Hainele din lână necesită o îngrijire mai specială!

În sezonul rece, cu siguranţă,  fiecare femeie are în garderoba sa câte o piesă vestimentară din lână. După cum ştim lâna este

separator
unul dintre cele mai călduroase materiale, dar şi unul dintre cele mai delicate, având nevoie de o întreţinere mai specială. Îţi propun câteva trucuri, cu ajutorul cărora puloverele şi rochiţele tale din lână vor arăta ca noi pentru mai mult timp!

Hainele din lână necesită o îngrijire mai specială!

Vezi care sunt cele 6 trucuri:

1. Spală cu grijă hainele din lână groasă, astfel încât să nu se deformeze! Înainte de spălare, citeşte bine eticheta hainei şi respectă temperatura recomandată!

2. Pentru hainele fără etichetă, trebuie să ştii că temperatura de spălare trebuie să fie cât mai scăzută!

3. Dacă vei folosi maşina de spălat automată, setează modul delicat şi un program de 30°C şi 30 de minute. Ideal ar fi să introduci hainele într-o faţă de pernă din aceeaşi culoare sau într-un săculeţ din pânză, pentru a le proteja cât mai bine.

4. Dacă ai timp, ar fi de preferat să le speli manual! Mai ales, dacă este vorba despre hainele din lână mai subţire: nu le spăla niciodată la maşină, ci manual şi mereu cu apă rece!

5. La final, ar fi bine să le pui într-un săculeţ de pânză, pentru a le stoarce la maşină, întrucât lâna reţine apă şi apa deformează haina. Usucă-le într-o poziţie orizontală, pentru a evita lărgirea! Apoi, punele într-un sac din plastic şi ţine-le 1-2 ore la frigider sau jumătate de oră la congelator. Vor arăta magnific!

6. Pentru a călca un articol din lână, ai nevoie de un material subţire alb pe care să-l pui între haină şi fier. Nu uita să reglezi aparatul la temperatura indicată pentru lână,  altfel te poţi trezi cu o piesă vestimentară în minus.

Text: Cristina Mihalachi

Te lupţi cu călcâiele uscate şi crăpate? Află soluţia!
Articolul anterior
Lilia Canuda – femeia care a slăbit 63 kg!
Articolul următor
Alte articole interesante