Institutul Pantone a anunțat culoarea anului 2020!

Institutul Pantone oferă standarde personalizate de culoare, identitate de brand și consultarea culorilor produsului, precum și previziuni de tendințe incluzând culoarea Pantone a anului, rapoartele de tendințe culori pentru modă, psihologia culorilor și multe altele.

separator

Mai mult de 10 milioane de designeri și producători din întreagă lume se bazează pe produse și servicii Pantone pentru a ajută la definirea, comunicarea și controlul culorii de la inspirație la realizare – folosirea tehnologiei avansate X-Rite pentru a obține consistentă culorii în diferite materiale și finisaje pentru grafică, modă și produs.

Dacă în 2019 culoarea anului stabilită de Pantone a fost coraiul, în primăvară-vara anului 2020 lucrurile vor stă altfel.

Laurie Pressman, vicepreședinte al Institutului Pantone a mărturisit la un show de televiziune cum vor arată culorile Pantone ale anului 2020: acestea vor fi inspirate de mare. Așadar, albastrul va fi în centrul atenției, dar și nuanțele de verde. Datorită unei astfel de diversități de culori în culorile Pantone ale anului 2020, amestecarea și potrivirea vor fi esențiale. Ea sugerează faptul că straturile de culori inspirat de ocean vor crea textura și interesul.

Cum arată mai exact 2020 în ceea ce privește Pantone?

Tot vicepreședintele a declarat faptul că este un moment de schimbare rapidă și faptul că alegerea oceanului pentru a defini culorile acestui an se referă la o fluiditate de culori, profunzime și complexitate. Până la urmă, oceanul nu are doar o singură culoare cea de albastru ci și nuanțe de verde și tonuri calme. Această paleta de culori liniștitoare se referă la regăsirea calmului în timpul de schimbare rapidă menționat anterior.Alte nuanțe inspirate de mare includ albul inspirat de nisip, negrul adânc și verdele oxigenat, mai rece. În ansamblu, este o paleta inspirată de natură și este una atât de variată încât nimeni nu se va simți înstrăinat de o singură alegere de culoare.

Culorile stabilite în trend de către Pantone pot fi folosite pe diferite materiale și produse începând de la haine pentru femei și bărbați, accesorii, genți de damă casual sau sport sau articole de design interior. Armoniile de culoare și încrucișarea lor avansează pentru a afișa contraste mai puternice de culoare: turcoaz cu un gri sau un portocaliu strălucitor. Oglindind starea de spirit pentru primăvară anului 2020, Pantone oferă o varietate de opțiuni, astfel încât fiecare dintre noi să poată explora toate adancimile de culoare ale nuanțelor răcoritoare albastre.

Sursa

Circul din Chișinău va fi renovat conform standardelor internaționale, cu sprijinul Uniunii Europene
Articolul anterior
Un microbuz cu pasageri din Capitală, implicat într-un accident pe strada Izmail
Articolul următor
Alte articole interesante