Cum să speli corect hainele din cașmir și lână

Cașmirul, lâna, dar și mătasea sunt materiale care au nevoie de o îngrijire aparte. Acestea sunt țesături delicate și pretențioase, de aceea trebuie să le îngrijim corespunzător pentru a păstra calitatea și aspectul.

separator

Lâna este un produs textil din ce în ce mai popular, indiferent dacă vorbim despre lâna de oaie, capră sau lamă și este unul dintre cele mai călduroase materiale. În ceea ce privește cașmirul, aceasta este considerată o lână de lux după care multe dintre iubitoarele de modă sunt înnebunite. Puloverele din cașmir, de exemplu, nu au doar o textură foarte fină, ci sunt și cu mult mai călduroase decât cele din lână obișnuită, de oaie. Pe de altă parte, mătasea este foarte fină, fluidă, nu ține de cald, dar arată minunat în combinație cu cașmirul.

Așadar, iată cum speli corect aceste materiale delicate:
1) Temperatura apei este foarte importantă atunci când vrei să speli hainele din lână sau cașmir pentru că există riscul ca acestea să „intre la apă”. Îți recomandăm să le speli la la 30 de grade. Pe lângă apa fierbinte, frecarea și stoarcerea acestora sunt următorii inamici. Așadar, optează pentru un program delicat de spălare și alege întotdeauna un detergent specific acestor materiale delicate, inclusiv pentru matase.
2) La fel ca mătasea sau satinul, lâna și cașmirul au nevoie de un detergent cu efect de reparare a elasticității. Astfel, hainele tale preferate din lână și cașmir nu se vor mai deforma datorită spălării la mașina, iar riscul de „a intra la apă” dispare.
3) După ce programul de spălare s-a terminat, poți îndepărta excesul de apă cu ajutorul unui prosop pe care îl presezi ușor peste țesătură. Apoi, pune-le la uscat pe un suport, însă nu atârnate. Cel mai bine este să usuci astfel de țesături în aer liber.

Sper ca aceste sfaturi să-ți fie de folos!!!

Sursa

Persoanele publice i-au transmis mesaje de felicitare Maestrului Eugen Doga!
Articolul anterior
Moldoveanca Dana Rogovski a lansat primul ei videoclip la București!
Articolul următor
Alte articole interesante