Dacă ai casa izolată cu polistiren sau cu vată minerală, ar trebui să știi asta

Un tânăr arhitect din Târgu Jiu avertizează populația cu privire la folosirea polistirenului si a vatei minerale la termoizolare. Aceste materiale sunt nedorite mai ales în casele unde sunt copii. El recomanda înlocuirea lor cu materiale ecologice, pe baza de lână de oaie si cânepă.

separator
Alexandru Hortopan spune că polistirenul nu lasă peretele să respire, astfel că umiditatea din casă este ridicată, ceea ce duce la probleme respiratorii.

„Recomand folosirea celor două materiale mai ales la familiile cu copii mici. La ferestre se pune acum tâmplărie PVC, care este un material termoizolant, dar care nu «respiră», iar în combinaţie cu polistirenul, tot spaţiul din interior devine lipsit de oxigen şi cu o umiditate crescută. În acest fel, se dezvoltă microorganisme care pot duce la apariţia unor afecţiuni respiratorii. Dacă un copil mic este crescut într-un asemenea spaţiu poate să aibă probleme cu bolile respiratorii“, afirma tânărul.

Tânărul mai spune că, deși materialele ecologice sunt mult mai bune, acestea lipsesc din majoritatea magazinelor de profil.

„Nu ştiu de ce aceste materiale nu se găsesc în marile magazine pentru că sunt mult mai sănătoase şi eficiente. Cu toate acestea, există distribuitori autorizaţi pentru unele materiale de acest fel. Costurile nu sunt foarte mari faţă de materialele clasice, polistirenul şi vata minerală, pentru că se adaugă costurile de transport“, a mai declarat Alexandru Hortopan.

Problema acestor locuințe ar putea fi ușurată cu o sistemă bună de ventilare.

Sursa

Curiozităţi despre Valentine’s Day, din cele mai vechi timpuri până în prezent
Articolul anterior
WC-urile din curtea școlilor sunt într-o stare jalnică
Articolul următor
Alte articole interesante