu este un produs de slăbit. Însă este un fel de mâncare potrivit pentru copiii în creștere sau pentru persoanele care fac efort fizic și au nevoie de multă energie.
Dacă ar fi să facem o comparație, putem spune că pizza înseamnă un fel de sendviș desfășurat. O pizza de 20 cm în diametru este echivalentă cu o porție de paste.
De ce considerăm pizza un produs nesănătos? Ce poate fi greșit în pizza? Mai degrabă ar trebui să ne ferim de o porție de paste care pot ascunde mult ulei, sau de un sendviș care poate avea multă maioneză.
Pe o pizza vezi toate ingredientele, nu e nimic ascuns. Iar dacă blatul este subțire și făcut din aluat bine dospit, atunci vorbim despre un produs premium, nicidecum de unul de fast-food.
Credeți că întâmplător pizza este cel mai consumat produs alimentar la nivel mondial? Toată lumea iubește pizza, este ușor de mâncat la colț de stradă, la birou sau la restaurant, poate fi o masă principală sau o gustare.
De la pizza Margherita cu sos de roșii, mozzarella și busuioc, până la pizza cu bacon, salam picant sau 4 feluri de brânză, combinațiile sunt infinite…tot ce avem prin frigider poate fi pus pe o pizza. Iar topping-urile sunt mai degrabă condimente decât ingrediente, deci nici la calorii nu exagerăm.
Cum să transformăm pizza într-un produs nepericulos pentru siluetă? Prima variantă ar fi să nu mâncăm o pizza întreagă, ne limităm la 2-3 triunghiuri și completăm masa cu o salată mare de frunze și legume proaspete.
Sau putem considera că pizza reprezintă porția de făinoase pentru 2 zile și dacă o mâncăm pe toată, la următoarele mese adio carbohidrați, doar grătar cu salată, ca să rămânem în buget. Sau respectăm regula 80/20 și suntem cuminți toată săptămâna, ca să putem mânca o pizza în weekend.
Arabia Saudită a inaugurat o staţiune de lux construită pe o insulă de pe Marea Roşie
Arabia Saudită a inaugurat duminică Sindalah, o staţiune balneară de lux de la Marea Roşie, primul proiect care a fost deschis pentru public în cadrul megalopolisului futurist Neom, în pofida unor îndoieli persistente cu privire la viabilitatea acestui mega-proiect, informează AFP citat de digi-life.tv.
„Neom se angajează să susţină o nouă eră a turismului de lux în regat”, a anunţat directorul său, Nadhmi al-Nasr, citat într-un comunicat. „Prima destinaţie din cadrul Neom le oferă vizitatorilor ‘o primă perspectivă’ asupra a ceea ce le rezervă viitorul în legătură cu portofoliul nostru extins de destinaţii şi dezvoltare”, a adăugat el.
Insula Sindalah, concepută pentru a atrage turişti de lux, dispunând inclusiv de un port care va găzdui o flotilă de iahturi, se întinde pe o suprafaţă de 840.000 de metri pătraţi şi va putea primi până la 2.400 de vizitatori pe zi până în 2028, precizează acelaşi comunicat.
Mega-proiectul Neom, promovat de prinţul moştenitor şi totodată conducătorul de facto al Arabiei Saudite, Mohammad bin Salman, este cunoscut mai ales pentru piesa sa de rezistenţă, The Line, o clădire foarte lungă şi cu două faţade în oglindă, planificată să se întindă pe 170 de kilometri prin deşert, începând din Golful Aqaba.
Atunci când a prezentat proiectul „The Line”, în 2022, prinţul Mohammad bin Salman a anunţat că acesta va găzdui peste 1 milion de locuitori în 2030 şi 9 milioane de locuitori în 2045.
Însă promotorii imobiliari şi-au revizuit ambiţiile în scădere, planificând 300.000 de locuitori şi doar 2,4 kilometri de proiect construit până la sfârşitul acestui deceniu, potrivit agenţiei Bloomberg.
The Line este construit în paralel cu alte mari proiecte din cadrul „Vision 2030”, un program creat pentru a asigura dezvoltarea Arabiei Saudite, primul exportator de ţiţei din lume, spre un potenţial viitor fără petrol.
Arabia Saudită este totodată singurul candidat la organizarea Cupei Mondiale de fotbal din 2034, a cărei atribuire va fi anunţată de FIFA în luna decembrie.
Motivul pentru care o femeie și-a refuzat iubitul care a cerut-o în căsătorie, după 10 ani de relație. Dezbatere intensă după o postare pe rețele
O poveste neobișnuită a atras atenția utilizatorilor din mediul online, după ce o femeie a respins cererea în căsătorie a partenerului ei, deși erau împreună de 10 ani. Motivul? Timpul îndelungat pe care acesta l-a petrecut până să decidă să facă marele pas, scrie peroz.ro.
„Ieri am cerut-o în căsătorie pe iubita mea de 10 ani, iar ea a spus ‘Nu’ pentru că mi-a luat prea mult timp”, a scris el pe Reddit. „Am fost foarte entuziasmat. I-am întins inelul și am văzut-o cum începe să plângă. Apoi mi-a spus: ‘Îmi pare rău. Nu cred că ar trebui să ne căsătorim’.”, a povestit bărbatul.
În explicația femeii, principalul motiv al refuzului a fost legat de sentimentul că, după un deceniu de relație, ea ar rămâne mereu cu eticheta de „fata pentru care a fost nevoie de zece ani să fie considerată o soție”. Acest gând a făcut-o să se simtă nesigură în legătură cu viitorul lor împreună.
Postarea a devenit rapid virală pe X (fostul Twitter), provocând o dezbatere intensă. Părerile utilizatorilor au fost împărțite, unii empatizând cu bărbatul, iar alții considerând că femeia avea dreptate: „Ce ți-a luat atât de mult timp?”/ „Trebuia să te aștepți la asta, ea clar nu mai avea nicio speranță”/ „Nu poți da vina pe anxietate când e clar că nu erai sigur”/ „Și eu aș fi făcut același lucru”.
O parte dintre comentarii au fost critice la adresa amândurora, un utilizator scriind: „Amândoi și-au irosit viața și timpul”, în timp ce altul a punctat că partenerii s-au complăcut într-o situație fără un viitor clar.