De Sfântul Valentin fă cea mai frumoasă felicitare hand made!

Pe 14 februarie, multe gesturi au încărcătură emoţională. Dacă faci parte din categoria  fetelor creative şi vrei să-ţi surprinzi iubitul cu o felicitare hand made, unde să-ţi pui la contribuţie ingeniozitatea şi  sentimentele, citeşte cu atenţie acest material.

separator

Cu un pic de efort şi o mică  economie, poţi  face un cadou inedit – poate cel mai original  primit vreodată de iubitul tău. Aşadar, eşti pregătită de un master class cu Lilia Guţan, autoarea unor originale felicitări hand made?

Înarmează-te cu cele necesare şi pune suflet într-o felicitare de sărbători!


Pentru aceasta vei avea nevoie de: carton colorat, panglică verde şi roşie, tul alb, beţişor de lemn (scobitoare), bandă dublu adezivă, pietre decorative strălucitoare, clei şi foarfece.
Înainte de a începe procesul propriu-zis, ia aminte că acum ai posibilitatea să dai frâu liber imaginaţiei, personalizând la maxim felicitarea care va vorbi despre sentimentele tale.

Iată şi paşii pe care trebuie să-i faci, pentru o felicitare hand made de toată frumuseţea:

1. Taie cartonul colorat în formă de dreptunghi cu mărimile de 12cm/ 9 cm, iar din cel roşu 18cm/9cm.
2. Pe dreptunghiul roşu desenează o inimă la mijloc şi decupeaz-o atent.


3. Pe părţile laterale ale dreptunghiului roşu marchează câte trei linii paralele cu lăţimea de 1cm fiecare.
4. Cu ajutorul vârfului foarfecelui, conturează liniile trasate şi plisează-le.

5. Uneşte ambele detalii (cartonul roşu de cel bej) cu bandă adezivă.
6. Pe inimioara decupată din cartonul roşu, scrie un mesaj (în cazul nostru am făcut-o cu pietricele decorative strălucitoare), iar pe verso lipeşte o scobitoare.

7. Acum urmează partea cea mai interesantă a procesului. Din panglica roşie, fă mici trandafiri, iar din cea verde – frunzuliţe.
8. Coase elementele pe un volan în formă rotundă pe care îl vei face din tul de culoare albă.

9. Lipeşte ornamentul obţinut în interiorul felicitării (adică în mijlocul inimii, pe care ai decupat-o la început).
10. Adaugă mesajul.
11. Iar pentru mai multă originalitate, decorează partea superioară a felicitării cu pietricele strălucitoare.

Felicitarea ta este gata!

Fie că vei alege să o dăruieşti împreună cu alte cadouri sau în semn de atenţie, aceasta va fi originală şi semnificativă.

Text: Alina Cotoros

Maia Sandu nu are un stilist. Cum își alege președinta ținutele

Președinta Maia Sandu este remarcată inclusiv pentru stilul său vestimentar delicat și elegant.

Președinta a participat marți seara la prezentarea de modă ”Unzip Moldovan Designers”. Maia Sandu a fost întrebată de către Traian Stoianov, reporter la realitatea.md, cine este stilistul care are grijă de aspectul său vestimentar.

Maia Sandu a declarat că nu are o persoană care se ocupă de asta și se îmbracă singură, fiind ajutată de cei mai apropiați oameni.

„Nu am o stilistă. Mă consult în familie cu oamenii apropiați mie, cu sora mea, cu verișoara mea”, a declarat Maia Sandu. Video: www.realitatea.md.

Cele mai cunoscute ținute ale Prințesei Diana. Stilul și eleganța lui Lady Di

Prințesa Diana, care a murit într-un accident mortal în urmă cu 25 de ani, pe 31 august 1997, rămâne un etalon de eleganță și stil în lumea modei.  

Cele mai cunoscute ținute ale Prințesei Diana. Inspirație în modă: Eleganța și stilul lui Lady Di | GALERIE FOTO - Imaginea 1

Stilul vestimentar al prințesei Diana este încă preluat de o mulțime de femei, fiind în continuare un reper în lumea modei.

Este imposibil să ignori impactul continuu al Dianei, Prințesa de Wales, asupra lumii modei. Lady Di rămâne o inspirație pentru milioane de oameni pentru munca ei filantropică și stilul personal distinctive de a se îmbrăca.

Ținutele Dianei sunt atât de faimoase încât vin cu nume speciale și povești proprii. De fapt, sunt unele dintre cele mai discutate ținute din toate timpurile. „Rochia de răzbunare”, ”rochia Travolta”,”rochia de mirează de poveste” și multe altele sunt ținute care au lăsat o amprentă asupra istoriei modei și fiecare dintre ele iese în evidență cu ceva anume.

În perioada în care era soția prințului Charles, în anii 80, stilul său vestimentar era încorsetat de protocoalele regale care nu permiteau fustele scurte, picioarelor dezgolite și decolteul. Dar Lady Di a reușit, în ciuda acestora, să cultive un stil unic și memorabil.

Cele mai cunoscute ținute ale Prințesei Diana. Inspirație în modă: Eleganța și stilul lui Lady Di | GALERIE FOTO - Imaginea 12
Cele mai cunoscute ținute ale Prințesei Diana. Inspirație în modă: Eleganța și stilul lui Lady Di | GALERIE FOTO - Imaginea 10
Cele mai cunoscute ținute ale Prințesei Diana. Inspirație în modă: Eleganța și stilul lui Lady Di | GALERIE FOTO - Imaginea 9
Cele mai cunoscute ținute ale Prințesei Diana. Inspirație în modă: Eleganța și stilul lui Lady Di | GALERIE FOTO - Imaginea 8
Cele mai cunoscute ținute ale Prințesei Diana. Inspirație în modă: Eleganța și stilul lui Lady Di | GALERIE FOTO - Imaginea 2
Cele mai cunoscute ținute ale Prințesei Diana. Inspirație în modă: Eleganța și stilul lui Lady Di | GALERIE FOTO - Imaginea 7
Cele mai cunoscute ținute ale Prințesei Diana. Inspirație în modă: Eleganța și stilul lui Lady Di | GALERIE FOTO - Imaginea 4
Cele mai cunoscute ținute ale Prințesei Diana. Inspirație în modă: Eleganța și stilul lui Lady Di | GALERIE FOTO - Imaginea 3

sursa

Unde în Centrul Chișinăului poți găsi lucruri pentru casă la un preț bun?!

Atunci când ai nevoie de covoare sau draperii pentru casă ta te gândești că îți va fi foarte greu să le găsești sau vei pierde o mulțime de timp în căutarea lor.

Îți spunem noi unde în Centrul Chișinăului le găsești pe toate la prețuri angro.Chiar la CC UNIC, ETAJUL 5.

1.      Covoarele

Ai știut că pentru nomazii estici, locul unde se așternea covorul era numit casă. Acum, indiferent de tendințele și deciziile moderne de design, covoarele oricum rămân a fi un atribut al confortului și al căldurii. De asta este foarte important să atragi atenția la materialul din care este făcut covorul. Materialele sintetice precum poliamidă, polipropilenă, poliesterul etc. sunt de obicei mai ieftine, mai ușor de curățat, sunt relativ durabile, dar sunt mai predispuse la uzură și spargerea fibrelor.

Covoarele realizate din materiale naturale (lană, fibră de cocos, bumbac, sisal, viscoză, iută și altele) necesită de obicei o investiție ceva mai mare și sunt mai greu de întreținut, dar sunt mai moi, mai flexibile și adaugă umiditate spațiului dintr-un mediu uscat, dimpotrivă, pot absorbi umezeala. Și da, în Centrul Comercial Unic, la etajul 5, găsești o varietate foarte mare de covoare la prețuri accesibile și oferte atractive!

2.      Draperiile

Dacă ai crezut că draperiile nu sunt chiar atât de importante într-o cameră și că reprezintă pur și simplu niște elemente necesare de decor, te-ai înșelat. Acestea sunt unele dintre cele mai importante obiecte din întreagă casă, întrucât “îmbracă” orice încăpere. Desigur, nu le poți alege la întâmplare iar elemente precum culoarea, materialul și lungimea contează extrem de mult.

Iar atunci când mai ai și un specialist în stofe, design și mărimi, deja este mai ușor să optezi pentru ceea ce îți dorești, La Centrul Comercial Unic, etajul 5, găsești aceste facilitate!

3.      Lenjeria de pat

Mulţi susţin că materialul ideal pentru lenjeria de pat este bumbacul. Am discutat cu experții din Centrul Comercial UNIC, care zilnic discută cu fiecare client pe aceste teme, de la care am aflat următoarele lucruri.

Este adevărat, în multe cazuri, lenjeriile de pat din bumbac sunt tot ce-ţi poţi dori. Dar trebuie să știi că există şi cazuri când alegerea majorităţii nu este şi cea mai bună alegere pentru tine.

De exemplu, vara, când temperaturile cresc în mod nebunesc în termometre, o lenjerie de pat confecţionată din pânză este de zece ori mai potrivită decât este o lenjerie de pat din bumbac. Iarnă, îţi recomandăm o lenjerie din finet.

Concluzia noastră este, că deşi lenjeriile de pat din bumbac nu dau greş niciodată, trebuie întotdeauna să iei în considerare nevoile tale personale şi să discuții cu specialiștii înainte de a procura.

Ştie întotdeauna să mă alinte!
Articolul anterior
Fii stilată şi după 30 de ani!
Articolul următor