Designeri talentați, modele superbe și ținute spectaculoase la „Privé Fashion Events”!

Aseară, în Centrul Comercial Zity Mall, s-a desfășurat evenimentul „Privé Fashion Events”, cel mai deosebit show de modă autohton, care a reunit zeci de branduri din Moldova, designeri talentați din țara noastră și ținute deosebite, spectaculoase, care au cucerit iremediabil invitații și publicul larg.

separator

La eveniment și-au etalat creațiile brandurile autohtone Malliny, Viggo, Morphine, Ariadna, Berrezzo, Haskel, Street & Sport, Julie Anne Millinery și Olga Parubina.

Evenimentul organizat în stil londonez a adunat un public select, care a oferit o analiză obiectivă a creațiilor și care s-a arătat pe deplin fascinat de inspirația și activitatea tinerilor designeri de acasă.

Organizatorii își propun pe viitor să ralizeze anual patru asemenea evenimente care vor aduce pe podium cele mai noi și originale tendințe de modă și stil.

Viorela Dimici, organizatoare eveniment  „Privé Fashion Events”:

,,Mă bucur mult că am reușit să facem ceva diferit de ceea ce se face la noi. Au fost foarte mulți oameni care au crezut în noi, care ne-au susținut și au depus un efort maxim ca totul să iasă exact așa cum ne-am dorit. Am avut cei mai buni designeri ai momentului,  cu niște ținute spectaculoase. Cea mai frumoasă și profesionistă echipă de modele, fetele au strălucit ca niște adevărate dive pe podium. Scopul nostru a fost să mobilizăm publicul să-și dorească mai mult în materie de modă, stil și rafinament. Nu ne-am dorit ca spectatorii să stea mai mult de o oră pe scaune, am vrut să-i teleportăm într-o lume aparte și sper că ne-a reușit acest lucru”.

Marina Cimbir, organizatoare eveniment  „Privé Fashion Events”

,,Am depus mult efort pentru a organiza evenimentul și, să fiu sinceră, suntem ambele foarte mulțumite de rezultatul obținut. Privé are scopul de a susține designerii autohtoni și de a-i motiva să creeze toate aceste frumuseți de ținute în continuare. La show, am avut cele mai superbe modele și cea mai minunată prezentatoare care ne-au ajutat enorm de mult”.

Diafane sau sexy, provocatoare sau feminine, rochiile Ariadna scot din anonimat orice femeie.

Ariadna by Diana Voevutski, designer:

,,Colectia „Ariadna’s dreams” transformă viața unei femei în poveste. Lucrată manual, creată din cele mai fine și alese stofe, aceasta creează o lume de vis, o lume în care trăiesc regi și regine, elfi și zâne. Cele 10 ținute prezentate pe podiumul Prive fac parte din colecția de 30 ținute mamă-fiică, care va fi prezentată integral în data de 7 decembrie, în cadrul unui eveniment select. Brandul Ariadna, cu aceasta colecție, își propune să atingă un nou nivel couture, demn de podiumurile de la Paris”.

Berrezzo, creatoare Janna Berezovscaia:

,,Ținute elegante, dinamice, curajoase și maxim feminine, accesorizate cu elemente lucrat manual, care fac aceste piese vestimentare să seducă imaginația oricui”.

Viggo by Cătălin Botezatu:

,,Acest brand este unul confident bărbatului pentru care haina de calitate reprezintă, în aceeași măsură, emoție, plăcere, dorință și extaz”.

Morphine, creat de extravaganta Ekaterina Sergheevici:

,,O colecție vestimentară dedicată femeilor îndrăznețe, cu noi stiluri și culori, păstrând în același timp, eleganța, feminitatea și senzualitatea”.

Malliny, designer Lilia Bezer:

Un brand care a fost apreciat de revista Vogue și de excelența sa Mario Boselli – președintele Camerei Naționale de Modă din Italia.

,,De obicei încerc să nu îmi descriu propriile rochii, prefer să o facă alții, iar eu să îmi focalizez toată energia în a crea rochii care pot vorbi de la sine, atunci când sunt privite pe podium sau la evenimente”, susține Lilia Bezer.

Olga Parubina:

,,Ținute care te cuceresc. Rochiile se deosebesc prin individualitate și eleganță, iar jachetele și paltoanele prind contur și personalitate odată ce le îmbraci”.

STREET&SPORT aduce pe podium ținute chic, confortabile și trendy.

Alina Eladii, marketing manager și graphic designer:

,,Ținutele STREET&SPORT, din colecția Fall-Winter 2017, pe care le-am prezentat la eveniment, sunt un mix din branduri notorii, caracterizate de personalizarea stilului “casual”, cu accente versatile de culoare, materiale nepretențioase și încălțăminte comodă. Lookul casual este o tendință mereu în vogă, care merge dincolo de rigorile formale sau informale, accentul căzând pe confort și stil personal, și se potrivește pentru orice gen de activitate”.

Julie Anne Millinery by Iuliana Chiroșca

Aduce pe podium cele mai frumoase pălării, de cea mai înaltă calitate. Accesorii vestimentare lucrate în tehnici preluate de la celebrii artizani în domeniu, originari din Anglia și Australia.

,,Participarea mea în cadrul acestui eveniment a fost o decizie spontană, am avut doar o săptămână la dispoziție, a fost o decizie înfrăzneață, având în vedere conceptul pe care mi-am propus să-l încadrez în această colecție, unul foarte dificil de executat într-un termen record. De ce mă aventurez mereu? De ce îmi lansez mereu provocări? Am înțeles asta într-un final, pentru că îmi place să trăiesc cu senzații intense, cu multă adrenalină, nu pot fără obiective, nu pot să concep existența mea fără scopuri. Colecția a necesitat un timp dublu de realizare având în vedere că palariile sunt „double color” și mai sunt și brodate, câteva din ele cu inițialele JA și alte citeva detalii decorative. AW 2017-2018 „Molecule J”, de ce?? Ce este o moleculă defapt? Este cea mai mică parte dintr-o substanță care mai păstrează compoziția procentuală și toate proprietățile chimice ale acelei substanțe. Colecția aceasta este o parte din mine, o componenta indispersabila de ființa mea, cel mai profund discurs al meu. Nu cred că sunt foarte multi care au văzut pălării în două culori și nu cred că și-au putut imagina cât de trandy este ca acestea să fie brodate. A fost o încercare încrezută de a împrieteni dorințele mele și viziunea mea cu titlul de prejudecată ale multor femei, le-am subsemnat JA pentru că sunt sigură pe mine și sunt mândră de marca sub care acestea iau formă”.

Haskel, designer Natalia Sergacova

Brandul îți pune la dispoziție accesorii care să îți evidențieze personalitatea.

,,Organizarea evenimentului a fost pe măsura așteptărilor. Atmosfera a fost una extrem de prietenoasă, organizatorii au creat condiții excelente și confortabile de muncă, toate detaliile au fost puse bine la punct. Am știut că orice problemă apărută va putea fi soluționată într-un timp record și într-o manieră inteligentă. Sunetul, lumina reflectoarelor au funcționat la cel mai înalt nivel. Nici urmă de oboseală, totul a fost organizat impecabil, deoarece fiecare și-a făcut conștiincios și profesionist lucrul său”.

Regina Letizia a Spaniei a purtat o ținută identică cu cea a unei femei căreia i-a acordat o diplomă

Regina Letizia a Spaniei a participat miercuri la un eveniment oficial desfășurat în orașul Merida, din Spania. Regina în vârstă de 49 de ani a acordat diplome unor persoane din cadrul Consiliului Regal al Dizabilității și a avut parte de o surpriză amuzantă. Letizia a acordat o diplomă unei femei care purta o rochie identică.

Regina Spaniei a arătat uimitor într-o rochie Mango, fiind întâmpinată de președintele regiunii Extremadura, Guillermo Fernandez.

Letizia a asociat rochia în alb și negru cu o curea neagră lată și o pereche de pantofi negri stiletto. Ea a accesorizat ținuta cu o pereche de cercei în formă de stea.

Însă Regina Spaniei nu a fost singura care a ales rochia Mango pentru acest eveniment oficial.

La scurt timp după ce a intrat în sala de ceremonii, Letizia a observat că una dintre participante purta aceeași ținută. Inmaculada Vivas Teson, profesoară de drept și una dintre persoanele care a primit un premiu din partea Reginei, a purtat aceeași rochie, care face parte din colecția Mango pentru acest sezon și are prețul de 269,99 lei.

Atunci când Inmaculada Vivas Teson a fost chemată pentru a primi o diplomă din partea Reginei, ambele femei s-au amuzat pe seama coincidenței și s-au îmbrățișat.

Nu este prima dată când Letizia poartă piese ale unor branduri accesibile.

Ea alege de obicei branduri spaniole, precum Zara sau Mango.

The secrets to Spain's Queen Letizia's age defying style - Independent.ie
Queen Letizia of Spain's Six Looks In Three Days For Paris State Visit -  Red Carpet Fashion Awards
Imagine

sursa

Cum ne comportăm de Paștele Blajinilor! 10 reguli enunțate de un preot

Moldovenii sărbătoresc Blajinii în prima duminică sau în prima luni de după Paști. În aceste zile se merge la cimitir pentru a-i cinsti pe cei adormiți. Sărbătoarea este numită în popor, şi Prohoadele, Paştele Morţilor sau Lunea Morţilor.separator
845895d8b28b762b8896202088d65772

Mai mulți nu cunosc cum ar trebui să se comporte cu ocazia acestei sărbători. Un preot ne vine în ajutor. Preotul Octavian Moşin enunță 10 reguli care ar trebui respectate de către credincioși în această zi.

Iată ce spune preotul:

1. Sărbătoarea este luni, după Săptămâna Luminată. Nu e recomandat să pomenim adormiţii de duminică, deşi s-a generalizat această practică.

2. Rugăciunile pentru adormiţi ar trebui să înceapă în biserică şi să continue la mormânt.

3. E o sărbătoare locală, iar Biserica recomandă nu doar o zi în anul bisericesc pentru pomenirea adormiţilor. Acest lucru poate fi înfăptuit mai în toate zilele şi, în special, sâmbetele din an, iar câteva sâmbete sunt cu pomeniri generale.

4. Rugăciunea să fie îmbinată cu milostenia.

5. Milostenia se face cu nevoiaşii.

6. Atât rugăciunea, cât şi jertfa, să fie din inimă şi nu de dragul lumii.

7. La cimitir se cuvine a fi cumpătaţi şi scufundaţi în rugăciune.

8. Să ne gândim la adormiţi şi nu la poftele noastre.

9. Sunt interzise mesele, băuturile şi veseliile la morminte.

10. Îmbrăcămintea şi portul nostru să fie decente.

Vinerea Mare: Obiceiuri şi tradiţii în această zi. Ce nu ai voie să faci

Vinerea Mare sau Vinerea Paştilor, Vinerea Seacă, Vinerea Patimilor, este o zi de mare doliu a întregii creştinătăţi pentru că în această zi a fost răstignit şi a murit Mântuitorul lumii, Iisus Hristos, informează crestinortodox.ro.separator

În această zi se face pomenire de sfintele, mântuitoarele şi înfricoşătoarele Patimi ale Mântuitorului. Este ultima vineri din Postul Paştilor şi, potrivit tradiţiei, este zi de post negru, adică nu se bea decât apă toată ziua. Conform tradiţiei, în Vinerea Mare nu este bine să mănânci urzici şi nu e bine să fie folosit oţetul, pentru că pe cruce Iisus a fost bătut cu urzici, iar buzele Mântuitorului au fost udate cu oţet, notează crestinortodox.ro.

Vinerea Mare este zi aliturgică, adică nu se săvârşeşte niciuna dintre cele trei Sfinte Liturghii. Ceremonia principală din această zi este scoaterea Sfântului Epitaf din altar şi aşezarea lui pe o masă în mijlocul bisericii. Din străbuni se ştie că prin scoaterea Sfântului Epitaf retrăim coborârea de pe Cruce a lui Hristos şi pregătirea Trupului Său pentru înmormântare.

Din strămoşi se spune că pe cei ce trec de trei ori pe sub Sfantul Aer nu-i doare capul, mijlocul şi salele în cursul anului, iar dacă îşi şterg ochii cu marginea epitafului nu vor suferi de dureri de ochi.

În acestă zi de vineri, seara, se cântă Prohodul şi se înconjoară biserica cu Sfântul Epitaf, care simbolizează trupul Mântuitorului. După procesiunea din jurul bisericii, Sfântul Epitaf este aşezat pe Sfânta Masă din altar, unde rămâne pănă la Înălţare. Punerea pe Sfânta Masă reprezintă punerea Domnului în mormânt, potrivit crestinortodox.ro.

La terminarea slujbei se seară din Vinerea Mare, femeile obişnuiesc să meargă la morminte, unde aprind lumânări şi-şi jelesc morţii. La sfârşitul slujbei, preotul împarte uneori florile aduse, care erau considerate a fi bune de leac. În trecut, lumea pleca acasa cu lumânările aprinse pe drum, ca să afle şi morţii de venirea zilelor mari. Aceştia ocoleau casa de trei ori şi, atunci când intrau, se închinau, făceau câte o cruce cu lumânarea aprinsă în cei patru pereţi sau doar la grinda de la intrare şi păstrau lumânarea pentru vremuri negre.

Din moşi strămoşi se crede că dacă plouă în Vinerea Mare anul va fi mânos, iar daca nu, nu va fi roditor. Unii consideră că, daca se scufundă în apă rece de trei ori în această zi, vor fi sănătoşi tot anul.

Unii obişnuiesc să afume casa cu tămâie în Vinerea Mare, înconjurând-o de trei ori, în zorii acestei zile, pentru ca gângăniile şi dihaniile să nu se apropie de casă şi de pomi scrie crestinortodox.ro.

Iată ce nu ai voie să faci în acestă zi sfântă:

În Vinerea Mare trebuie să se evite lucrările agricole, în special mersul pe câmp, semănatul sau alte activităţi asemănătoare. Această zi mai poartă şi numele de Vinerea Seacă şi asta pentru că tot ceea ce se seamănă nu rodeşte.

În acestă zi nu se sacrifică păsări sau animale, aşa că dacă doriţi să sacrificaţi un animal sau păsări pentru a avea produse din carne de Paşte, este bine să faceţi acest lucru din timp.

În Vinerea Mare este interzis spălatul. De asemenea, în această zi nu se coase şi nu se face curăţenie.

În această zi nu se merge la frizer. Cei mai superstiţioşi evită să se tundă în Vinerea Mare, deoarece se spune că le va muri cineva din familie. Cu toate acestea, există anumite zone, cum e cazul Moldovei, unde oamenii cred că vor fi feriţi de anumite afecţiuni şi boli dacă merg la frizer.

Erori de machiaj care te pot îmbătrâni
Articolul anterior
Robotul Sophia a dat primul interviu
Articolul următor