Fii originală, purtând o eşarfă pictată manual!

Din dorinţa de a fi unică,  o femeie este gata oricând să improvizeze! Asta îţi propunem şi noi acum. Pune-ţi la contribuţie creativitatea, economiseşte bani şi poartă cu plăcere o eşarfă originală, în ediţie limitată, realizată chiar de tine. Astfel, ai toate şansele să fii pioniera unui stil unic, fiindcă vei purta un accesoriu modern, stilat şi irepetabil – adică hand made!

În această lună,

priveşte şi învaţă, cum să pictezi manual o eşarfă.

1. Pentru asta ai nevoie de imaginaţie, material, pe care îl poţi transforma într-un accesoriu şic, vopsea pentru ţesături, pensule şi bandă.

2. Pentru început, taie materialul de mărimea eşarfei dorite, fixează-l de bandă şi începe experimentul.


3 .Schiţează  foarte  repede imaginea dorită pe eşarfă, cu substanţă rezistentă, astfel ca ea să nu curgă. Încearcă să eviţi detaliile mici, care vor fi dificil de pictat. Laşi să se usuce, înainte de a începe să desenezi.

4. Întinde eşarfa  pe două scaune  sau pe suprafaţa unei mese şi atunci încearcă să pictezi.  Fii atentă şi nu te grăbi, vopseaua se va întinde mai uşor, dacă pensula este iniţial muiată în apă. Dacă vrei să pictezi cu o nuanţă mai închisă, poţi aplica mai multe straturi de vopsea. Aceasta este o tehnică bună şi pentru crearea unui contrast cu efect de umbrire.


5. Imediat ce ai terminat desenul, lăsă-l să se usuce înainte de a îndepărtă banda. În funcţie de substanţa folosită, aceasta se poate usca timp de 2-3 zile. După care eşarfa se fierbe şi se clăteşte în oţet. Astfel, se fixează vopseaua şi se spală contururile, care după o asemenea procedură trebuie să devină aşa cum ţi-o doreşti.

Calcă eşarfa şi uimeşte-ţi prietenele cu un accesoriu – minune, creat chiar de tine!

Text: Alina Cotoros

“Weyergans High Care Center” te scapă de celulită!
Articolul anterior
Am citit scrisorile lui Moş Crăciun!
Articolul următor
Alte articole interesante