Sâmbăta trecută a avut loc o nuntă importantă la Hollywood. Actorul Chris Pratt s-a căsătorit cu fiica lui Arnold Schwarzenegger, Katherine, într-o ceremonie ca visul unei nopţi de vară, la ferma San Ysidro din Montecito.
Katherine a schimbat două ţinute: una cu o trenă spectaculoasă, pe care a purtat-o când a spus Da, apoi una din matase ivoire, cu o linie mai simplă, în care s-a schimbat pentru a doua parte a petrecerii.
Aceste două rochii de mireasă superbe au fost făcute publice pe contul de Instagram al casei Giorgio Armani, brand de care a aparţinut şi costumul de mire al actorului.
Arabia Saudită a inaugurat o staţiune de lux construită pe o insulă de pe Marea Roşie
Arabia Saudită a inaugurat duminică Sindalah, o staţiune balneară de lux de la Marea Roşie, primul proiect care a fost deschis pentru public în cadrul megalopolisului futurist Neom, în pofida unor îndoieli persistente cu privire la viabilitatea acestui mega-proiect, informează AFP citat de digi-life.tv.
„Neom se angajează să susţină o nouă eră a turismului de lux în regat”, a anunţat directorul său, Nadhmi al-Nasr, citat într-un comunicat. „Prima destinaţie din cadrul Neom le oferă vizitatorilor ‘o primă perspectivă’ asupra a ceea ce le rezervă viitorul în legătură cu portofoliul nostru extins de destinaţii şi dezvoltare”, a adăugat el.
Insula Sindalah, concepută pentru a atrage turişti de lux, dispunând inclusiv de un port care va găzdui o flotilă de iahturi, se întinde pe o suprafaţă de 840.000 de metri pătraţi şi va putea primi până la 2.400 de vizitatori pe zi până în 2028, precizează acelaşi comunicat.
Mega-proiectul Neom, promovat de prinţul moştenitor şi totodată conducătorul de facto al Arabiei Saudite, Mohammad bin Salman, este cunoscut mai ales pentru piesa sa de rezistenţă, The Line, o clădire foarte lungă şi cu două faţade în oglindă, planificată să se întindă pe 170 de kilometri prin deşert, începând din Golful Aqaba.
Atunci când a prezentat proiectul „The Line”, în 2022, prinţul Mohammad bin Salman a anunţat că acesta va găzdui peste 1 milion de locuitori în 2030 şi 9 milioane de locuitori în 2045.
Însă promotorii imobiliari şi-au revizuit ambiţiile în scădere, planificând 300.000 de locuitori şi doar 2,4 kilometri de proiect construit până la sfârşitul acestui deceniu, potrivit agenţiei Bloomberg.
The Line este construit în paralel cu alte mari proiecte din cadrul „Vision 2030”, un program creat pentru a asigura dezvoltarea Arabiei Saudite, primul exportator de ţiţei din lume, spre un potenţial viitor fără petrol.
Arabia Saudită este totodată singurul candidat la organizarea Cupei Mondiale de fotbal din 2034, a cărei atribuire va fi anunţată de FIFA în luna decembrie.
Motivul pentru care o femeie și-a refuzat iubitul care a cerut-o în căsătorie, după 10 ani de relație. Dezbatere intensă după o postare pe rețele
O poveste neobișnuită a atras atenția utilizatorilor din mediul online, după ce o femeie a respins cererea în căsătorie a partenerului ei, deși erau împreună de 10 ani. Motivul? Timpul îndelungat pe care acesta l-a petrecut până să decidă să facă marele pas, scrie peroz.ro.
„Ieri am cerut-o în căsătorie pe iubita mea de 10 ani, iar ea a spus ‘Nu’ pentru că mi-a luat prea mult timp”, a scris el pe Reddit. „Am fost foarte entuziasmat. I-am întins inelul și am văzut-o cum începe să plângă. Apoi mi-a spus: ‘Îmi pare rău. Nu cred că ar trebui să ne căsătorim’.”, a povestit bărbatul.
În explicația femeii, principalul motiv al refuzului a fost legat de sentimentul că, după un deceniu de relație, ea ar rămâne mereu cu eticheta de „fata pentru care a fost nevoie de zece ani să fie considerată o soție”. Acest gând a făcut-o să se simtă nesigură în legătură cu viitorul lor împreună.
Postarea a devenit rapid virală pe X (fostul Twitter), provocând o dezbatere intensă. Părerile utilizatorilor au fost împărțite, unii empatizând cu bărbatul, iar alții considerând că femeia avea dreptate: „Ce ți-a luat atât de mult timp?”/ „Trebuia să te aștepți la asta, ea clar nu mai avea nicio speranță”/ „Nu poți da vina pe anxietate când e clar că nu erai sigur”/ „Și eu aș fi făcut același lucru”.
O parte dintre comentarii au fost critice la adresa amândurora, un utilizator scriind: „Amândoi și-au irosit viața și timpul”, în timp ce altul a punctat că partenerii s-au complăcut într-o situație fără un viitor clar.
Platforma TikTok, acționată în judecată, după sinuciderea a doi adolescenți de 15 ani
Șapte familii din Franța au dat în judecată TikTok, susținând că platforma a contribuit la sinuciderea a doi adolescenți de 15 ani, expunându-i la conținut extrem de dăunător, scrie adevarul.ro.
Potrivit Reuters, avocata Laure Boutron-Marmion a acuzat platforma TikTok în fața unei instanțe de judecată că algoritmul său ar fi expus șapte adolescenți la conținut care promovează sinuciderea și autovătămarea.
Cele șapte familii franceze au inițiat un proces comun împotriva platformei TikTok la tribunalul din Créteil. Conform avocatei Laure Boutron-Marmion, acest caz este unic în Europa. Avocata a declarat: „Părinții doresc ca responsabilitatea juridică a TikTok-ului să fie recunoscută în instanță. Aceasta este o companie comercială care oferă un produs consumatorilor, dintre care unii sunt minori. Prin urmare, trebuie să răspundă pentru deficiențele produsului lor.”
TikTok, precum multe alte rețele sociale, a fost mereu în centrul atenției din cauza modului în care gestionează conținutul de pe platformă. Asemenea rețelelor de socializare Facebook și Instagram, platforma TikTok este vizată de sute de procese în SUA, acuzată că creează dependență copiilor și le afectează sănătatea mintală.
Compania a declarat anterior că ia în serios problemele legate de sănătatea mintală a copiilor. CEO-ul Shou Zi Chew a declarat anul acesta, în fața legiuitorilor americani, că compania a investit în măsuri pentru a proteja tinerii utilizatori ai aplicației.