Despre smoking și relevanța acestuia în etichetă și evenimente

Când vine vorba despre interesul sporit pentru etichetă, branding personal și bun gust, implicarea specialiștilor în modă crește la cote maxime. Arta costumelor, linia vestimentară definită de echilibru, calitatea și rafinamentul vestimentației definesc specificul de activitate al atelierului autohton Sandro Livv.

separator

Viorel ține la fiecare apariție a sa. Și, cum se apropia un mare eveniment, o prezentare importantă în cariera sa la Palatul Național, unde se adună lume bună, Viorel a mers la Sandro Livv, pentru a consulta un specialist în privința ținutei sale. Și, bine a făcut! Alegerea i s-a potrivit perfect.

Când este potrivit să porți un smoking

Când vine vorba despre smoking, gândul te duce imediat la nunți, la costume de miri. Ei bine, așa este, aceste costume bărbătești se poartă mai mult la ocazii speciale, motiv pentru care trebuie alese cu mare grijă. Dar, cine a zis că smochingurile nu pot fi purtate și la evenimente mondene, de seară! Ocaziile sunt diverse, iar gentlemenii preferă să poarte un costum care le va sublinia personalitatea, statutul și grija față de propria imagine și respectul pentru gazda evenimentului.

Viorel a mărturisit că are un eveniment, pe care urmează să îl prezinte la Palatul Național. Recomandarea specialiștilor a venit imediat: optarea pentru un black tie care îi va pune în valoare prezența. Prezentarea modelului, luarea măsurilor, evidențierea detaliilor ce aveau să îi completeze ținuta – e totul gata pe loc!

Și, ca o constatare, pentru toți mirii care mereu se întreabă dacă vor mai putea purta smokingul și la alte evenimente după nuntă, vedeți galeria cu poze a costumului ales de Viorel. Desigur că îl puteți purta și la alte evenimente, în funcție de modul în care alegeți detaliile și de dress code-ul evenimentului la care urmează să participați.

Ce combinații se potrivesc cu smokingul

Costumele bărbătești, de cele mai multe ori, se potrivesc cu o cămașă albă cu manșete franțuzești.
Pentru smokingul lui Viorel, specialiștii au ales o cămașă albă cu pliuri, aceasta fiind cel mai potrivit model clasic pentru un smoking. Au ales un papion negru, care semnifică stil, atenție, fiind inclusiv un accesoriu perfect pentru ocaziile speciale.

Papionul negru se poartă la smoking și papionul alb – la frac. Desigur că acest costum poate fi accesorizat și cu batiste. În acest caz, designerul a optat pentru batistă albă și butoni la cămașă. Acestea sunt efecte speciale, artificiile unei ținute ca la carte. Pantofii, din piele lucioasă, completează perfect ținuta lui Viorel. Apropo, la smoking se poartă doar șosete negre, din mătase sau bumbac, până la genunchi. Și, ca o recomandare, lasă un centimetru la vedere din manșeta cămășii. Nuanțele butonilor trebuie să fie neutre și gulerul cămășii trebuie să fie unul clasic, nu ridicat.

3 sfaturi utile când mergi să cumperi un smoking

1. Asigură-te că știi cum să alegi un costum după: croială, cusătură (cred că știi că doar costumele de fabrică sunt făcute mecanic, celelalte sunt lucrate la comandă și cu detalii cusute manual), stofă, căptușeală, întărituri, nasturi. Dacă ai temerea că nu vei face o alegere potrivită, optează pentru serviciile unui atelier/showroom de încredere și sfaturile unui consultant specialist. Sau, mergi cu un prieten care are experiență la cumpărături și poartă costume de calitate.

2. Atenție! Spre deosebire de un costum, un sacou de tip smoking trebuie să aibă un singur nasture. Acesta este detaliul ce caracterizează un sacou smoching original.

3. Nu purta smokinguri colorate, prea scurte. Un smoking este de obicei croit în nuanțe de negru, bordo, alb sau albastru întunecat.

Sperăm că acest articol te-a ajutat să te clarifici la ce să te uiți când mergi prin magazine. Cu cât ai ochiul mai educat, cu atât vei putea identifica mai ușor ținute de calitate și te vei simți sigur la cele mai importante evenimente din viața ta. Află mai multe pe sandroliv.com!

Amelia Uzun împlinește 10 ani! Mama ei, Ana Cernicova, a publicat un filmuleț emoționant
Articolul anterior
Alertă! Primele cazuri de coronavirus, confirmate în Rusia
Articolul următor
Alte articole interesante