Activități de Crăciun pentru o sărbătoare magică în familie

De Sărbători, organizează activități distractive în casa ta, care vor scoate din rutină atmosfera cu care te-ai obișnuit în această perioada a anului. Iată cum să te distrezi alături de copii!

separator
Joc de lumini și pe tavan

Nu doar bradul poate fi împodobit cu instalații luminoase. Tavanul camerelor poate fi, de asemenea, iluminat festiv. Folosește luminițe galbene sau portocalii, nu roșii, albastre, mov sau altă culoare puternică. Eviți, astfel, un tablou foarte încărcat și obositor. Că să stea instalațiile pe tavan și să nu fie nevoie să dai găuri în pereți, folosește cârlige adezive.

Confecționează decorațiuni

Ornamentele handmade de sărbătoare sunt de efect și merită tot timpul pierdut cu realizarea lor. Decorațiunile făcute în casă sunt cele mai frumoase, pentru că pui suflet în confecționarea lor și te străduiești să fie pe placul tuturor celor din casă. Poți face fulgi din hârtie, bufnițe drăguțe din tot felul de materiale, brăduți din placaj pentru traforaj și câte și mai câte.

Activități de Crăciun – Un brăduț pentru fiecare

O altă idee pe care te sfătuiesc cu tot dragul a o pui în aplicare este legată de brăduțul individual. Adică fiecare membru al familiei să aibă câte un brad de dimensiuni mici în ghiveci, pe care să-l împodobească după plac. Se pot face colecții de brăduți, dacă este spațiu suficient.

Colorează hârtia de împachetat

Înainte să împachetezi cadourile cu hârtie colorată, lasă-i pe cei mici să-și exprime talentul la pictură. Da-le acuarele, carioci, ce ai la-ndemana, și lasă-i să viseze în culori colorate. Colile tale pentru daruri vor fi unice și speciale.

Citește cu voce tare o poveste de Crăciun

Celebra carte semnată Charles Dickens, “A Christmas Carol”, de exemplu, poate fi citită cu voce tare, nu înainte că cei dragi să ocupe cele mai confortabile locuri, pentru a te ascultă cu atenție și interes. Această nuvela are un puternic mesaj, care reamintește despre cât de important este să fim empatici unii cu ceilalți.

Fă urme de pași lângă brad

Cu bicarbonat de sodiu și puțîn sclipici poți face urme de gheață lui Moș Crăciun lângă bradul împodobit. Efectul de sărbătoare încărcată de magie va fi și mai mare.

Realizează felinare cu motive de iarnă

Fă câteva felinare drăguțe și poziționează-le strategic prin casă. Vei încarcă atmosfera cu magie și lumina caldă. Ai nevoie de borcane, brăduți mici ori crenguțe sau conuri, ceva leduri economice și pinguini, reni, omuleți de zăpadă, ce vrei tu să pui în fiecare borcan. La final, poți lega felinarul cu o panglică cu splicipi sau îl poți decora după plac.

Sursa

Cleopatra Stratan a avut o apariție strălucitoare la un eveniment monden
Articolul anterior
Inspectoratul Național de Patrulare a făcut un anunț important pentru șoferi
Articolul următor
Alte articole interesante