Idei de amenajare când stai într-un apartament închiriat

Dacă ți se pare că apartamentul în care stai cu chirie este prea sumbru și gol? Nu te întrista, deoarece îl poți decora după propriul gust și cu bani puțini. Doar e nevoie de un pic de inspirație și careva cheltuieli. Iată ce recomandă designerii de interior la acest capitol.

separator

Folosește oportunitatea pentru un test de creativitate
Nu întâmplător am vorbit despre limite și modul în care ne stimulează creativitatea:  un decor imperfect poate deveni chic, cu puțină imaginație. Printre elementele care ar putea ajuta în acest sens se numără: lămpile, draperiile, jaluzelele, pernele decorative, tablourile și plantele ornamentale.

Nimic nu transformă mai mult un spațiu decât vopseaua proaspătă
Dacă apartamentul nu a fost zugrăvit recent de către proprietari, le poți cere permisiunea să te ocupi chiar tu de acest aspect. Întreabă și dacă poți folosi o culoare pe placul tău, cu toate că albul rămâne prima opțiune, pentru că mărește vizual spațiul și te lasă să te joci cu culorile în altă parte: atunci când alegi draperii sau covoare noi.

La fel de importantă este lumina
Nu pierdea vremea căutând lămpi de tavan, mai ales că este posibil să nu îți fie permis să le schimbi pe cele vechi. Cea mai bună alegere pentru un apartament închiriat o reprezintă lămpile de podea și veiozele, unele dintre cele mai spectaculoase corpuri de iluminat. În cazul lămpilor de podea, caută modelele de dimensiuni mari, flexibile, pe care le poți orienta spre orice colț al camerei.

Înlocuiește covoarele cu carpete
Dacă nu îți sunt pe plac covoarele pe care le-ai găsit aici sau dacă preferi să le ții la păstrare, poți întinde pe podea carpete noi, care nu numai că te costă mai puțin, dar arată de multe ori mai bine, sunt mai ușor de curățat și pot fi transportate ușor spre o nouă adresă, în cazul în care plănuiești să te muți din nou.

Nu investi în prea multe electrocasnice mari
O mașină de spălat sau o plită nouă ți-ar putea fi utile, însă cu excepția câtorva alegeri, este de preferat să utilizezi aparate electrocasnice care nu ocupă mult spațiu și pe care le poți lua oricând cu tine.

Alege câteva piese de mobilier care schimbă decorul
Cel mai probabil, vei fi nevoită să strecori piesele noi printre cele vechi. Asta înseamnă, pe de o parte, că va trebui să ții cont de stilul deja existent în apartament, dar și că propriile alegeri trebuie să poată fi recunoscute ca fiind ale tale.

În ce poți investești? O măsuță de cafea, o pereche de fotolii, rafturi suspendate și  corpuri cu sertare. Dacă designul apartamentului are un aer vechi, te poți orienta spre mobilierul recondiționat, iar dacă pereții sunt reci și goi, nu uita să instalezi câteva tablouri.

Sursa

Butonul secret din mânerul portierei de la mașină. 90 la sută din șoferi habar nu au de el

Chiar și cei mai experimentați șoferi pot învăța trucuri noi legate de autoturismul pe care îl conduc. Foarte puțini știu despre existența unui buton secret din mânerul portierei de la mașină. În ce situații trebuie folosit?

Butonul secret din mânerul portierei de la mașină. 90 la sută din șoferi habar nu au de el

La ce folosește butonul secret din mânerul portierei de la mașină

An de an, producătorii auto scot pe piață noi și noi modele de autoturisme. Cumpărătorii sunt atrași fie prin designul mașinilor, performanțele tehnice sau dotările speciale ce pot transforma orice deplasare într-un răsfăț. Ajunși acasă cu noua achiziție, puțini mai stau să studieze cu atenție manualul de utilizare al vehiculului, ceea ce înseamnă că riscă să nu îi descopere niciodată pe deplin toate funcțiile.

Poate unul dintre cele mai neglijate părți ale unei mașini sunt mânerele. Un videoclip publicat în mediul online face furori în rândul internauților, fiind apreciat de peste un milion de persoane. În imagini este dezvăluit un buton secret din mânerul portierei de la mașină. Cu toate că foarte mulți șoferi nu au habar de existența sa, este de mare folos într-un moment…delicat.

Știm foarte bine că pentru încuia și descuia mașina, ne referim aici la cele fabricate în ultimii ani, nu mai avem nevoie de cheie, ci de apăsarea unui singur buton de pe telecomandă. Dar ce faci în momentul în care telecomanda rămâne fără baterie și nu ai un înlocuitor? În videoclipul postat pe Instagram se dezvăluie că mânerul al portierei are un mic buton ascuns care, odată apăsat, va scoate carcasa de plastic care îl acoperă și sub care se găsește lăcașul în care se bagă cheia clasică.

sursa: www.playtech.ro

Adidas și Gucci prezintă o nouă colecție vibrantă SS23

Adidas și Gucci prezintă o nouă colecție vibrantă SS23. Aceasta include acum 11 noi modele de încălțăminte, scrie tabuhighlife.ro.

adidas și Gucci continuă succesul colaborării lor pline de viață, cu o selecție de articole complet noi pentru sezonul primăvară/vară 2023.

Bazându-se pe siluetele de îmbrăcăminte și încălțăminte cu monogramă ale duoului, noul sezon aduce noi variante de culoare pieselor mult iubite și oferă o explorare în noi țesături și texturi. 

În gama sa de îmbrăcăminte, SS23 prezintă fermoare din nailon de marcă, treninguri monograme complete, jachete din velur și tricouri grafice adidas x Gucci. Accesoriile completează oferta, alcătuite din pălării tip găleată cu logo, șepci de baseball și genți de călătorie supradimensionate.

Cu toate acestea, probabil cele mai captivante despre noul sezon sunt cele 11 noi stiluri de încălțăminte care includ revenirea râvnitului adidas x Gucci Gazelle. Adidașii mult iubiți sosesc în patru noi nuanțe de gri, negru, albastru și verde, complet cu monograma familiară a lui Gucci. 

În altă parte, încălțămintea din acest sezon include adidas ZX 8000, care vine în patru variante de culoare – dintre care unul aduce un omagiu iterației originale „Aqua” a pantofului. În cele din urmă, încălțămintea SS23 este completată cu trei perechi de pantofi cu talpă groasă, care vin în alb-negru, maro și o variantă translucidă.

Un designer moldovean și-a prezentat colecția de rochii la Săptămâna Modei de la Londra

Designerul moldovean Evghenii Hudorojcov, pe podium la Săptămâna Modei de la Londra! Creatorul de modă a strălucit cu noua sa colecție de rochii, iar publicul a apreciat ținutele cu ropote de aplauze.

„Zi de amintit, 18 februarie 2023”, a comentat Evghenii Hudorojcov, pe pagina sa de Instagram, unde a publicat un video de la eveniment.

Creațiile lui Evghenii Hudorojcov sunt apreciate atât de publicul din Republica Moldova, cât și de cel din afara țării.

sursa video: Instagram/eho.dress

Un bărbat cu sânge special a salvat viața a peste două milioane de copii
Articolul anterior
În Suedia, bebelușii sunt scoși afară să doarmă în frig, chiar și la -20 de grade
Articolul următor